9. 3. 2016

Filmy roku 2016, na které se těším

Již máme březen a já se s vámi stále nepodělila, na jaké filmu tohoto roku se těším nejvíce. Je sice možné, že nějaké ještě po dopsání článku přibudou, ale o těch si povíme, až přijde jejich čas. Na níže zmíněné filmy se těším z různých důvodů – zaujal příběh, skvělé obsazení či obě dvě věci dohromady. Určitě se podělte s vašimi názory na filmy a na co se těšíte vy sami! Filmy nejsou řazeny podle žádné priority.

1) Creepy

Takakura je bývalý policista, jehož kolega požádal, zda by se znovu nepodíval na případ starý šest let. Jde o zmizení celé rodiny, z které přežila jen dcera Saki. Mezitím se Takakura stěhuje se svou ženou Jasuko do nového domu. Jejich soused Nišino má nemocnou ženu a jednu dceru. Jednoho dne ovšem jeho dcera vpadne do domu Takakury s tím, že ten muž vůbec není její otec a že ho vůbec nezná.

Režie: Kurosawa Kijoši
Scénář: Ikeda Čihiro
Obsazení: Nišidžima Hidetoši, Takeuči Júko, Kawaguči Haruna, Kagawa Terujuki, Higašide Masahiro, Fudžino Rjóko a další.



2) Too Young to Die! Wakakušite šinu

Daisuke je zamilovaný do své spolužačky Hiromi. Jenomže když jedou se třídou na školní výlet, mají nehodu a když se Daisuke probouzí, zjišťuje, že skončil v pekle. Daisuke je pěkně zklamaný, protože umřel moc mladý a ještě ani nikdy nikoho nepolíbil. Zklamaný potkává pekelníka Killera K, který je leaderem zdejší rockové skupiny Heruzu. Od něj se pak Daisuke dozvídá, že je tu možnost, aby se opět vrátil na svět a dostal od své lásky Hiromi polibek.

Režie a scénář: Kudó Kankuró
Obsazení: Kamiki Rjúsuke, Nagase Tomoja, Morikawa Aoi, Kiritani Kenta, Ono Mačiko, Seino Nana a další.


3) Ikari

Muž brutálně zabije manželský pár a nechá za sebou jejich krví napsané slovo „hněv“. Poté podstoupí plastickou operaci a uteče. Na třech různých místech se objeví podezřelý mladý muž. Zdejší ho začnou podezřívat, že by to on mohl být hledaný vrah. V rybářském přístavu v Čibě pracuje Maki Jóhei, jehož dcera Aiko začne randit s Taširó Tecujou. Jóhei začne Tacuju podezřívat, že by mohl být vrahem, protože má falešné jméno. V centru Tokia pracuje mladý homosexuál Fudžita Júma pro reklamní společnost. Potkává Óniši Naota a začne s ním bydlet. Postupem času začne Júma Naotu podezřívat, že je vrah. Na Okinawě žije Komija Izumi společně se svou matkou, když jednoho dne potkávají Tanaku Šinga. Izumi se s ním sblíží, ale Šingo ji prosí, aby o něm ostatním neříkala.

Režie a scénář: Lee Sang-il
Obsazení: Watanabe Ken, Ajano Gó, Mijazaki Aoi, Macujama Ken-iči, Morijama Mirai, Miura Takahiro,  Cumabuki Satoši, Hirose Suzu, Taki Pierre, Ikewaki Čizuru a další.

Prozatím není ukázka.

4) Disutorakušon beibízu

Bratři Taira a Šóta Ašiharovi bydlí v malém městečku Micuhama v prefektuře Ehime. Taira je ten, která má neustálé nutkání s někým bojovat. Kdykoliv uvidí někoho, kdo vypadá jen trochu tvrdě, snaží se ho vyprovokovat. Taira zaujme Kitaharu Júju a nakonec společně napadají různé lidi na ulici. Jednoho dne ukradnou auto a odjíždějí pryč z města společně i s Nanou, která byla v autě, když ho kradli. Mezitím se Šóta vydává najít svého bratra.

Režie: Mariko Tecuja
Scénář: Mariko Tecuja, Kijasu Kóhei
Obsazení:  Jagira Júja, Suda Masaki, Komacu Nana, Ikemacu Sósuke, Murakami Nidžiró, Denden a další.


