9. 1. 2016

Zimní sezóna 2015 – na co se těšit?

Tento týden začíná televizní zimní sezóna, a tak je pomalu na čase, abychom si vybrali, na co budeme koukat. Jak jste na tom? Já si z té hromady, která se bude vysílat, vybrala deset seriálů. Seznam je řazen abecedně, nikoliv podle toho, co chci vidět nejvíce.

Prázdniny jsou u konce a s tím i jejich pobyt na Okinawě. Třídě 3. E začíná druhý semestr. Zatímco některé věci se oproti první semestru změnily, některé zůstaly stejné – například to že cílem je stále jejich žlutý učitel, které ho musejí zabít do konce školního roku, jinak to se Zemí nedopadne dobře. Odměna za zabití učitele 3. E se zvýšila a to zřejmě naláká další zabijáky. Jenomže 3. E to nechce přenechat někomu jinému – tolik se snažili, aby se z nich stali zabijáci, a proto chobotničáka chtějí zabít sami.

Proč to chci vidět? První série se mi líbila, její humor mi naprosto sedl a já nevidím jediný důvod, proč by pokračování mělo být jiné. Pořád je tu ten žlutý opičák, kterého chtějí všichni zabít.


Kiši Keičitaró je pohledný, ale excentrický patolog, u kterého platí co na srdci to na jazyku. Je mu jedno, kdo ten druhý je, pokud s dotyčným nesouhlasí, dá to pěkně najevo, jestliže je to v zájmu medicíny či pacientů. Kvůli tomu všemu si většinou místo spojenců udělá nepřátele.

Proč to chci vidět? Za prvé mě poslední dobou docela baví lékařské prostředí, a tak se s chutí podívám zase na nějaké další dílo, kde ty bílé pláště jsou. Navíc tak trochu doufám, že to bude i komedie, protože Kiši hraje Nagase Tomoja a to je nejen sympaťák, ale také velmi vtipný člověk. Dalším bonusem je Nomura Šúhei – sleduji ho, jak mu to herectví jde.




Když byla Sugihara Oto malá, zemřela jí matka, a tak ji od té doby vychovávali adoptivní rodiče z Hokkaida. Ti ji ovšem jako dospělou chtějí donutit, aby si vzala bohatého postaršího muže, aby byla rodina zachráněna z chudoby. Soda Ren jako mladík přišel o rodiče a od té doby žije s dědečkem na venkově v prefektuře Fukušima. Jenomže děda byl podveden a přišel o hodně peněz. Aby nepřišli o pozemky, rozhodne se Ren vydat do Tokia, aby zde vydělal chybějící peníze. Náhodou se do Tokia vydává i Oto…

Proč to chci vidět? Romantika musí být! A tohle vypadá, že bude romantika jako řemen. Samozřejmě to zavání různými problémy, ale i tak to na první pohled vypadá, že to bude především o vztazích. Nemluvě o tom, že ústřední dvojicí má být Kóra Kengo a Arimura Kasumi. Navíc, sice to v popisu nezaznělo, je možné, že se nám v průběhu vysílání vytvoří další dvojice, neboť v seriálu hrají i Sakaguči Kentaró, Morikawa Aoi, Nišidžima Takahiro a Takahata Micuki. Prostě nadějná mladá generace v romantickém seriálu? To bych snad ani nebyla holka, abych to nechtěla vidět! ;-)


Píše se rok 1937 a 2. světová válka v Asii je v plném proudu. Nadplukovník japonské císařské armády Júki se rozhodne založit vládní úřad pod prostým označením „D“. Pod tento úřad a tedy i pod své velení nashromáždí vysoce inteligentní muže, ze kterých vycvičí špehy. Jejich heslo je prosté: „nezabiješ, nenecháš se zabít, nepadneš do zajetí“. Júki pak šikovně se svými špehy nakládá, aby si udržel moc nejen na domácí půdě, ale i na té zahraniční.

Proč to chci vidět? Překládala jsem hraný film a líbil se mi. Je sice pravdou, že spíše než příběhem se mi líbil prací s kamerou, ale i tak jsem zvědavá, jak to dopadne, když špioni dostanou víc prostoru. Není tolik děl, které by se odehrávaly v „hanebné“ minulosti, na nichž chce Japonsko zapomenout.


Zloděj Jamaneko ukradl sto milionů jenů, a proto není divu, že ho nahání policie. Jenomže on se jí jen vysměje a zmizí. Vše, co po sobě zanechal, byly důkazy o nekalé činnosti společnosti, ve které peníze ukradl. Je to největší zloděj tohoto století? A stojí snad na straně spravedlnosti?

Proč to chci vidět? Mám k tomu dva důvody a oba velmi prosté. 1) Obsazení! V hlavní roli Kamenaši Kazuja, kterému sekundují roztomilá Hirose Suzu a skvělý herec Narimija Hiroki. 2) Vždycky jsem měla ráda zlodějské motivy. Z toho důvodu mám také ráda Lupina III.


Kuwahara Jasuhiko, bývalý člen organizovaného zločinu v Kóbe, a Ninomija Hirojuki, specialista na výstavbu, ucítili vůni peněz, která se line kolem odcizení svitku, jehož si cení pět milionů následovníků náboženské organizace. A tak se ti dva společně dávají do boje proti zkorumpovaným policistům, zločincům a krásné majitelce galerie umění. Kdo z nich dokáže svitek najít a získat tak peníze od mnichů?

