1. 1. 2019

Romantické seriály, které stojí za zhlédnutí: Dame na wataši ni koi šite kudasai

V poslední době se hodně koukám na romantické seriály, asi protože jsem je dost dlouho zanedbávala. Často se také koukám na seriály, které jsem již viděla, což nedělám moc často, a proto jsem se rozhodla, že se vám o pár seriálech zmíním, protože si myslím, že má smysl se na ně podívat. Ať už z toho či onoho důvodu.

Tahle série bude specifická tím, že se nebude jednat o recenze na daný seriál, jako spíš o vypíchnutí ústředních témat. Spíše by se dalo říct, že daný seriál „otaguju“, protože sama občas hledám něco specifického a tohle by mohlo i jiným takovým, jako jsem já, pomoci ve výběru. První v sérii bude Dame na wataši ni koi šite kudasai.

O čem to je? Šibata Mičiko je momentálně nezaměstnaná a veškeré úspory cpe na údržbu mladšího přítele. Jednoho dne náhodou potkává bývalého šéfa Kurosawu Ajuma, který jí nabídne brigádu v jeho nově otevřené kavárně. Do toho se seznamuje s Kurosawovou bývalou přítelkyní Akirou a jeho kamarády z mládí. Kurosawa přes svůj cynický zevnějšek Šibatě pomáhá dobře míněnými radami, díky čemuž Šibata získá práci na plný úvazek. Nejen tady potkává o něco mladšího kolegu Mogamiho, který jí učaruje a snad i ona jemu.


Obsazení: Fukada Kjóko jako Šibata Mičiko, Fudžioka Dean jako Kurosawa Ajumu, Miura Šóhei jako Mogami Daiči, Mimura jako Kurosawa Haruko, Nonami Maho jako Ikušima Akira a další.

Režie: Fukuda Rjósuke (Džúhan šuttai, Anata no koto wa sorehodo), Kawai Hajato (Ore monogatari, Pin to kona), Cukikawa Šó (Kurosaki-kun no iinari nante naranai)
Scénář: Jošizawa Tomoko (Dr. DMAT, Hadžimete koi o šita hi ni jomu hanaši)
Předloha: Nakahara Aja (manga)

Styčné body bez spoilerů:
  • Spolubydlení muže a ženy
  • Polibek ve spánku
  • Skvělá slovní výměna mezi Šibatou a Kurosawou
  • Muž pomáhá ženě v dosažení úspěchu nejen v práci, ale i ve vztazích
  • Chvilkové předstírání vztahu před hrdinčinou rodinou
  • Kurosawa má v srdci stále svou první lásku
  • Ústřední dvojka adoptuje kočičku
  • Hlavní hrdinka může působit naivně až hloupě, ale velmi dobře vysvětluje, proč některá svá rozhodnutí koná
  • Hrdinčina rodina spravuje chrám (v rodině jsou mniši)
  • Kurosawa krmí Šibatu (ta miluje hlavně maso)

Styčné body s „lehkými“ spoilery:
  • Dojde k polibkům a randění 
  • Dojde k žádosti o ruku
  • Neprotahování setrvávání ve vztahu, když si hrdinka uvědomí, koho doopravdy miluje
  • Kamarádství mezi ženami, ačkoliv mají stejný objekt zájmu

Podobné: Hotaru no Hikari (spolubydlení, vztah šéf x podřízená, hrdinky jsou tak trochu paka, hlavní hrdina pomáhá hrdince i s milostným životem), Good Morning Call (spolubydlení, ale tady jsou hrdinové středoškoláci, hrdina pomáhá hrdince, hrdinka je střevo, navíc tady ještě středoškolské, takže o něco střevovatější..., hrdina se tváří, že se ho nic netýká). Další možná později, až si vzpomenu, nebo něco uvidím.

Moje oblíbené MV: určitě spoileroidní

6 komentářů:

  1. Na to koukáte s anglickými titulky nebo originál v japině ?

    Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám s anglickými titulky, protože jsem líná koukat bez nich. :-)

      Vymazat
    2. Áha, no moje znalost angliny je taková turistická a japonsky se učím teprve dva roky, takže jsem závislý na titulcích. Takže přeju úspěšné překládání v tomto roce :-)
      Ake Ome ;-)
      Honza

      Vymazat
    3. Ono na některé seriály stačí malá znalost jazyka a člověk o nic důležitého nepřijde. :-) Tak hodně štěstí ve studiu!
      明けましておめでとう!

      Vymazat
  2. Toto som už dávnejšie videla a bolo to strašne dobré. Ja som sa teda náramne pobavila. bolo to milé, sladké a hrdinka bola rovnako idiotská ako ja, takže som si ju obľúbila hneď v úvode. Istú dobu som to chcela aj prekladať, ale nejako z toho vzišlo. ale spomínam si, že Dean Fujioka sa mi tam náramne páčil, bol úplne zlatučký proste!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to strašně zlaté celé. Skvěle se na to kouká a je to taková pohodička, až jsem z toho byla strašně překvapená, že i Japonsko vydává takhle poměrně dobré romantické komedie a ani není třeba nějakých hlubokých traumat a přesladkých rande. Škoda, že ses nepustila do překladu, určitě by to stalo zato. Fakt věc, na kterou má smysl koukat několikrát. ;-)

      Vymazat