23. 3. 2014

Jarní sezóna 2014 – na co se těšit?

Jako obvykle je japonská jarní sezóna plná detektivních seriálů, ale najde se i már výjimek. Takže na co se těšit? Je to čistě můj osobní výběr, seriálů bude vycházet mnohem víc.

Border
Išikawa Ango je chytrý detektiv s výbornými pozorovacími schopnostmi. Má vysoké ambice, a tak se soustředí pouze na práci, osobní život jako by pro něj neexistoval. Jednoho dne je bývalý policista zastřelen, a tak jde Ango na místo činu, kde je ovšem pachatelem střelen do hlavy. Stane se zázrak a Ango přežije, ale zůstane mu kulka v hlavě. A tak se vrátí do práce. Díky tomu ovšem, že bloudil mezi životem a smrtí, získal novou schopnost – vidět duchy.

- V hlavní roli Oguri Šun jako detektiv-kariérista, který vidí mrtvé. To je přece jasná volba!


Bitter Bloody
Sahara Nacuki je nováček u policie, kde má pracovat se svým otcem Šimaoem Akimurou, se kterým se neviděl přes 13 let, od doby, kdy se jeho rodiče rozvedli. Jejich vztah není zrovna nejlepší, co si budeme nalhávat, horší už to snad být nemůže. Jak můžou tito dva spolu řešit případy?

- Otce se synem tu hrají Watabe Acuró a Sató Takeru. Už jen kvůli nim si něco takového nenechám ujít. Navíc v jedné z vedlejších rolí se objeví Kucuna Šiori, takže o důvod víc, proč být zvědav.


Mozu
Kuraki je policejní inspektor, který přišel o ženu při výbuchu bomby, a chce se za každou cenu dozvědět, proč tam jeho žena byla a proč musela zemřít. Zároveň s kolegy Ósugim a Miki odhalí nájemného vraha pracujícího pod jménem Mozu a plán, který má rozvrátit národ. Je to na nich, aby bojovali za spravedlnost.

- V hlavní roli tu se tu ukáže Nišidžima Hidetoši a navíc to má být akčnější série (která má už v tuhle chvíli potvrzenou 2. sérii), takže si myslím, že to určitě bude stát za to.


Ribásu Eddži Ókawabata Tanteiša
Malá detektivní kancelář v Asakuse má jenom tři zaměstnance. Přesto si troufá na ty nejsložitější a zdánlivě neřešitelné případy. I když se ústřední trojici zdá řešení nemožné, tak se snaží případ vyřešit a zjistit, co se skrývá v jeho pozadí. (ainny)

- A je tu další krimi, tentokrát se v hlavní roli objeví Odagiri Džó, navíc shrnutí vypadá zajímavě, takže by se z toho mohla vyklubat zajímavá šou. Plus Asakusa je vcelku pěkné místo.


Arisu no Toge
Mizuno Asumi je lékařkou v universitní nemocnici, kde pracoval její otec. Ten ale v jejích 14 letech spáchal sebevraždu kvůli chybě, která se udála při chirurgickém zákroku. Nemocnice ovšem celou aféru zametla pod koberec, aby se vyhnula zodpovědnosti, a tak se Asumi chce pomstít všem, kteří s tím mají co s do činění. K tomu použije novou identitu.

- Ueno Džuri se chce mstít, navíc v lékařském? Proč se nepodívat, jak jí to (ne)půjde?


Hanako to Anne
Muraoka Hanako se narodila v prefektuře Jamanaši a v roce 1903 v deseti letech byla přijata do misionářské školy v Tokiu. Bylo to na přání jejího otce, aby dostala co nejvyšší možné vzdělání. Taková škola ovšem přijímá spíše jen dcery z nóbl rodin, ne jako v případě Hanako, která byla přijata, aniž by z takové rodiny pocházela. Proto jí otec připomíná, aby se mezi takové slečny nepletla. Všechny hodiny jsou vyučovány v angličtině, což pro Hanako znamená nejen se naučit nový jazyk, ale i kulturní šok. Tak začíná život Muraoky Hanako, která je v Japonsku známá díky jejímu překladu knihy Anna ze zeleného domu.

