1. 10. 2015

Podzimní sezóna 2015 – na co se těšit?

Právě nastal čas, kdy skončila letní sezóna a televize vysílají různé speciály, které pomalu překlenou v sezónu podzimní. Opět nás v ní čeká spousty nových seriálů a já jsem si jich pár vyhlédla. Jedná se o sedm seriálů seřazených abecedně, nikoliv podle toho, jak moc bych je chtěla vidět. K tomu je komentář u každého seriálu. Je ovšem možné, že dám vědět ještě o pár dalších seriálech, protože člověk nikdy neví, co objeví a čemu přijde na chuť.

Curibaka nišši

Hamasaki Densuke je nováček ve stavební společnosti Suzuki. Ze všeho nejraději na světě má rybaření. V práci je nesoustředěný, protože myslí jen na tuhle svoji lásku. A jeho nadřízený, Sasaki Kazuo, samozřejmě pro tento jeho koníček nemá pochopení. Díky rybaření se ovšem poznává s postarším mužem Suzukim Ičinosukem, který má stejnou vášeň. Co ovšem Densuke neví, je, Suzuki Ičinosuke je ředitelem společnosti, ve které pracuje.

Hrají: Hamada Gaku, Hirose Alice, Fukikoši Micuru, Nišida Tošijuki, Satoi Kenta a další.

Proč to chci vidět: U nás série filmů Curibaka nišši není moc známá, ale v Japonsku první díl z této série měl premiéru roku 1988 a poslední, dvacátý, díl před šesti lety, roku 2009. V podstatě každý rok vyšel jeden příběh o bláznovi, co raději než za stolem v kanceláři sedí u řeky a chytá ryby. Blázna v této filmové sérii si zahrál Nišida Tošijuki, který si v seriálu střihne šéfa stavební společnosti, samotného Suzukiho. Jeho postavu Densukeho v seriálu převezme Hamada Gaku. Všechny filmy byly stejné, naprosto odpočinkové s určitou „female fatale“ (pokaždé ji hrála herečka či zpěvačka, která ten rok byla velice oblíbená). A já si myslím, že seriál je jistě pocta celé té sérii a že Densukeho zná v Japonsku každý. Proto to řadím mezi must see. Nemluvě o tom, že Hamada Gaku je skvělý herec.

Isan sózoku

Sató Ikuo pracuje jako stážista na oddělení interní medicíny. Nerad by nějak zatěžoval matku, která ho sama vychovala, a proto přijímá stipendium na státní univerzitu, kde chce studovat medicínu. Poté se potkává s Kaede, jedinou dcerou ředitele nemocnice Kawamura. Ti dva se zamilují a po čase se vezmou. Ikuo je adoptován do rodiny Kawamura, ve které vše chodí jinak, než na co byl zvyklý. Všichni v rodině v podstatě soupeří o to, kdo zdědí nemocnici a s ní moc a peníze. Jenomže Ikuovi je takové dědictví jedno, jeho snem je totiž stát se renomovaným lékařem v zahraničí, a tak se ze všech sil snaží na pozici stážisty a nikoliv na pozici případného dědice.

Hrají: Mukai Osamu, Eikura Nana, Kišibe Ittoku, Itó Širó, Jo Kimiko, Itaja Juka, Suzuki Kósuke, Watanabe Ikkei, Horiuči Keiko a další.

Proč to chci vidět: Trochu mám pocit, že v Japonsku milují nemocniční prostředí, neboť jen ve svém výběru mám čtyři seriály, které se ho nějakým způsobem dotýkají, a vím, že se podzimní sezónu určitě budou vysílat další. Ale proč se chci podívat na tenhle seriál? Dejme tomu, že zápletka je zajímavá, ačkoliv spadá pod klišé v žánru (obzvláště v jihovýchodní Asii), ale jsem docela zajímavá Na Mukaie Osamua, kterého jsem od Gegegeho neviděla v něčem pořádným. Navíc Eikura Nana si u mě v poslední době polepšila (N no tame ni), tak jsem zvědavá, jak se vypořádá s rolí Kaede.