Proč to chci vidět? Hamada Gaku (Ninomija Hirojuki) je podle mě nedoceněný herec. A já ráda koukám na nedoceněné herce, kteří dostanou nakládačku, ale otřepou se, zvednou z té kaluže krve a bojují dál.


Rieko je po osmi letech propuštěna z vězení, neboť byla očištěna z falešného obvinění, že zabila dítě v dětském domově, ve kterém pracovala. Rieko se rozhodne najít její kamarádku Azumi, se kterou byla v době zločinu, ale její kamarádka ji zradila a tvrdila, že s ní Rieko nebyla. Požádá tedy Sakumu, detektiva, co má případ na starosti, aby Azumi našel. Ten lituje toho, že poslal nevinnou do vězení, ale také se bojí toho, že se Rieko chce Azumi pomstít. Nevinně odsouzená brzy potkává mladou dámu Mio a považuje ji za poněkud výstřední. A to nezná Mioinu minulost…

Proč to chci vidět? Já vlastně ani nevím. Nezní to moc zajímavě, určitě to bude mít vyvrcholení, nad kterým buď mávnete rukou nebo se mu vysmějete. Jenomže bylo by docela fajn, kdybych se mýlila. Tak se podívám a zjistím to. Navíc obsazení nevypadá špatně. (Mizuno Miki, Naka Riisa, Kaku Kento, Endó Ken-iči.)


Macukoma, ostřílený brigádník, je poněkud vystresovaný z nového kolegy Nii Tomoharua, kterého má zacvičit. Tomoharuova přezdívka je profesor Nietzsche a studuje na vysoké škole buddhismus. Když na něj rozzlobený zákazník křičí, že zákazník je bůh, jen poklidně odvětí, že bůh je mrtev. Tím ovšem jeho poněkud speciální chování k zákazníkům nekončí.

Proč to chci vidět? Protože sranda musí být! A tohle už jen tím, že zákazníky v konbini obsluhuje někdo, komu se přezdívá profesor Nitzsche, zavání pořádným suchým humorem. Navíc pana profesora ztvární  Mamija Šótaró, další adept na slušného herce, které je dobré sem tam omrknout.


Kriminolog Himura Hideo má potěšení, když se může objevit na místě činu, kde byl někdo zabit, a prohlašuje, že by chtěl zabít člověk. Působí dojmem spíše nebezpečného muže, který se snaží spáchat dokonalý zločin. Jeho parťákem je nespolehlivý spisovatel Arisugawa Arisu, který se zájmem sleduje Himurova vyšetřování. Tato pofidérní dvojka společně řeší různé případy, na které aplikuje svoji mimořádnou logiku.

Proč to chci vidět? Mám ráda detektivky a jsem zvědavá, jak spolu budou Saitó Takumi (kriminolog) a Kubota Masataka (spisovatel) vycházet. Oba dva momentálně šplhají nahoru, tak očekávám alespoň trochu nadprůměrný herecký koncert! A ještě mi v tom hraje moje oblíbená Jamamoto Mizuki.


Hošina Kjóko, Doi Tomohiko a Sakai Miwa byli vychováni v izolované škole Joko, kde prožili šťastné dětství a byli vzděláváni. Jednoho dne jim ovšem ředitelka této školy sdělila informaci, která jejich život už navždy předurčila. Bylo jim řečeno, že jsou výjimečnými dětmi, které byly pověřeny důležitou misí. V současné době všichni tři vedou obyčejný život pracujících dospělých a čekají, kdy tuto misi budou moci splnit.

Proč to chci vidět? Ústřední trojka jsou zajímavá jména: Ajase Haruka, Miura Haruma a Mizukawa Asami. Upřímně ani jednoho nepovažuji za nijak zvlášť dobrého herce, ale rozhodně jsem zvědavá, co se stane, když se dají dohromady. Co je na tomto díle zajímavější, je fakt, že je natočeno na motivy knihy od Kazua Ishigura Neopouštěj mě.

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa teším najme na Icuka kono koi wo omoidašite kitto naitešimau, pretože tam hrá Nišidžima Takahiro a rada by som sa pozrela na jeho herecké schopnosti. Inak ma nič iné veľmi nezaujalo.

    OdpovědětVymazat
  3. Yamaneko zacina uz tuhle sobotu, zkusim to. Na dalsi asi nebude ca

    OdpovědětVymazat
  4. Takže moje trojka (po delší odmlce ... život není snadný):
    1/ Fragile (protože mám zvráceně v oblibě seriály z nemocnice atp. i když v RL mám z nemocnice naprostou hrůzu)
    2/ Icuka kono koi wo omoidašite kitto naitešimau (když není romantika v životě, musí ji nahradit film, ach jo)
    3/ Wataši wo hanasanaide (námět vypadá slibně a ... mě se prostě Mizukawa Asami moc líbí, no)
    Idžó desu.
    Srdečně zdraví a "ake-ome koto-yoro" vinšuje: BB)

    OdpovědětVymazat