- V hlavní roli je Jošitaka Juriko a navíc tak nějak se mi zalíbily asadory, příběh také nezní špatně, tak se uvidí, co se z toho vyklube.


Long Goodbye
Hamada Tamocu je podezřelý z vraždy své ženy. Odlétá ovšem na Tchaj-wan, kde údajně spáchá sebevraždu. Tomu ovšem nechce věřit jeho přítel Masuzawa Bandži, který je soukromým detektivem. Navíc se dostane k jiného případu, ve kterém jsou zapleteni sousedi Hamady – opilý pisálek Kamiidó Džódži, editor Taguči a krásná Aiko, která je klíčem k objasnění všech událostí.

 - Příběh mě zaujal, je to krátké a navíc… se tam objeví Asano, který se mi poslední dobou líbí víc a víc. Plus Tadanobu Asano nebyl už dlouho na televizních obrazovkách, tak jsem zvědavá, jak moc dobře se s tím popere. ;-)


Šinigami-kun
I když Smrťák patří do nadpřirozeného světa a pracuje se smrtí - odnáší duše zemřelých - hlavní hrdina toho příběhu s označením Smrťák č. 413 je milý chlapík, který má pochopení pro druhé. Smrťák č. 413 se vždy objeví v černém se slovy: „Gratuluji! Přišel jsem si pro vás!“ Je to dobrák od kosti, často soucítí s lidmi víc, než by měl, a kvůli tomu bývá kárán nadřízenými, že se nechová jako správný Smrťák. Příběh se dotýká takových témat, jako jsou například přátelství, láska v rodině, ale i šikana.

- Óno Satoši jako Smrťák a i když je smrt vážné téma, vypadá to, že by to snad mohl být spíš oddychový seriál. A to v této zóně bude potřeba. :-D


Smoking Gun
Soudní lékař Nagareda Eniši je většinou líný lajdák. Ale jeho chování se okamžitě o sto osmdesát stupňů, jak se dostane na místo činu, navíc jeho schopnosti jako soudního lékaře jsou nepřekonatelné. Díky svým schopnostem řeší spousty různých případů. Navíc býval členem Institutu pro soudní lékařství a nazýván esem v oboru, ale nyní už to tak není, protože se něco stalo…

-Tak nějak mám pocit, že mě tohle bude bavit… obsazení i děj vypadají zajímavě.


Wakamonotači
Pod jednou střechou spolu žije pět sourozenců. Každý den se hádají a někdy se dokonce i perou. Každý ze sourozenců má své vlastní problémy, ať už ve škole, nebo při hledání práce. V této rodině najdeme spousty různých problémů i malých radostí, jen se na ně pojďme podívat!

-  Tak ne tenhle seriál se budu koukat jen ryze kvůli obsazení. Tolik zajímavých hereckých osobností se tu sejde pod jednou střechou, že to prostě nemůžu nevidět!


Jowakutemo katemasu
Tamo Aoši je suplujícím učitelem na prestižní střední škole, ze které každý rok Tokijská universita přijme 200 uchazečů. Stane se trenérem basebalového mužstva, které za moc nestojí, má jen pět členů a od založení nevyhrálo ani jednu soutěž. Navíc trénují každý týden jen tři hodiny, jinak studují a studují. Ale i tak baseball milují. Aošimu se členové zalíbí, a tak se rozhodně vyzkoušet svou teorii, že i slaboši mohou zvítězit. Že prý se mohou dostat až do národního šampionátu…

- Vypadá to na odpočinkový seriál, navíc tu zajíčci budou hrát baseball a trénovat je bude Ninomija? To člověk (dívka s hormony, které jsou v bouřlivém stavu) skoro musí vidět.


A na co budete koukat vy? Co vás zaujalo?

Žádné komentáře:

Okomentovat