22. 1. 2016

11 ukázek filmů z roku 2015, které bych chtěla vidět

Název článku je prozaický, takže určitě není pochyb o tom, co tu můžete najít. V roce 2015 vyšlo mnoho zajímavých filmů, bohužel jsem neměla to štěstí všechny vidět - popravdě jich zbylo hodně. A tak jsem jich jedenáct vybrala a chtěla bych se o ně s vámi podělit. Bohužel nemám tolik času, abych vypisovala ke všem obsah, a tak ten bude přicházet postupně. Pokud ne sem, tak určitě na odkazové CSFD.

1) BAKUMAN - tenhle film chci vidět ze všech nejvíc!
Maširó měl strýčka, který kreslil mangu a miloval to tak, že se upracoval k smrti. Nechce dopadnout jako on, kreslení ho sice baví, ale předpokládá, že až vystuduje, tak půjde pracovat do nějaké firmy a tím to hasne. Jenomže když zjistí, že jeho milovaná spolužačka Miho se chce stát hlasovou herečkou a když slíbí Maširóovi, že se vezmou, pokud si oba dva splní sen, vlije mu to žil novou krev a rozhodne se jako jeho strýc stát kreslířem mangy. Dá to dohromady se spolužákem Takagim, který má talent na tvorbu příběhů. Mohou se stát uznávanými tvůrci? Podaří se Miho stát hlasovou herečkou? A co je nejdůležitější, vezmou se Miho a Maširó?

Hrají: Sató Takeru, Kamiki Rjúnosuke, Komacu Nana, Jamada Takajuki, Kiritani Kenta, Sometani Šóta a další.


 2) Jokokuhan
Ikuta Tóma hraje muže se jménem Gates, který schovává obličej pod maskou z novin a vede organizaci nazvanou Šinbunši. Tato skupina nahrává na Youtube videa, ve kterých upozorňuje na zločiny, které se ještě nestaly. To spravedlnost nenechá chladnou a skupinu Šinbunši začne vyšetřovat policie pro kyberzločiny.

Hrají: Ikuta Tóma, Hamada Gaku, Toda Erika, Suzuki Rjóhei, Arakawa Jošijoši, Kubota Masataka, Tanaka Kei a další.



3) Haha to kuraseba
Ve zkratce: Matce umřel syn ve válce, během svrhnutí atomové bomby na Nagasaki, jenomže ten se najednou vrací…

Hrají: Ninomija Kazunari, Jošinaga Sajuri, Kuroki Haru, Asano Tadanobu, Kobajaši Nendži, Isao Hašizune a další.


4) Hero
Ve zkratce: Kurjú Kóhei se vrací, aby se postavil před nejobtížnější případ prokuratury…

Hrají: Kimura Takuja, Kitagawa Kieko, Macu Takako, Hamada Gaku, Sató Kóiči, Jošida Jó, Sugumoto Tetta, Kohinata Fumijo a další.


5) MOZU
Ve zkratce: Kuraki, Ósugi a Akeboši nemají dost, chtějí vědět všechno a dopadnout toho nahoře, Darumu… Připravte se na akci.

Hrají: Nišidžima Hidetoši, Kagawa Terujuki, Maki Jóko, Ikemacu Sósuke, Macuzaka Tóri, Hasegawa Hiroki, Iseja Júsuke a další.


6) Ore monogatari!!
Ve zkratce: Středoškolák vypadající jako gorila, ale se srdcem na správném místě má přeci také právo na lásku, že?

Hrají: Suzuki Rjóhei, Sakaguči Kentaró, Nagano Mei, Terawaki Jasufuni, Kentaró a další.


7) Boku wa bósan
Po smrti dědečka se Širakawa Kóen rozhodne skončit s prací v knihkupectví a odejít do chrámu, aby se zde stal mnichem. Jenomže co to obnáší být buddhistickým mnichem?

Hrají: Itó Acuši, Mizobata Džunpei, Jamamoto Mizuki, Hamada Gaku, Macuda Mijuki a další.


8) Tošokan sensó: The Last Mission
Ve zkratce: Rok a půl po událostech v prvním díle se vracíme zase mezi „ochranáře knih“, které čeká největší bitva jejich života.

Hrají: Eikura Nana, Okada Džun-iči, Fukuš Sóta, Tanaka Kei, Nišida Naomi, Kurijama Čiaki a další.


9) Solomon no gišó
Ve zkratce: Jedná se o příběh rozdělený do dvou filmů. Došlo k vraždě studenta střední školy, takže se pátrá, kdo to udělal. Ale nic není takové, jak se zdá být.

Hrají: Fudžino Rjóko, Itagaki Mizuki, Sasaki Kuranosuke, Nacukawa Jui, Kuroki Haru, Ono Mašiko, Išii Anna, Nagasaku Hiromi a další.


10) Kaze ni tacu Lion
Šimada Kóičiró (Osawa Takao) je poslán do výzkumného střediska v Keni. Zde se setká s utrpením a všude kolem sebe jen vidí beznaděj, a tak se rozhodne, že tu začne pracovat jako dobrovolný doktor a bude léčit pacienty zraněné v různých bitvách. Šimada se mnohokrát dostane do křížku se sestřičkami či kolegy z nemocnice, ale i tak si jde za svým podle svého nejlepšího uvážení. Potkává se zde s mladým chlapcem, vojákem, kterého boje nezranily jen fyzicky, ale i psychicky. Dokáže mu mu Šimada pomoci? A jak sblížení s chlapcem dopadne?

Hrají: Osawa Takao, Išihara Satomi, Maki Jóko, Suzuki Rjóhei, Išibaši Rendži, Jamazaki Hadžime a další. 


11) Grasshopper
Ve zkratce: Suzukiho přítelkyně byla zabita, a tak se rozhodne ji pomstít. Dostane se tak do podsvětí a do kontaktu s nájemnými zabijáky…

Hrají: Ikuta Tóma, Jamada Rjósuke, Asano Tadanobu, Asó Kumiko, Nanao, Haru, Murakami Džun a další.




1 komentář:

  1. Bakuman chcem určite vidieť aj ja. A tiež rozmýšľam nad Ore Monogatari!!, ale nie som si ním 100% istá. Asi to nakoniec dopadne tak, že si ho pozriem iba v prípade, ak sa nejakou náhodou predo mnou zjaví. Napr. v podobe kladnej recenzie a ja si poviem: "Fajn, idem do toho, veď som to pôvodne plánovala vidieť.

    OdpovědětVymazat