6. 3. 2015

Vítej zpět, Hayabuso! + Sedm dní pro Slunečnici a její štěňátka + Nejzářivější den života

Vítej zpět, Hayabuso!

Snímek pro všechny generace fanoušků vesmírného výzkumu byl natočen na základě skutečného příběhu. Drama, které provázelo 7 let trvající cestu japonské meziplanetární sondy Hayabusa k 253 mil. km vzdálené planetce Itokawa a její návrat zpět na Zemi, je zároveň i dramatem osobním – ambiciózní experiment se mnohdy nečekaným způsobem promítl do životů jednotlivých vědců a jejich rodin. (Eiga-sai)

Režie: Motoki Kacuhide
Hrají: Fudžiwara Tacuja jako Óhaši Kento, Watanabe An jako Nomura Naoko, Miura Tomokazu jako Óhaši Isao, Moriguči Jóko jako Iwamacu Tami a další.
V Praze hrají: 14. 3. v 10:30

Sedm dní pro Slunečnici a její štěňátka

Režijní debut slavné japonské scénáristky otevírá z nezvyklé perspektivy pohled na fenomén japonských psích útulků, které v krutě koncentrované podobě odrážejí mnohá specifika japonské společnosti. Bývalý ošetřovatel v ZOO je nucen přijmout místo v městské „stanici pro ochranu zdraví", která má v popisu práce likvidaci toulavých psů. Může jediný člověk zvrátit běh nelítostné mašinerie? Dokáží se děti, vychované k lásce ke zvířatům, smířit s tím, že je jejich otec zabíjí? (Eiga-sai)

Režie: Hiramacu Emiko
Hrají: Sakai Masato jako Kanzaki Šódži, Nakatani Miki jako Miku, Denden jako Jasuoka, Jošijuki Kazuko jako Kanzaki Kotoe a další.
V Praze hrají: 14. 3. v 13:30

Nejzářivější den života

Dokumentární film, který velmi citlivým způsobem sleduje po dobu čtyřiceti dnů osudy obyvatel malého hospice v prefektuře Shiga a zcela neokázale prozrazuje mnoho o přístupu Japonců k životu, smrti i k sobě navzájem.(Eiga-sai)

Režie: Mizobuši Masajuki
V Plzni hrají: 7. 3. v 17:00

Žádné komentáře:

Okomentovat