20. 7. 2021

Letní seriálová sezóna 2021 – co zaujalo?

Koukala jsem, co momentálně vychází v Japonsku za seriály, a rozhodla jsem se sepsat článek a třeba tím i někomu něco doporučit. Když jsem o psaní článku přemýšlela, napadlo mě, že bych ho mohla rozdělit na několik kategorií – zaujalo popisem, žánrem, obsazením a pak speciální zájem, kdy to je prostě všeobecně zajímavé, možná divné, ale určitě má z nějakého důvodu smysl se tím zabývat. Takže pojďme na to, co že se to během léta v tom Japonsku vysílá kromě Olympiády?

Podle obsazení

Night Doctor - seriál o noční službě, kterou nově na zkoušku ustanovili v nemocnici Hakuókai Asahi Kaihin. Doktoři se dobrovolně přihlásili, že budou složit noční z toho či ono důvodu. Celé směně velí super čuper doktor, co operoval v USA, takže prostě borec. Ten má pod sebou již zkušené nebo absolutně nezkušené doktory. A každý z těchto doktorů má ten svůj příběh. A hlavně někteří z těchto doktorů jsou herci, které momentálně sleduju, takže Night Doctor byl jasnou volbou. Haru, Tanaka Kei, Kitamura Takumi (naposledy jsem ho viděla jako zdravotního bratra v Nidžiiro karute, takže povýšil!).

Hakozume tatakau! - tohle je prostě nabité hvězdami, už jen pro to obsazení (Toda Erika, Nagano Mei, Miura Šóhei, Jamada Juki) se chci podívat na znuděnou mladou pochůzkářku, která dostane novou ostřílenou šéfovou, se kterou začne řešit případy, které vůbec nepatří do její jurisdikce, nemluvě o těch pohledných detektivech, se kterými bude spolupracovat.

#Kazoku bošú šimasu - Šigeoka Daiki, který zde hraje otce pečujícího o pětiletého syna, mě zase tolik nezajímá, ale zbytek dospělého osazenstva, se kterým si pod jednou střechou začne hrát na rodinku, mě rozhodně dostal – Kimura Fumino, Kišii Jukino a Nakano Taiga.

Tókjó MER - seriál ze záchranného prostředí osázený takovými klenoty, jakým jsou Suzuki Rjóhei, Kaku Kento, Nanao, Nakadžó Ajami, Išida Juriko, Kaname Džun Nebo Naka Riisa... asi bude stát příběhově za prd, bude to dramatické drama, ale je tam tolik zajímavých ksichtíků, že se člověk podívat prostě musí.


Podle obsahu

Hikikomori sensei - Hlavní postava Uwašima Jóhei žil jedenáct let jako hikikomori. Pak se vzchopil, pomalu se vrátil zpět do společnosti, až dostal nabídku aby zkusil dělat učitele na poloviční úvazek, protože prý jeho zkušnost by mohla pomoct studentům. To prostě zní zajímavě.

Hjóčakuša - moře vyplaví nahatého chlapa s postavou Saitóa Takumiho (to je ten s tím pěkným zadkem, který ukazuje kde se dá) a je nalezen třemi středoškolačkami. Ty ho natočí na mobily a než naháč omdlí, tak řekne „Winner Take Nothing“. To je název knihy od Ernesta Hemingwaye, takže tomuto záhadnému chlapovi trpícímu ztrátou paměti začnou říkat Hemingway. Holky se za ním ještě zastavují v nemocnici, aby natočili další video, které hodí na net, protože by třeba mohlo pomoct s pátráním po jeho identitě. Do toho se ztratí děvče, které je nalezeno za podobných podmínek jako Hemingway... To je prostě tak padlé na hlavu, tak „záhadné“, že se člověk na tu capinu musí podívat.


Podle žánru – romantika

Promise Cinderella - Hajamin manželský život je v troskách, manžel ji opustil kvůli jiné. Ona pak končí bez střechou nad hlavou a bez peněz, takže je z ní v podstatě bezdomovkyně. Jenomže pak narazí na středoškolského spratka, který jí nabídne bydlení, pokud si s ním zahraje jednu hru. Hajame nakonec souhlasí, ale aby toho nebylo málo, ukáže se, že spratkův starší bratr je její první láska.

Kanodžo wa kirei datta - remake stejnojmenného korejského seriálu, akorát v kratším provedení. Ona si nevěří a když ji kontaktuje kamarád z dětství, kterého si pamatuje jako milé kluka při těle, tak je nadšená, chce se s ním vidět a zase kamarádit. Ale z něj je najednou úspěšný a pohledný muž, naopak ona už přece tak krásná a úspěšná není. Tak na schůzku pošle svou nejlepší krásnou a úspěšnou kamarádku a myslí si, že tím je to vyřízené. Skutek utek, protože v nové práci se ten její kamarád z dětství stává jejím nadřízeným.

Oši no ódžisama - Izumi založila společnost, která má pod sebou vývoj simulátoru randění pro mladé ženy, až nakonec skončila jako zaměstnaná žena bez špetky času na osobní život. Jednoho dne se vrací lehce navátá, když před ní doslova z nebe spadne mladý muž. O co větší překvapení pak je, když vypadá přesně jako hlavní mužská postava z jejího simulátoru. Jenomže postavě je podobný jen vzhledem, jinak nemůže být víc jiný…

Boku no sacui koi o šita - Z miloučkého mladíka se přes noc stane nájemný zabiják, aby pomstil vraždu náhradního otce. Toho měla zabít úspěšná kreslířka mangy Narumija Micuki. I když je dobře připraven a má za sebou celou organizaci nájemných zabijáků, dokáže Micuki zabít nebo se do ní omylem zamiluje při všech těch pokusech ji zachránit a následně zabít? V hlavní roli Nakagawa Taiši.


Spešl zmínka

Ita ike ni koi šite - jedním z hlavních hrdinů v tomto seriálu dostal Afroameričan. To je prostě už samo o sobě zajímavé. Navíc sám herec se zamiloval do japonského humoru, japonštinu jel hodně z pořadů, až se přestěhoval do Ósaky, rodiště spousta komediantů. Tady hraje začínajícího tvůrce mangy, který spolubydlí se skladatelem písní a divadelním hercem v přestavěném kostele. Prostě všichni tři mají hluboko do kapsy, ale život si chtějí užívat.


Zaujalo vás něco? Koukáte na něco? Budete koukat? Nebudete? Já mám momentálně rozkoukané Night Doctor, Kanodžo wa kirei datta a Boku no sacui koi o šita.

Žádné komentáře:

Okomentovat