30. 6. 2016

Novinky za měsíc červen 2016

Rozhodla jsem se zavést trochu nový systém s novinkami různého druhu. Vždy za měsíc vyjde jen jeden článek, kde bude sepsáno spousta či málo (záleží jak plodná budu já a jak plodné budou novoty) událostí, které se za ten měsíc udály. Samozřejmě to nebudou všechny novinky za uplynulý měsíc, ale jen takové, o kterých se mi bude chtít psát a přijdou mi zajímavé. Těžko říct, jaký úspěch takový nápad sklidí, ale budu ráda, když se o názor na něj podělíte. Mně třeba přijde lepší si projet jeden článek než několik krátkých. Zatím to tak budu aplikovat a uvidíme, kam nás to dostane.

Tokijský ghúl dostane hrané zpracování! Na oficiálních stránkách filmu bylo uveřejněno, že manga Išidy Suie dostane filmové zpracování. Režie se ujme Hagiwara Kentaró, který do této doby tvořil převážně krátké snímky. Natáčení by mělo probíhat od července do září. V hlavní roli Kaneki Kena byl mě zazářit Kubota Masataka (Death Note, Summer Nude, Rinšó hanzai gakuša) a v roli Kirišimy Tóky se představí Šimizu Fumika (Superúchyl, Kónodori, Sedm statečných).

A o co v Tokijském ghúlovi jde? Podle oficiálního vydavatele u nás: Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororu a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo, a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou. (Nakladatelství Crew, první díl má vyjít již v srpnu.)

Autor předlohy Išida velice chválil herce a velmi ho nadchnul Kubota, protože jednou, když zrovna pracoval, tak v televizi zahlédl jednu z Kubotových reklam a napadlo ho, že kdyby měl být Kaneki živý, tak by to byl Kubota. I když si Išida myslí, že již mnoho lidí zjistilo, že Kubota je ve svém oboru mimořádně zdatný, tak díky tomuto filmu se o něm dozví ještě víc diváků. Šimizu zase byla vybrána na Išidovo doporučení. Ten prozradil, že než se tato nabídka stala oficiální, tak měl na ni velmi přísné požadavky, které dokázala splnit, a díky tomu si Išida uvědomil, že Šimizu má velmi silnou vůli, a tak mu bylo jasné, že se naprosto hodí do role Tóky.



Horikita Maki (27) a Jamamoto Kódži (39) očekávají prvního potomka, který by měl na svět přijít v lednu příštího roku. Horikita byla zachycena časopisem Džosei džišin, jak odchází z gynekologie, a tak ačkoliv pár ještě nechtěl tak brzy veřejnosti oznámit, že čekají dítě, nezbylo jim nic jiného. Agentura Horikity vše potvrdila a zároveň požádala média, aby nastávající matku nechala v klidu, protože se nachází teprve v prvním trimestru (většinou slavné osobnosti veřejnosti sdělují informace o těhotenství až po bezpečném uplynutí prvního trimestru).

Horikita a Jamamoto se vzali v loni v srpnu po dvou měsících randění. Již dlouho předtím se Horikita vyjadřovala, že by se ráda stala matkou a chtěla by rozhodně víc dětí. Brzy po dokončení natáčení seriálu Higanbana, které skončilo v březnu tohoto roku, si Horikita vzala z práce větší volno v rámci příprav na mateřství. V současné době je možné ji spatřit jen ve třech reklamách od různých společností a šeptá se, že její odchod ze šoubyznysu je jasnou věcí, neboť neprodloužila smlouvu s deseti velkými společnosti, pro které natáčela reklamy. Také neexistují žádné plány, že by se měla objevit v nějakém filmu, seriálu či divadelní hře.



Seriál o hrdinovi Jošihikovi se v říjnu vrací na obrazovky již se třetí sérií. Tentokrát má název Júša Jošihiko to mičibikareši šičinin (Hrdina Jošihiko a sedm rádců), který je referencí na Dragon Quest IV s podtitulem Jediný rádce. Na režisérskou židli opět usedá Fukuda Júiči a taktéž se opět podílí na scénáři. Do ústředních rolí se i tentokrát vrací Jamada Takajuki jako Jošihiko, Takuma Šin jako bojovník Dandžó, Kinami Haruka jako vesničanka Murasaki, Muro Cujoši jako čaroděj Melub a Sató Džiró jako Buddha. Ačkoliv byl měsíc začátku vysílání ohlášen teprve nyní, tak již v dubnu se na Šidžuku objevil povoz tažený koněm, který byl úplně pokrytý propagačním materiálem. Bylo to také způsobeno tím, že to byl právě duben, kdy se začalo na seriálu pracovat.



Arimura Kasumi získala roli hrdinky v asadoře Hijokko, která se bude vysílat na jaře roku 2017. Arimura ztvární dívku Jatabe Mineko, která vyrůstala v početné rodině farmářů na severozápadě prefektury Ibaraki. Vzhledem k tomu že se děj odehrává v době Olympiády v roce 1964, v Japonsku dochází k intenzivnímu ekonomického rozvoji a spolu s ním i k zakládání velkých firem a masivnímu nabírání zaměstnanců se Mineko do Tokia na zkušenou a tím začíná její příběh. 

Na scénáři pracuje Okada Jošikazu (Beach Boys, Saigo kara nibanme no koi, Ima, ai ni jukimasu; jeden z mých oblíbených scénáristů, pozn. Zízy), jedná se tak o jeho již třetí asadoru, v roce 2001 napsal Čurasan (velice populární, této asadoře se dokonce dostalo ještě tří dalších pokračování) a v roce 2011 napsal Ohisama, kde v hlavní roli zazářila Inoue Mao. Okada také komentoval zvolení Arimury za hlavní hrdinku: „Pracoval jsem s ní od jejího debutu již několikrát a vidím tak, jak dospěla. Opravdu si myslím, že hrdinku v asadoře ztvární dobře. Chtěl jsem, aby se objevila v asadoře, a chtěl jsem to být já, kdo takovou asadoru napíše!  Nyní jsem rád, že se mi to splnilo.



Na oficiální stránce filmové adaptace mangy Museum - The Serial Killer is Laughing in the Rain od Tomoe Rjósukeho se objevila první ukázka filmu, který má jít do kin 12. listopadu. Natáčení filmu probíhalo především v loni v listopadu. Režii má na starost Ótomo Keiši (Kenšinové, Himicu - Top Secret) a v hlavní roli se předvede Oguri Šun jako Sawamura Hisaši, detektiv 1. oddělení policejního ústředí zabývající se vraždami. 

A o čem film je? Začne se odehrávat série groteskních vražd a to vždy za deště. Detektiv Sawamura Hisaši je na případ dosazen a jeho úkol není nic jiného než vraha dopadnout. Už v minulosti měl Sawamura při řešení případů dobrý úsudek a vrahy dopadl, ale tentokrát si brzy uvědomuje hroznou skutečnost: vrah si dal za cíl dostat jeho ženu a syna. Začíná hra s časem i vrahem. Nemluvě o tom, že podezřelým je muž v masce žáby.

2 komentáře:

  1. Já budu ráda za jakýkoliv článek! :)

    OdpovědětVymazat