11. 8. 2014

Seriály, ke kterým se ráda vracím

Tentokrát se nebudu držet čistě Japonska, ale sáhnu do celé Asie. Většinou se k seriálům vracím ze stejného důvodu, takže pokud byste si říkali, že se ten důvod pořád opakuje, není to jen zdání. :-D Pořadí, v jakém jsou seriály uvedeny, nemá žádný hlubší smysl. Je to jen podle abecedy, neupřednostňuji žádný.



Začátek seriálu většinou přeskakuji rovnou až k době ƒ„o šest let později“, protože tam teprve přijdou scény, které se mi tolik líbí. Interakce toho malého šmudly a jeho táty, případně scény mezi Ren Guang Xi a Liang Mu Cheng jsou moc pěkné. Hodně si tu vybírám a ke konci spíš přeskakuji než koukám, ale i tak se k nim ráda vracím. Prostředek seriálu je taková pohoda, že si do ní chodím odpočinout.

Tohle je seriál, kde si vybírám asi nejvíc. Absolutně přeskakuji scény hlavních představitelů či scény Jan Di a Podržtašky. K tomuto seriálu se vracím jen z jediného důvodu a tím je pár ve vedlejší roli – So Yi Jung a Chu Ga Eul. Jejich příběh se mi mnohem mnohem víc líbí a i herecké výkony mi přijdou lepší. Takže když si zapnu BBF, tak jedině kvůli nim. Tohle je asi jediný seriál, kde mě bavily vedlejší postavy víc jak ty hlavní.

Když jsem seriál viděla poprvé, moc mě nezaujal, ačkoliv tam hrála má oblíbená Moon (bohužel si nechala ostříhat vlasy, což byla pro mě rána :-D). Jenomže později jsem zjistila, jak moc byl seriál v Korei oblíbený, a tak jsem si říkala, že to s ním zkusím ještě jednou. Uznávám, že to má své kouzlo – obzvláště ve chvíli, kdy víc poznáte asijskou/korejskou mentalitu. Moc se mi líbí některé scény na začátku, obzvlášť interakce mezi Song Eun Jo a Hong Ki Hoonem, z nich pak především scény, kdy je ten chlapec s tím psím kukučem opilý. Navíc si tu ráda přehrávám i scény s tatínkem, jeden z těch nejlepších seriálových. Zbytek bez milosti přeskakuju.

Začátek přeskakuji, ale jak se mezi Go Eun Chan a Choi Han Kyulem začne pořádně něco rozjíždět, užívám si to. Ale je fakt, že spíš až ty poslední díly.

Sem tam je nějaká fajn scéna (především až v druhé polovině seriálu), ale jinak si to pouštím pro hudební vystoupení.

6. Full House (thajská verze)
Když jsem na to koukla poprvé, říkala jsem si, že příběh už znám a některé scény přeskakovala. Podruhé už to jedu úplně naplno. Jak se znám, tak pro příště už budu jen přeskakovat na své oblíbené scény, kdy to Aom a Mikovi spolu tak sluší. A že těch scén je!

7. Goong
Než se vezmou, tak mě to absolutně nebaví, ale pak je to fajn. Užívám si, když ten parchant budoucí král své manželce ubližuje, ale pak se mi líbí i to, jak se hezky sbližují a mají spolu pěkné scény. Hezky si to proklikám, sice to klikání trvá přes deset hodin, ale koho to štve…

Nejraději mám druhou sérii a poslední dva díly, neb jsem ujetý člověk a brzdu jménem amnesie tu mám hodně ráda. To předtím tak nějak proklikávám na scény, kdy se ti dva k sobě mají a kdy trpí. Je to fajn. Jednou za čas si zrychleně dát tenhle příběh, který tolik v Asii žerou.

Přeskakuju a přeskakuju, pak si pouštím hudební vystoupení, kulišácký úsměv Yeo Joon Heea a jsem spokojená. Beztak mě na to naladí především různá videa, která potkám na youtube.

Abych se přiznala, tady se mi líbí především ta scéna, kde Gong Ah Jung dostane hezkou emoční ránu od Hyun Ki Joona. Po scéně s kolou, kdy je jasné, že to mezi nimi pořádně jiskří, ji stejně kopne o zadku, když přijde ta jeho tamta. Zbytek je pro mě jen tak na hodně rychlé proskákání.

Tohle je asi jediný seriál, který si ráda dávám znovu bez přeskakování, prostě tak, jak je. Ueto Aja a Takenouči Jutaka tu mají tak krásné momenty a osudy lidí, co se dějí kolem nich a proplétají s jejich… baví mě na to koukat zas a znovu. Ale tak maximálně jednou do roka.

Nodame je prostě skvělý pometlo a Čiaki ji svým „nadhledem“ krásně doplňuje. Ale pořádně jsem to docenila až u druhého zhlédnutí, u toho prvního jsem si říkala, že tam těch absurdních scén bylo až moc. Nebylo. Kupodivu až u druhého zhlédnutí mi došlo, že to bláznovství dokresluje nejen charakter Nodame a Čiakiho, ale také jejich přátel a učitelů. Pro mě skvělá romantická komedie, kterou si pustím ráda znovu, sice sem tam něco malinko posunu, ale je toho opravdu malinko.

Mám ráda předlohu, mám ráda i anime (i to jsem si pouštěla několikrát) a hraná verze rozhodně nezklamala. První díl je sice takový nijaký, ale pak to konečně začne nabírat ty správné obrátky a já se dočkám svých oblíbených scén, například když si Kjóko, tady Gong Xi, zlomí nohu, ale i tak si střihne roli v kimonu. Bonusově si tu i u každého dílu pouštím opening a ending, dostaly se mi pod kůži.

A co vy? Máte nějaké seriály, na které se rádi podíváte znovu? Na jaké? A díváte se poctivě na všechno, nebo přeskakujete jen na nejoblíbenější scény?

4 komentáře:

  1. Me too flower a Secret Garden chcem pozriet este raz cele :)

    OdpovědětVymazat
  2. a aj The Woman Who Still Wants to Marry ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja často znova pozerám Skip beat, ale len určité scény alebo epizódy. Keď si teraz znova pozriem 1. epizódu, chytám sa za hlavu a nechápem, ako to, že som to po tejto hneď nezavrhla. (Mňa nejak neberie, keď niekto ide na bicykli a pri ňom letí "Superman", ktorého na znázornenie rýchlosti predbehne.) No pri spätnom premietaní som rada, že som sa nenechala 1. epizódou odradiť.

    Kiyo

    OdpovědětVymazat
  4. S BBF jsem na tom úplně stejně. :)) Také jsem ho přeskakovala a koukala jen na ty dva. :)Po prvním shlédnutí, ale až se k němu dostanu znovu, tak určitě kouknu na celý seriál.
    Jinak já osobně nejčastěji znovu koukám na YAB. A jinak koukám dost často na své nejoblíbenější seriály. Skoro všechny co jsem viděla. :)

    OdpovědětVymazat