5) Ansacu kjóšic: socugjó hen

Prázdniny jsou u konce a třídě 3. E začíná druhý semestr. Zatímco některé věci se oproti prvnímu semestru změnily, některé zůstaly stejné – například to, že cílem je stále jejich žlutý učitel, kterého musejí zabít do konce školního roku, jinak to se Zemí nedopadne dobře. Tentokrát se žáci dozvědí něco o tom, jak se z jejich učitele stalo monstrum, které dokáže zničit celý svět.

Režie: Hasumi Eiičiró
Scénář: Kanazawa Tacuja
Obsazení:  Jamada Rjósuke, Ninomija Kazunari, Suda Masaki, Šiina Kippei, Kiritani Mirei, Jamamoto Maika, Abe Cujoši, Narimija Hiroki a další.


6) 64 (Rokujon)

V roce 1989 byla unesena a zavražděna mladá dívka. Tomuto případu se říká 64 a ani po 14 letech nebyl vyřešen. V roce 2002 je detektiv Mikami Jošinobu, který má případ na starosti, přeřazen do oddělení pro styk s veřejností. Jenomže se objeví případ, který je 64 velmi podobný. Začne tedy zběsilé vyšetřování, kterého se chce Mikami za každou cenu účastnit. 

Film se skládá ze dvou částí.

Režie: Zeze Takahisa
Scénář: Hisamacu Šin-iči
Obsazení: Sató Kóiči, Ajano Gó, Eikura Nana, Nacukawa Jui, Šiina Kippei, Nagase Masatoši, Miura Tomokazu, Takito Ken-iči a další.


7) Seto-ucumi

Seto a Ucumi jsou kamarádi, kteří chodí na stejnou střední školu. A když se z ní vracejí domů, vždy spolu mluví o všem možném, plácají blbiny. A přesně o tom snímek je – o cestách Seta a Ucumiho ze školy domů. 

Režie: Ómori Tacuši
Scénář: Mijazaki Dai
Obsazení: Ikemacu Sósuke, Suda Masaki, Suzuki Takudži, Nakadžó Ajami a další.


8) Terra Formars

Kvůli úbytku zdrojů a přelidnění se lidé začínají poohlížet po novém útočišti a to nejbližší je planeta Mars. Začínají tedy s projektem teraformace, záměrné přeměně atmosféry, teploty a přírodních podmínek na vhodných pro lidi. V rámci tohoto projektu se na Mars dostanou šváby, kde zmutují. V roce 2599 je na Mars posláno patnáct chudých Japonců, aby se o šváby postarali. 

Režie: Miike Takaši
Scénář: Nakašima Kazuki
Obsazení: Takei Emi, Itó Hideaki, Oguri Šun, Jamašita Tomohisa, Jamada Takajuki, Kosugi Kane, Kikuči Rinko, Koide Eiko a další.


9) Čihajafuru

Čihaja, Arata a Taiči si na základní škole byli hodně blízcí. Spojovala je především radost z hraní japonské karetní hry karuta. Jenomže jednoho dne se Arata musí přestěhovat, a tak s nimi zpřetrhá všechen kontakt. O čtyři roky později Čihaja a Taiči zjišťují, že se Arata opět vrátil, a když se s ním setkávají, oba dva doufají, že všechno bude jako předtím. Jenomže Arata přestal karuto hrát. Čihaja se proto rozhodne se do karuta pořádně opřít a navrátit tak Aratovi jeho vášeň do hry. 

Film se skládá ze dvou částí. 

Režie a scénář: Koizumi Norihiro
Obsazení: Hirose Suzu, Nomura Šúhei, Macuoka Maju, Makken-jú, Kamiširaiši Mone, Kunimura Džun, Jamamoto Júma a další.

