12. 2. 2019

Ie uru onna no gjakušú, Innocence, 3-nen A-gumi, Haken uranaiši Ataru, Hadžimete koi o šita hi no jomu hanaši

Vybrala jsem si pět seriálů, téměř namátkou, ale snažím se sama sobě namluvit, že jsem si je vybírala tak, aby se lišilo jejich prostředí a sepsala jsem své první dojmy. Našla jsem klenot, takže jsem moc ráda, že jsem se do toho pustila. Seznam je dělaný podle toho, jak jsem si seriály pouštěla a od každého seriálu jsem viděla minimálně dva díly (podle toho, co bylo k dnešnímu dni ke zhlédnutí s anglickými titulky).

Ie uru onna no gjakušú
Sangen'ja Mači se opět vrací jako ta nejlepší realitní makléřka na trhu. Svým neúprosným přístupem prodá každý dům, který má na starosti, a každému klientovi, ať je sebenáročnější, obstará nové bydlení. Tentokrát má ovšem poměrně schopného rivala Rusudóa Kendžiho, realitního makléře pracujícího na volné noze.

Režie: Inomata Rjúiči, Janai Kumiko
Scénář: Óiši Šizuka
Hrají: Kitagawa Keiko, Macuda Šóta, Kudó Asuka, Nakamura Tóru, Čiba Júdai, Imoto Ajako, Kadžihara Zen, Usuda Asami, Kusakawa Takuja a další.

První dojmy: Pokud se vám líbila předchozí série, tak se určitě nespálíte. Sangen'ja je pořád stejná, i když se vdala. Princip je pořád stejný, jen máme navíc několik postav, které tvůrci mohou vtahovat do děje, aby to nebylo zase úplně stejné jako předchozí série. Nezklame, nepřekvapí.




Innocence
Kurokawa Taku pracuje jako právník, který se specializuje především na případy, kdy je možné, že podezřelý byl obviněn neprávem. Pokaždé ze všech sil prozkoumá případ daného obviněného, aby zjistil, kde je pravda. Nedávno k němu do kanceláře nastoupila nová právnička Wakura Kaede, která  s Kurokawovými způsoby nesouhlasí a celkově má problém s jeho osobností. Přesto musí uznat, že Kurokawa je opravdu schopný právník.

Režie: Nagumo Seiiči, Maruja Šunpei
Scénář: Furuja Kazunao
Hrají: Sakaguči Kentaró, Kawaguči Haruna, Fudžiki Naohito, Šuri, Kóiči Mantaró, Masana Bokuzó, Akaso Eidži, Sugumito Tetta, Ičikawa Mikako, Šiga Koótaró a další.

První dojmy: Seriál je podobný Hero. Má to v určitém smyslu obdobnou atmosféru – hlavní hrdina obhajuje nevinné, kupuje si zbytečnosti, zkoumá neobvyklými způsoby a nemá oblečení hodné postavení, to vytahuje jen když jde do tuhého. Mám pocit, že ten, kdo kouká na seriály z právnického prostředí, se tu bude cítit jako doma a tenhle pocit by mohl být u sledování velmi příjemný, takže seriál potěší. Možná nenadchne, ale rozhodně neurazí.


3-nen A-gumi
Za deset dní je čeká konec střední školy, ale vypadá to, že to nebudou poklidné dny. Když se všichni usadí na svá místa, zazní výbuch. I kdyby chtěli žáci 3. A utéct, tak nemohou – výbuch je odřízl od jediné únikové cesty. Ale to není všechno. Učitel Hiiragi jim totiž ohlásil, že jsou nyní jeho rukojmími. Tím začíná šílený sled událostí, který vyústí v něčí smrt?

Režie: Komuro Naoko, Suzuki Júma, Komuro Naoko
Scénář: Mutó Šógo
Hrají: Suda Masaki, Nagano Mei, Hagiwara Riku, Imada Mio, Katajose Rjóta, Hotta Maju, Imai Júki, Kamiširaiši Moka, Kawaei Rina, Suzuki Džin, Mičizuki Ajumu a další.

První dojmy: Co vám budu povídat, během prvního dílu jsem se neuvěřitelně nadchla; je to prostě skvělé! Zápletka, výborné herecké výkony – Suda Masaki exceluje a to nemluvě o celé třídě studentů, kde nikdo není plonkový, všichni mají slovo, nikdo není ignorován, jako to obvykle bývá u středoškolských seriálů, kde ze třídy poznáme tak tři čtyři lidi a konec. Každý má svou roli, motivaci, nadání i slabiny. Tohle je pro mě seriál roku. (Pokud se to v druhé polovině nezvrtne.) Vím, že je teprve únor, ale tak nějak nevěřím, že letos bude něco lepšího. Pokud ano, sakra, sem s tím!
P.S.: Je to podobné Kazoku game, také jeden z těch lepších seriálů, dokonce scénáristu to má toho samého.


