5. 3. 2016

39. ročník japonské Ceny Akademie

Kromě nominací je i vyznačeno, kdo letošní Cenu akademie vyhrál. Ceremonie se konala 4. března. Celým večerem provázeli herci Nišida Tošijuki a Mijazawa Rie.

Nominace na nejlepší snímek roku

Nominace na nejlepší animovaný snímek roku

Nominace na nejlepšího režiséra

Nominace na nejlepšího herce v hlavní roli

Nominace na nejlepší herečku v hlavní roli

Nominace na nejlepšího herce ve vedlejší roli

Nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli

Cenu Nováček roku získali Arimura Kasumi (Biri gjaru), Cučija Tao (Orange), Hirose Suzu (Naše malá sestra), Fudžino Rjóko (Solomon no gišó), Šinohara Acuši (Koibitotači), Noda Jódžiró (Toire no Pieta), Jamazaki Kento (Orange, Heroine šikkaku) a Jamada Rjósuke (Ansacu kjóšicu).

Speciální ocenění dostala výrobní skupiny, která se podílela na filmu Bakuman. Nejlepší scénář napsal Adaši Šin (Hjakuen no koi), cenu za nejlepší kameru si odnesl Takimoto Mikaja (Naše malá sestra), nejlepší osvětlení měl film Naše malá sestra a o to se postaral Fudžii Norikijo. Nejlepší hudbu zase měl film Bakuman a vděčí za to Sakanaction. Cenu za nejlepší uměleckou režii získal Hanatani Hidefumi (Kainan 1890) a cenu za nejlepší práci se zvukem získal Nobuhiko Šoin (Kainan 1890). Ve střižně si zase nejlépe vedl Ozeki Jasujuki (Bakuman). Nejlepším zahraničním filmem se stal americký snímek Clinta Eastwooda Americký sniper. A cenu za celoživotní dílo si odnesl herec Nakadai Tacuja.

Žádné komentáře:

Okomentovat