1. 1. 2015

Zimní sezóna 2015 – na co se těšit?

Už jste si vyhlídli, na co budete tuhle sezónu koukat? Já už jsem to projela horem dolem a našla jsem spousty věcí, které mě zaujaly. Bohužel mám také spoustu plánů mimo sledování seriálů, a tak jsem se donutila to zredukovat na co nejméně děl. Nakonec je sice možné, že to dopadne úplně jinak, než si to maluju (například minulou sezonu mě Dear Sister nijak nezaujalo, ale nakonec jsem se do toho pustila a byla příjemně překvapena). Tentokrát začnu trošku netradičně a to od anime. Takže na co že se to chci zimní sezónu koukat?

Durarara!!x2 šó – Půl roku po událostech z první série se Ikebukuro opět vrací do normálu. Středoškoláci chodí do školy, Izaja kuje pikle a Celty, bezhlavá jezdkyně, legenda města, se opět projíždí ulicemi na své motorce a prchá před dopraváky. Ale jak už to tak bývá, stane se tohle, stane se tamto a v Ikebukuru opět zavládne chaos.
Proč to chci vidět: Ještě nyní si živě pamatuji, jak jsem prožívala sledování první série a přitom už to jsou čtyři roky, co ji vysílali. Bavilo mě to a vím, že mě prostě bude bavit i tohle. Opět se podívám mezi staré dobré přátele a moc ráda. Vysílat se začne 10. ledna.


Kamisama hadžimemašita 2 – Opět se jedná o druhou sérii, ale nikde jsem přesně nenašla, o čem má být. Předpokládám, že bude navazovat tam, kde skončila ta první, a divák se opět uvidí s Nanami, ze které se stalo božstvo, a tak se jejím novým domovem stane svatyně, kde s ní přetrvává a chrání ji Tomoe, týpek s nadpřirozenými schopnostmi, ocasem a ouškama.
Proč to chci vidět: Je mi úplně jasné, že Durarara nebude žádná oddychovka, ale i ty jsou k životu potřebné a já si myslím, že tohle anime je na něco takového velmi vhodné. Navíc první série se mi poměrně líbila – na takové typy příběhu jsem ujetá.


Date – Jabušita Joriko je výzkumná pracovnice v Jokohamě, která zkoumá trendy v makroekonomii. Je jí 29 let a je do své práce naprosto ponořená. Je spokojená s obyčejným životem, a ačkoliv není zrovna dobrá v komunikaci s lidmi, chce si najít muže, vzít si ho a založit s ním rodinu. Joriko věří, že se musí vdát nejpozději do svých 30 let, protože to tak udělali všichni její známí i její zesnulá maminka. Rozhodla se, že si vezme toho, kdo splní všech jejích 24 požadavků. A pak tu máme Tanigučiho Takumiho, je mu 35 let a nemá práci. Nemá zájem o randění, natož o ženění, protože na to prostě nemá peníze. Žije se svou matkou a je mu jasné, že až zemře, tak on už nebude moci pokračovat ve flákačském životě, a tak se rozhodne, že si najde ženu, která ho finančně zabezpečí.
Hrají: Watanabe An jako Jabušita Joriko, Hasegawa Hiroki jako Taniguči Takumi a další.
Proč to chci vidět: O čem to je mě sice moc nezaujalo, ale moji plnou pozornost dostalo obsazení hlavních rolí a to je jediný důvod, proč to chci vidět. Vysílání začíná od 19. ledna.

Zannen na otto. – Haruno Jóčimu je 35 let a má stálou práci. Jeho ženě Čisato je 28 let. Než se jim narodilo dítě, jejich manželský život šel jako po másle, všechno bylo snadné a sluníčkové. Jenomže po narození dítěte se jejich vztah změní. Jóičimu připadá, že se mu jeho žena odcizila a netuší, co za tím stojí.
Hrají: Tamaki Hiroši jako Haruno Jóiči, Kurašina Kana jako Hirano Čisato, Hajaši Kento jako Hamanaka Rjó, Kišitani Goró jako Hosoi Šigeru (Harunoův šéf) a další.
Proč to chci vidět: Bohužel musím konstatovat, že důvod mám úplně stejný jako u předchozího seriálu. Co nadělám, prostě mě zajímá, jak si Tamaki sedne s Kurašinou (a Kišitaniho mám také ráda, nejvíc jako hodného tatínka, tak uvidíme, jak zhostí role šéfa). Vysílání začíná od 14. ledna.