Kekkonšiki no zendžicu ni

Hiromi je 31 let, vychovával ji jen otec, který má na starosti restauraci se suši v Cukidži, a pracuje jako projektantka ve velké realitní formě. Mimo to je také zasnoubená s lékařem Sonodou Júičim. Přesně sto dní před svatbou Hiromi zjišťuje, že má nádor na mozku, jenž ji ohrožuje na životě. V té době se také objevuje její matka, kterou 28 let neviděla. Hiromi samozřejmě své matce nikdy neodpustila, že ji opustila, a tak s ní nechce mít nic moc společného. Jenomže její matka Kanako zase rozhodně nechce dopustit, aby její dcera zemřela, a proto se jí začne plést do života. Tak začíná bitva dlouhá sto dnů…

Hrají: Karina, Suzuki Rjóhei, Endó Ken-iči, Harada Mieko, Jamamoto Júsuke, Enami Kjóko, Miho Džun a další.

Proč to chci vidět: Karina se po skandálu opět vrací na obrazovky – to si přeci nenechám ujít. Zápletka mi sice nezní nijak zajímavě, ale bůhví, co nám Japonci připraví. Ačkoliv mám trochu podezření, že nic hvězdného nebude, přestože v roli snoubence máme Suzuki Rjóheie, který mě naprosto uchvátil v seriálu Tennó no rjóriban. Už jen kvůli němu doufám, že se pletu.

Kónodori

Konotori Sakura je lékařem pracujícím na gynekologickém oddělení, kde ho jeho podřízení respektují. To ovšem není vše. Zároveň je také záhadným pianistou známým jako Baby. Jednoho dne, když hraje v baru na klavír, zazvoní mu telefon. Zjišťuje, že se jedná o naléhavý případ, a tak urychleně odchází do nemocnice. Na jeho oddělení přivezli těhotnou ženu, která nikdy nebyla na prohlídce u gynekologa, ani není jisté, v kolikátém měsíci je. Přes vysoké riziko, které taková pacientka obnáší, se ji Konotori rozhodne přijmout a zachránit jak ji, tak její dítě.

Hrají: Ajano Gó, Jošida Jó, Macuoka Maju, Seino Nana, Eguči Noriko, Asano Kazujuki, Ómori Nao, Hošino Gen, Hirajama Júsuke a další.

Proč to chci vidět: Dobrá, přiznávám se bez mučení, že tohle chci vidět výhradně kvůli Ajanovi a Macuoce. Naštěstí je zasadili do docela zajímavého rámce, takže to určitě nudit nebude. Představuji si to tak, že nám Ajano odrodí a pak mimču na přivítanou zahraje na piano. Jestli ne, tak běda mu!

Mucu

Tamejori Eisuke je praktický lékař, který má schopnost určit, co člověka trápí, už jen pouhým pohledem na něj. Dokáže také rozeznat, podle určitých symptomů, že dotyčný spáchá v blízké budoucnosti zločin, a tak se snažím jim v tom zabránit. Potkává detektiva Hajase Džun-ičiróa, se kterým začne spolupracovat na různých případech.

Hrají: Nišidžima Hidetoši, Itó Acuši, Nakamura Aoi, Itó Hideaki, Išibaši Anna, Hamabe Minami a další.

Proč to chci vidět: A další seriál z lékařského prostředí! Tentokrát ještě namíchaný s detektivním žánrem. Zní to jako klišé, určitě tam bude spoustu dojemných scén, u kterých cynik vyzvrací večeři, ale protože v hlavních rolích je Nišidžima, Itó a Itó… odpouštím a sleduji. Třeba se pletu a nakonec to bude víc napínavé než dojemné.

Okaši no ie

Sakurai Taró přišel o oba dva rodiče ještě jako dítě. Jedinou jeho rodinou je babička Akiko, která se ze všech sil snaží udržet obchod se sladkostmi v Sakuraje, staré části Tokia, jenomže to není snadné. Taró vždycky pojídal u babičky sladké spolu se svými kamarády. S jedním takovým se opět potkává a společně si u Akiko opět dají něco na zub. Tlachají jako za mlada, ale uvědomují si, že jejich milovaný krám tu nebude navždy. Pak se vrací Taróova bývalá spolužačka Reiko spolu se svým synem poté, co se rozvede. Taró spolu se svými přáteli pomalu začne chápat, co je v životě důležité, zatímco čelí bolestem i radostem, minulosti i budoucím snům. 

