11. 6. 2018

Jamazaki Kento v remaku korejského seriálu Good Doctor

Jamazaki Kento se poprvé zhostí hlavní role v seriálu vysílaném na stanici Fudži TV. Tentokrát bude hrát mladého pediatra, který trpí syndromem učence. Příběh je založený na korejském seriálu z roku 2013 Good Doctor, kde hlavní roli ztvárnil herec Ču Won. Dokonce loni se seriál dočkal amerického remaku, kde si tutéž postavu střihl Freddie Highmore.

Jamazaki ztvární Šindó Minata, autistického mladíka, který má výtečnou paměť a skvělou prostorovou představivost. Minato už od mala sní o tom, že z něj bude dětský chirurg. Během rezidentury se dostane do světa pediatrické chirurgie, ve kterém bojuje o životy děti, zatímco čelí různým předsudkům kvůli svému postižení.

Seriál by měl vycházet každý čtvrtek ve 22:00. Vysílat se začne od 12. července 2018 a první díl bude o 15 minut prodloužen.

A co Jamazaki na svou roli říká, prozradil během krátkého rozhovoru.

Je to vaše první hlavní roli pro televizi Fudži. Co na to říkáte?
Jsem neskutečně šťastný, že mohu spolupracovat s režisérem Kanaiem a producentem Fudžinem, se kterým jsem spolupracoval již při natáčení seriálu Suki na hito ga iru koto. Mám také radost, že jsem získal hlavní roli.

Bude to vaše první role lékaře. Jaký to je pocit nosit bílý plášť?
Lékařství je pro mě neznámý svět. Cítím se hodně pod tlakem, ale vzhledem k tomu že pouhých 0,3 % lékařů jsou pediatričtí chirurgové, tak doufám, že mnohem více lidí se dozví díky seriálu o pediatrické chirurgii a proniknou do oboru díky postavě Minata. Cítil bych se v klidu a pohodě a dokázal bych věřit lékaři, která na věc nahlíží z úhlu pohledu pacienta, takže doufám, že takového lékaře ztvárním.

Je to určitě náročná role, takže na co byste si měl dát pozor při přípravě na její hraní?
Chci roli zahrát přirozeně, aniž bych se musel něčím více zabývat. Ještě jsem do toho pořádně nezabředl a Šindó Minato v sobě skrývá mnoho nepoznaných a nezměrných možností, ale doufám, že se stane postavou, kterou budou všichni milovat.

Chcete něco vzkázat čtenářům?
Je to seriál, který má divákům co říct. Každý týden se s naprostou vážností staráme o cenné životy, takže věřím tomu, že seriál potěší.

Producent Fudžino Rjóta celý projekt komentoval: „Je to již potřetí, co pracuji s hercem Jamazakim Kentou. A je to poprvé, co má Jamazaki hlavní roli v seriálu televize Fudži. Během plánování, jak dostat z Jamazakiho nové výrazy, jsme došli až k seriálu Good Doctor. Příběh je o talentovaném lékaři s poruchou autistického spektra, jak musí překonávat různé překážky a předsudky na cestě za splněním si snu stát se pediatrem. Taková role se skvěle hodila pro mladého herce, jakým je Jamazaki Kento, který je jednou nohou v dospělosti. Je to role plná výzev. Druhou hlavní rolí v seriálu je 'pediatrická chirurgie'. Léčba dětí, jejich operace, vyžadují velice specializované zaměření. Zatímco existují případy, které mohou vyléčit pouze pediatričtí chirurgové, tak v současné chvíli je v Japonsku lékařů s takovým zaměřením nedostatek. Pouhých 0,3 % lékařů je takto úzce zaměřeno a jsou to oni, kdo zachraňují dětské životy. Tento seriál se snaží přivést na světlo tento problém pediatrické chirurgie tím, že popisuje příběhy právě těch, kteří bojují v prvních liniích. Nevinný a roztomilý hlavní hrdina vás donutí smát se i plakat. Prosím, těšte se na nejdojemnější příběh tohoto léta, na Good Doctora.“

Nedávno také bylo oznámeno, kdo si v seriálu zahraje s Jamazakim:
  • Ueno Džuri jako Seto Nacumi
  • Fudžiki Naohito jako Takajama Seidži
  • Jocuja Šigejuki jako Mamija Keisuke
  • Nakamura Juri jako Watanabe Miči
  • Hamano Kenta jako Hašiguči Taró
  • Itao Icudži jako Inokuči Rjúnosuke
  • Emoto Akira jako Šiga Akira
Ueno a Fudžiki jako pediatři... to není marná snaha. Navíc Ueno už si lékařku jednou zahrála a rozhodně nebyla špatná, i když tam se víc mračila, než usmívala a zde by to měl být pravý opak. No a Fudžiki je skoro sázka na jistotu. Ten tyhle role umí velmi dobře.

A co Ueno říká na spolupráci s Jamazakim a Fudžikim: „Během natáčení spotů pro televizi byl Jamazakiho pohled upřený na děti úžasný. Projevil jemnost a útěchu, která se zaryje do lidských srdcí. Když jsem viděla takového Minata, začala jsem se hodně těšit na natáčení. 

Nevím, jaký je pan Fudžiki doopravdy, ale mám pocit, že bude dokonalý jako stoický, talentovaný a přísný nadřízený. Od někoho zkušenějšího v herectví očekávám, že dokáže vytvořit dobrou náladu na placu, a já doufám, že zase dokážu vytvořit dobrou atmosféru s každým!“

A co Fudžiki říká na spolupráci s Jamazakim a Ueno: „Poprvé točím seriál jak s Jamazakim, tak s Ueno, ale když Jamazaki souhlasil, že vystoupí v jednom díle Ošareismu (talk show s celebritami, kde se Fudžiki vyskytuje pravidelně, pozn. Zízy), tak jsme spolu šli na místo natáčení a pak na skleničku, tak díky tomu je mi fakt sympatický. Je mi jasné, že Jamazakiho role je opravdu výzva, ale protože budu moct být svědkem celého toho procesu zrodu takové postavy, tak se na to moc těším.

Paní Ueno do této chvíle hrála mnoho různorodých a osobitých rolí. Potkal jsem ji až v ten den, kdy jsme fotili plakáty pro seriál, ale podlehl jsem její vášni pro tenhle projekt a neuvěřitelně obsáhlým znalostem o pediatrické chirurgii. Taky do toho dám vše, abych nevyčníval!“

1 komentář:

  1. Hey! I just want to give a huge thumbs up for the good information you will have right here on this post. I can be coming back to your blog for more soon. best online casino

    OdpovědětVymazat