10) Everest

Fukamaši Makoto v ulicích Nepálu nalézá starou kameru. Tahle kamera by mohla být oním zásadním objevem, který by mu pomohl vyřešit otázku, zda George Mallory byl opravdu prvním, kdo zdolal Mount Everest 8. června 1924 či nikoliv. Během svého pátrání se Fukamaši seznamuje s legendárním japonským alpinistou Habu Džódžim. A tady příběh ani zdaleka nekončí… 

Režie: Hirajama Hidejuki
Scénář: Kató Masato
Obsazení: Abe Hiroši, Okada Džun-iči, Ono Mačiko, Taki Pierre, Sasaki Kuranosuke, Thilen Lhondup a další.


11) Taijó

Ocitáme se v 21. století, kde bylo lidstvo rozděleno na dva druhy: na Nokusu, ty, kteří se nakazili záhadným virem, ale přežili, a na Kjúrio, ty, kteří se nikdy nenakazili. Nokusu jsou většinou mladí inteligentní lidé, ale nevydrží příliš dlouho na slunci, a tak jsou nejvíce aktivní v noci. Také utlačují Kjúrioi jako něco méněcenného. Okudera Tecuhiko se narodil jako Kjúrio v chudé vesničce a vždy si přál, aby se virem nakazil a stal se Nokusu. Jeho kamarádkou je Ikuta Jui, která se snaží chudnou vesnici oživit a udělat z ní lepší místo k žití. 

Režie a scénář: Irie Jú
Obsazení: Kamiki Rjúnosuke, Furukawa Júki, Kadowaki Mugi, Murakami Džun, Ajata Tošiki, Takahaši Kazuja a další.


12) Boku dake ga inai mači

Fudžinuma Satoru není zrovna populárním kreslířem mangy. Navíc ani nemá moc rád společnost lidí. Pracuje na půl úvazku jako roznašeč pizzy. Satoru má ovšem speciální schopnost, kterou nazval „revival“. Dokáže se vrátit chvíli před incident a může se pokusit zabránit, aby se stal. Před 18 lety se udál zločin, při kterém zemřela jeho spolužačka Hinazuki. Satoru dostává šanci se vrátit a zabránit její smrti, a zároveň také vraždě své matky, která i po těch 18 letech dokázala vraha Hinazuki poznat. 

Režie: Hirakawa Júičiró
Scénář: Gotó Noriko
Obsazení: Fudžiwara Tacuja, Arimura Kasumi, Išida Juriko, Oikawa Micuhiro, Mori Kanna, Sugimoto Tetta, Nakagawa Cubasa, Suzuki Rio, Hajaši Kento a další.


13) Pink and Gray

Oblíbená filmová hvězda Širaki Rengo je nalezený mrtvý. Spáchal sebevraždu. Díky jeho smrti se však jeho blízký přítel a ne zrovna populární herec Kawada Daiki dostane do záře reflektorů. Tak se rozhodne napsat Rengův životopis. Jenomže nakonec vyvstává otázka – zemřel Rengo vlastní nebo cizí rukou? 
Režie: Jukisada Isao
Scénář: Kató Šigeaki
Obsazení: Jagira Júja, Nakadžima Júto, Suda Masaki, Kišii Jukino, Kaho, Irie Džingi, Hašimoto Džun, Mijazaki Jošiko a další.


14) Himicu Top Secret

Na konci 21. století Národní výzkumní policejní institut představí světu speciální MRI. Jedná se o přístroj, který dovolí policistům nahlédnout do vzpomínek kohokoliv, i kdyby byl už mrtvý. Vyvstává ovšem etická otázka, zda je správné takový stroj využívat. Jenomže policisté, co se strojem pracují, přeci bojují za dobro nebo ne? 

Režie: Ótomo Keiši
Obsazení: Ikuta Tóma, Okada Masaki, Kurijama Čiaki, Ómori Nao, Kinami Haruka, Oda Risa, Macuzaka Tóri, Lily Franky, Šiina Kippei a další.


Akago je červená rybička, která má možnost se měnit v dívku. Je až nevinně smyslná. Žije s postarším spisovatele, kterému říká strýčku. Jednoho dne se před nimi objevuje duch Tamury Juriko, duch ženy, kterou spisovatel v minulosti znal.

Režie: Išii Gakurjú
Scénář: Minato Takehiko
Obsazení: Ósugi Ren, Nikaidó Fumi, Kóra Kengo, Maki Jóko, Kan Hanae, Šibukawa Kijohiko a další.




Žádné komentáře:

Okomentovat