Hrají: Odagiri Džó, Kacudži Rjó, Ono Mačiko, Meano Tomoja, Jačigusa Kaoru, Šimada Kjúsaku a další.

Proč to chci vidět: Zní to jako oddychový lážo-plážo seriál, jenž sleduje dospívání dospělých. To mám ráda, protože sama tuším, že bych měla dospět, a tak koukám na návody. Navíc příběhy v těchto seriálech často bývají velmi dobře zprostředkované. To je jeden plus a druhý to má za herce v hlavní roli – Odagiri Džó je sympaťák, který vám zahraje hodně.

Samurai sensei

Takeči Hanpeita je samuraj z provincie Tósa podporující hnutí sonnó-džoi – podpořte císaře, vyžeňte cizince – a nějakou náhodou se přenese o 150 let do budoucnosti. V současnosti se stává šťastnou náhodou učitelem na soukromé škole, kterou vede Saeki Makoto. Hanpei se v moderní době setkává i se starým známým Sakamotou Rjómou. Ten se rychle přizpůsobil současné době a stal se novinářem v Tokiu. 

Hrají: Nišikido Rjó, Kamiki Rjńosuke, Kurošima Juina, Morimoto Leo, Kandžihara Zen, Higa Manami a další.

Proč to chci vidět: Nepokrytě říkám, že dokud neohlásili účast Kamikiho, ani mě to moc nezajímalo, ale jakmile jsme zjistila, že bude hrát takovou osobnost, jakou byl Sakamoto Rjóma, okamžitě mi bylo jasné, že to musím vidět. Navíc mám trochu úchylku na cestování v čase… No a třeba pro někoho je skvělým bonusem Nišikido Rjó v hlavní roli.

Seišun tantei Haruja

Chytrý a odvážný vysokoškolák Asagi Haruja začne dostávat práci, která je podobná té detektivní, skrze různé vývoje zvláštních událostí. Složité případy, kterých v poslední době značně přibylo, začne řešit a pomáhá mu v tom spolužák Kubodera Kazutomi.
 
Hrají: Tamamori Júta, Šinkawa Jua, Ukadži Takaši, Šinokawa Momone, Takašima Reiko a další.

Proč to chci vidět: Po Pin to kona jsem se děsně těšila na další oddechový seriál ze současnosti, ve kterém se objeví Tamamori Júta. A ten den konečně nastal! V poslední době beztak mám ráda detektivky, i když tohle spíš zní více jako mysteriózní než kriminální seriál. Zní to jako obyčejný seriál, ale uvidíme, co se z něj vyhrabe. Třeba nic.

Siren

Satomi Šinobu a Inokuma Juki jsou vyšetřovatelé u tokijské metropolitní policie. V práci jsou to partneři i rivalové, ale mimo ni jsou milenci, o čemž se ovšem nikdo v práci nesmí dozvědět, jinak by je okamžitě přeřadili. Jednoho dne ti dva potkávají překrásnou Tačibanu Karu, která se nějakým záhadným způsobem ocitla na místě činu. Satomi se začne o Karu zajímat, protože se pokaždé objeví na místě nějaké bizarní vraždy. Kara si dělá z policistů legraci a ti dva, Satomi a Inokuma, se brzy ocitají v sítích jejího šílenství… Otázka ovšem zůstává – co je Kara zač?

Hrají: Macuzaka Tóri, Kimura Fumino, Nanao, Kitajama Hiromicu, Micuiši Ken, Kaname Džun, Ósugi Ren, Funakoši Eiičiró a další.

Proč to chci vidět: Jak jsem výše zmiňovala, v poslední době ujíždí na detektivkách (dokonce jsem se vrátila i k A. M. C. Christie). Jenomže pro sledování tohoto seriálu jsem se rozhodla z jiných důvodů. 1) romance na pracovišti, 2) Kimura Fumino je krásná a talentovaná herečka a 3) dokáže Nanao zahrát záhadnou a zjevně inteligentní ženu? Nechci ji samozřejmě podceňovat, ale prozatím jsem ji viděla jen v rolích, které mají do této daleko.

A na co se budete během podzimní sezóny dívat vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat