5. 11. 2020

Tokijská cena pro televizní tvorbu 2019


V Tokijské ceně pro televizní tvorbu se rozhoduje o nejlepších z nejlepších vysílaných od července 2019 do června 2020. Není se proč tedy divit, pokud v seznamu budou ocenění za díla z minulého roku. Jedná se o seriály a televizní filmy, které by Japonsko rádo ukázalo světu. A jak tedy udílení cen dopadlo?

Nejlepší seriálem se tento ročník stává Idaten. (Předpokládám, že toto dílo oceněno ryze kvůli tématu Olympiády vzhledem k tomu, jak to letos dopadlo s tou tokijskou...)

Speciální ocenění pro seriály získaly tyto seriály:


Nejlepším televizním filmem se stal Kjódžó (Fudži TV) a speciální ocenění v téže kategorii získaly filmy Stranger (NHK), Switch (TV Asahi), Amerika ni makenakatta otoko (TV Tokyo) a 2020 nen go gacu koi (WOWOW).

Oceněné seriály vysílané přes satelit / na placených kanálech: Tonari no Masara (NHK Fukuoka) a Himawari: Mijazaki legend (TV Mijazaki).

Nejlepší herec v hlavní roli: Ikuta Tóma (Ore no nagai hanaši).
Nejlepší herečka v hlavní roli: Kuroki Haru (Nagi no oitoma).
Nejlepší herec ve vedlejší roli: Sató Takeru (Koi wa cuzuku jo doko mademo).
Nejlepší herečka ve vedlejší roli: Itó Sairi (Kore wa keihi de očimasen!).
Nejlepší scénář: Kaneko Šigeki (Ore no nagai hanaši).
Nejlepší režisér: Cukahara Ajuko (Grand maison Tókjó).
Nejlepší ústřední píseň: Official Hide danism – I Love... (Koi wa cuzuku jo doko mademo).

Byly oceněny také zahraniční seriály. Jednalo se konkrétně o tyto tři: Serenade of Peaceful Joy (Čína), Láska padá z nebe (Jižní Korea) a Cage of Karma (Thajsko).

2 komentáře:

  1. Videla som Koi wa cuzuku. Ako všetci :D. A chystám sa na Anata no ban desu. MIU 404 a Orient Expres ma naladili na detektívnu vlnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, ten seriál je totiž podle mě pro všechny. :-D Anata no ban desu a Ore no nagai hanaši jsou zase moje resty, na které se chystám. Nagi no oitoma – to mám rozkoukané už delší dobu, ale nějak s tím nedokážu hnout...

      Vymazat