Haken uranaiši Ataru
Ataru bylo 21 let a poprvé nastoupila do práce na pozici holky pro všechno. Je to její první pořádná práce. Je úplně nadšená z každého úkolu, který dostane. Mohlo by se zdát, že je to obyčejná, lehce výstřední slečna, jenomže to má k pravdě daleko. Ataru má totiž zvláštní schopnost – dokáže předvídat budoucnost, a dokonce vidí i jedincovu minulost.

Režie: Jukawa Kazuhiko, Higuraši Ken, Itó Akinori
Scénář: Jukawa Kazuhiko

Hrají: Sugisaki Hana, Ozawa Jukijoši, Mamija Šótaró, Šida Mirai, Šison Džun, Nonami Maho, Itaja Juka, Wakamura Majumi, Oikawa Micuhiro a další.

První dojmy: Nenáročný seriál z pracovního prostředí, kde každého nějakým způsobem hrdinka rozebere, čím tomu každému pomůže, aby nakonec – určitě to tak bude – oni pomohli jí. Není to nic výjimečného, podobných seriálů je mraky, na druhou stranu v těch mracích seriálů není v hlavní roli Sugisaki Hana, herečka, jejíž herecká kariéra vzkvétá neuvěřitelným tempem.


Hadžimete koi o šita hi no jomu hanaši
Když byla na střední, Harumi Džunko jen studovala, aby se dostala na Tokijskou univerzitu. Bohužel se jí to nepodařilo, a tak skončila na průměrné vysoké. S tím se nedokáže smířit její matka, která měla velká očekávání. Momentálně je Džunko přes třicet, doučuje středoškoláky a je nezadaná. A pak v jednu chvíli se o ni začnou zajímat tři úplně rozdílní muži – její bratranec Jakumo Masaši, bývalý spolužák ze střední Jamašita Kazuma a středoškolák Juri Kjóhei.

Režie: Fukuda Rjósuke
Scénář: Jošizawa Tomoko
Předloha: Mošida Aki (manga)
Hrají: Fukada Kjóko, Nagajama Kenta, Jokohama Rjúsei, Nakamura Tomoja, Dan Fumi, Išimaru Kendžiro, Namase Kacuhisa, Curumi Šingo, Adači Jumi, Jošikawa Ai, Minagawa Sarutoki a další.

První dojmy: Taková typická romanťárna, kdy ženská po třicítce, co neměla štěstí pořádně na nic, najednou má možnost na výběr ze tří chlapů. Naštěstí všichni jsou sympatičtí, není tu žádná postava, která by vyloženě lezla na nervy, a hrdinka dokonce dokáže otevřít pusu a sdělit, co si myslí. I když je dost naivní a trochu dutá, tak ji člověk dokáže mít snadno rád. To samé se dá říct o jejích nápadnících. Romantická oddechovka, v žánru zatím lehký nadprůměr.

2 komentáře:

  1. Tak 3-nen A-gumi je jasná vec, hlavne potom, čo som videla na youtube krátke minútové video. Nič viac si už dopredu nepustím, bohato mi to pre predstavu stačilo a chcem sa nechať prekvapiť a šokovať :). Haken uranaiši Ataru vyzerá tiež zaujímavo, z japonského pracovného prostredia som ešte asi nič nevidela, takže to je tiež ďalšie lákadlo. Možno, keď raz bude niekedy čas... Plus hlavná herečka pôsobí strašne zlato :).
    No a pokiaľ ide o zvyšok, tak z toho už asi nič. Právnické veci ma nikdy veľmi nezaujímali, realitné maklérstvo už vôbec nie. A nenáročných romantických seriálov mám momentálne dosť na polroka, popravde sa už teším na preklad Tómei na Jurikago.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šokovat a překvapovat to tedy umí, je se fakt na co těšit. ;-) Když tak z pracovního prostředí je ještě hrozně fajn oddechovka Džúhan šuttai - je to neuvěřitelně příjemný seriál, který dokáže nabít pozitivní energií, což po tvé zážitku ve vlaku se určitě hodí. :-)

      Já jsem si dřív taky myslela, že mě z právnického prostředí nic nebaví, ale když jsem viděla Hero (2001), přehodnotila jsem to. Podle mě děsně záleží na zemi a podání. Ale to člověk fakt pak musí koukat na hodně věcí, takže se to nedá pořádně vychytat.

      Jinak prostředí realitního makléřství zní taky nudně, ale přijde mi, že právě Japonci umí velmi dobře podat každé pracovní prostředí. Tedy samozřejmě ne v každém seriálu, ale seriály z pracovního prostředí umí opravdu dobře a v podstatě nezáleží na tom, o jakou práci jde. Takže doporučuju určitě se jim nevyhýbat. Minimálně výše zmiňovaný Džúhan šuttai je strašně milý seriál.

      Vymazat