17. 3. 2019

Romantické seriály, které stojí za zhlédnutí: Čúgakusei nikki

Seriál vyvolal v Japonsku poprask, protože spousta matek a konzervativních občanů ho považovala za nemorální a kazící zdravý vývoj mládeže. Nemohu tvrdit, že jen kvůli tomu, ale seriál měl bohužel špatnou sledovanost, a tak z původních dvanácti dílů měl jen jedenáct. Možná to vypadá, že přišel jen o jeden díl, ale závěr tím dost utrpěl. Přesto seriál stojí za zhlédnutí, není s podivem, že za něj Jošida Jó získala ocenění za nejlepší herečku ve vedlejší roli v rámci podzimních seriálů roku 2018.

O čem to je? Snem Suenagy Hidžiri je stát se učitelkou. Dostane také příležitost, když ji přijmou na druhý stupeň základní školy, kde získá pozici asistentky třídní učitelky. Zde také potkává Kuroiwu Akiru, patnáctiletého chlapce a pro oba dva tohle setkání bude osudové. Ačkoliv je mezi nimi desetiletý věkový rozdíl, postupem času mezi nimi vznikne pouto hlubší, než jaké bývá mezi učitelkou a studentem. Jenomže Hidžiri má snoubence a do svatby není zase tak daleko. Hidžiri váhá, co bude dělat, protože její srdce zřejmě bije pro nesprávného…



Obsazení: Arimura Kasumi jako Suenaga Hidžiri, Okada Kenši jako Kuroiwa Akira, Mačida Keita jako Kawai Šótaró, Jošida Jó jako Haraguči Ricu, Nacukawa Jui jako Kuroiwa Aiko, Makita Sports jako Džóbu Šigeru a další.

Režie: Cukahara Ajuko (Džúhan šuttai!, N no tame ni), Takemura Kentaró (Anata no kono wa sore hodo, Mother Game) a Cuboi Tošio (Quartet, Smile)
Předloha: Kawakami Džunko (manga)

Styčné body bez spoilerů:
  • Vztah mezi starší ženou a mladším mužem
  • Zakázaný vztah 
  • Učitelka a student
  • Hrdinka je poměrně upřímná 
  • Pomalu plynoucí příběh 
  • Příběh dvou párů
  • Vztah nadřízená a podřízený
  • Chování na základě žárlivosti 
  • Dospívání
  • Podpora ze strany volnomyšlenkářské přítelkyně

Styčné body s „lehkými“ spoilery
  • Rozchod před svatbou
  • Rodič je proti vztahu dítěte – tento odpor doveden do legální krajnosti 
  • Zabírá to větší časový úsek 
  • Dojde na polibky
  • V seriálu jsou postavy, které si užívají i sex
  • Rozchod pro dobro druhého

Podobné: Madžo no džóken (vztah učitelka a student, střední škola), Sensei! Suki ni nattemo ii desuka? (do učitele se zamiluje studentka a ona mu nakonec taky nebude tak lhostejná), Narratage (středoškolačka se zamilovala do učitele, se kterým si byli blízcí, po nějaké době se opět setkávají... plus studentku hraje učitelka tady – Arimura Kasumi), Hadžimete koi o šita hi no jomu hanaši (ona ho doučuje, on je na střední, velký věkový rozdíl, ale jsou spolu roztomilí), Kókó kjóši 2003 (má to více verzí, středoškolačka se zamiluje do učitele a on do ní, takže zakázaný vztah plný obtíží), Big (ačkoliv se studentova duše přenese do těla dospělého muže, tak je to romantika mezi středoškolákem a učitelkou).
 
Moje oblíbené MV: rozhodně spoileroidní

2 komentáře:

  1. Takto z druhé strany (učitelka - student) nic neznám, ale jinak mohu doporučit ...

    Ze seriálu znám jen jeden, vše ostatní jsou filmy ... a tento seriál ještě není typický (studentka - učitel), protože ona je vysokoškolačka herečka a on učitel mimozemšťan se superschopnostmi, navíc je asi poměrně známý:

    ■ Vy kdo jste přišel z hvězd (Má hvězdná láska) (Muž z hvězd) / You Who Came from the Stars (My Love from the Star) (Man from the Stars) (You from Another Star) (My Love from Another Star) (Man from Another Star) (My Boyfriend is a Space Alien) / Byeoleseo on geudae (별에서 온 그대) (2013) jihokorejský seriál

    *

    Další film také není typický, ale rozhodně doporučuji: učitel a krásná (na pohled nevypadá, spíš obtloustle, ale je to tím, že jsou z chladnější vysokohorské oblasti Číny a jsou navlečený) mladá obyvatelka osady, ne zrovna podle zvyků odmítne všechny nápadníky a vybere si sama:

    ■ Cesta domů / The Road Home / Wo de fu qin mu qin (我的父亲母亲) (我的父親母親) (1999) čínský film

    *

    ■ The Harmonium in My Memory (Organ of My Heart) / Nae maeumui punggeum (내 마음이 풍금) (1999) jihokorejský film

    *

    ■ Zakázaná láska / Láska na krátku vzdialenosť / Close Range Love / Kinkyori Renai (近キョリ恋愛) (2014) japonský film

    *

    Další film je od mého oblíbeného tvůrce Kwaka, už si moc nepamatuji kvůli velmi komplikovaným časovým smyčkám, myslím že tam chybí studentský vztah, je tu jen učitelka kterou zabijí, anebo je to úplně jinak? :) To zjistíte, jen když se v tom neztratíte :)

    ■ Časový odpadlíci / Time Renegades / Siganitalja (시간이탈자) (2016) jihokorejský film

    *

    Učitel - studentka a dokonce tajný manželé :)

    ■ Moje malá nevěsta / My Little Bride / Eorin shinbu (어린 신부) (어린 新婦) (2004) jihokorejský film

    *

    Učitel a psychopatická studentka :) Trochu drsnější ...

    ■ Innocent Thing (Thorn) (Strawberry Flavored Milk) / Gashi (Ddalgi Wooyoo) (가시) (2014) jihokorejský film

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, je toho podobného fakt mraky, mám pocit, že tenhle vztah student(ka) x učitel(ka) v Asii milují. Díky za dopolnění.
      I teď jsem si vzpomněla na japonské filmy, který nezazněly: P to JK (2017), Sensei kunšu (2018), Tenši no koi (2009), Hirunaka no rjúsei (2017). Nebo čínský Hello Mr. Right (2016). A pak japonský seriál Taisecu na koto wa subete kimi ga ošiete kureta (2011). A určitě bych mohla psát dál a vsadím se, že by si každý, kdo kouká na asijskou tvorbu, vzpomněl na další, co tu nezazněly. Fakt oblíbené téma. :-)

      Vymazat