5. 3. 2015

Pohřeb + Láska k vlasti + Kroužek sebevrahů

Pohřeb

Originální satirická komedie o rodinném pohřbu stála u zrodu režisérova renomé a dodnes je považována za jeden z vrcholů jeho tvorby. Úspěšnému televiznímu herci neočekávaně zemře tchán a jemu se tak poprvé v životě dostane čestné povinnosti vystrojit pohřeb. Maestro se snaží nečekané role zhostit co možná profesionálně, nicméně s některými situacemi ani odborná literatura, ani instruktážní rychlokurzy nepočítají... (Eiga-sai)

Režie: Itami Džúzó
Hrají: Jamazaki Cutomu jako Inoue Wabisuke, Mijamoto Nobuko jako Amamija Čizuko, Sugai Kin jako Amamija Kikue, Ótaki Hidedži jako Amamija Šokiči
V Plzni hrají: 6. 3. v 17:00
V Praze hrají: 15. 3. v 13:30

Láska k vlasti

Přednáška spojená s projekcí unikátního krátkého filmu, který světoznámý spisovatel natočil (sám napsal předlohu, scénář, film režíroval i zahrál hlavní roli) jako „kostýmní generálku" na své vlastní „sebeobětování" ve jménu záchrany tradičních morálních a vlasteneckých hodnot. Stylizovaný „děj" symbolického němého filmu se odehrává na potemnělém jevišti tradičního divadla nó. (Eiga-sai)

Režie: Mišima Jukio
Hrají: Mišima Jukio jako Takejama Šindži a  Curuoka Jošiko jako Reiko
V Plzni hrají: 8. 3. v 18:30
V Praze hrají: 15. 3. v 15:45
Vlna kolektivních sebevražd mladých lidí otřásla na přelomu tisíciletí japonskou společností – při pohledu na rozesmáté tváře středoškolaček, které se vrhají pod vlak, člověka dodnes mrazí. Pro Sono Shiona se skutečné události stávají odrazovým můstkem, domýšlí jejich možné důsledky. Kam až by mohl svět dospět, kdyby ti, kdo pohrdají vlastním životem, spojili své síly... Výsledkem je thriller, který rozhodně nedá člověku spát. (Eiga-sai)

Režie: Sono Šion
Hrají: Išibaši Rjó jako detektiv Kuroda Tošiharu, Nagase Masatoši jako detektiv Šibusawa,Sató Tamao jako sestřička Kawaguši Jóko, Hóšó Mai jako sestřička Sawada Acuko a další
V Plzni hrají: 6. 3. v 19:30
V Praze hrají: 15. 3. v 19:00

Žádné komentáře:

Okomentovat