14. 6. 2021

Poznámky k seriálu Kišibe Rohan wa ugokanai


Kišibe Rohan (Takahaši Issei) je slavný kreslíř mangy, který chce mít svá díla co nejreálnější. Pokud kreslí o zloději, rozhodne se nechat odemčený dům, aby ho takový zloděj navštívil a on se o něm dozvěděl co nejvíc. O jeho dětství, rodinném zázemí, motivacích stát se zlodějem... ale jak se takové až intimní informace dozví? Jednoduše. Má totiž schopnost v lidech číst jako v knize. Doslova. Nalistuje si v nich, co potřebuje, dokonce jim tam může i něco přidat... 

Odkaz na databáze: CSFD, IMDB, MyDramaList.

Titulky k prvnímu dílu ke stažení na titulky nebo na subscene.
Titulky ke druhému dílu ke stažení na titulky nebona subscene.
Titulky ke třetímu dílu ke stažení na titulky nebo subscene.

Odkazy ke stažení k nalezení na discordu Asijské filmy a seriály a vše kolem nebo hledejte přes releasy, které jsou uvedené na stránkách s titulky. 


Poznámky k překladu:

Šónen manga - manga prodávaná v manga časopisech, které cílí na chlapce ve věku 12-16 let.

Nattó - fermentované sojové boby, jídlo, které se táhne, lepí a smrdí.

Svatební obřad - japonské kekkonšiki, tj. svatební obřad, je pojímán trochu jinak než u nás. U nich můžete mít svatební obřad a po něm stále nebýt oficiálně manželi, případně si ho můžete udělat kdykoliv po oficiálním zápisu do matriky. Jedná se o to, že ten obřad, oslava apod. není posvědcený úřednickou autoritou, může si ho udělat kdokoliv s kýmkoliv a nikdo nic neřeší, dokud se to zaplatí. Aby se dva lidé stali oficiálně manželi, je třeba v Japonsku zajít na úřad, vyplnit formulář a hotovo. Až po schválení formuláře se dva stávají oficiálně a úředně uznanými manželi. Ve třetím díle tedy ti dva na začátku provedli jen tento úřednický úkon.

Heterochromie - v příběhu se jedná o označení problému, který má Mao – různěbarevné oční duhovky.

2 komentáře:

  1. To vypadá móc zajímavě, těším se.
    Sonmi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to líbilo, mají hezky udělané efekty a Takahaši Issei je prostě skvělý herec.
      Pomalu teď pracuju na druhém díle.

      Vymazat