Mondai no aru restaurant – Tanaka Tamako byla zrazena přítelem a ještě navrch byla zatčena, protože způsobila rozruch kvůli kamarádce Morimuře Kjóko, která byla obětí sexuálního obtěžování. Tamako se rozhodne, že odejde z firmy, kde pracuje, a otevře si v Tokiu bistro. Tam zaměstná další ženy a společně bojují s překážkami, které jim pod nohy klade život, a zároveň si užívají radost z práce a snaží se změnit svůj život. Bistro má samozřejmě potíže, protože v něm pracují jen samé ženy. Ženy, které mají společného nepřítele – muže, a nyní se sjednotily, aby pro nim společně bojovaly!
Hrají: Maki Jóko jako Tanaka Tamako, Higašide Masahiro jako Mondži Makoto, Nikaidó Fumi jako Nitta Jumi, Takahata Micuki jako Kawana Airi, Macuoka Maju jako Ameki Čika, YOU jako Karasumori Nanami, Suda Masaki jako Hošino Daiči, Jasuda Ken jako Ošimazuki Haidži a další.
Proč to chci vidět: A je to tu zase. Obsazení. Ale tady je vážně úplně k zaplakání. Příběh sice vypadá, že bude kapku o ničem, ale mohu se plést (prosím, prosím, prosím!) a nakonec to bude fajn podívaná. Ale už jen kvůli té skvadře zajímavých herců to prostě musím vidět. A taky se bude vařit, že? Vysílání začíná od 15. ledna.

Ouroboros – Ikuo a Tacuja jsou sirotci a na základní škole, do které chodí, se o ně velmi dobře stará paní učitelka Júko, jako by to snad byla jejich pravá starší sestra. Jenomže ti dva jsou svědky její vraždy a když na policii vypoví, co viděli, policista se zlatými hodinkami zamete všechny stopy, aby se pravý pachatel nenašel. O 15 let později se z Ikuoa a stal policista – jeden z nejlepších, zatímco Tacuja využil svého vzhledu a vychytralosti a stal se z nějak jakuzák. Ti dva mají společný cíl, najít policistu se zlatými hodinkami a odhalit, co se stalo před 15 lety.
Hrají: Ikuta Tóma jako Rjúzaki Ikuo, Oguri Šin jako Danno Tacuja, Ueno Džury jako Hibino Mizuki, Jošida Kótaró jako Mišima Kaoru, Takito Ken-iči jako Čono Šin-iči a další.
Proč to chci vidět: Po x letech si Ogury a Tóma spolu zase zahrají v seriálu? Už jen to je důvod k tomu to vidět, tady jim navíc sekunduje skvělá Ueno Džuri. A ano, opět je to o obsazení. Vysílání začíná od 16. ledna. (Bude překládat ainny.)

Gakkó no kaidan – Haruna Cubame, nenápadná středoškolačka, si vždy všímá toho, jak se ostatní cítí a snaží se, aby ve škole vládla pohoda. Jednoho dne je ale donucena spolužáky, aby se stala předsedkyní školní rady. Cubame se pak seznámí s chlapcem, který je génius přes vymýšlení proslovů. Díky němu pak chce změnit školu plnou iracionálního chování a nespokojených jedinců pomocí síly slova.
Hrají: Hirose Suzu jako Haruna Cubame, Kamiki Rjúnosuke, Išibaši Anna, Sugisaki Hana, Suga Kenta, Mamija Šótaró, Namase Kacuhisa, Iitojo Marie a další.
Proč to chci vidět: V poslední době koukám na všechno, co Kamiki natočil, a proto ani tohle nebude výjimkou. Trošku se bojím, že to bude sklouzávat do patetických situací (školní prostředí+proslovy=jaj), ale uvidíme. Jsem docela zvědavá, jaký charakter si tentokrát Kamiki střihne a jak zvládne Hirose Suzu hlavní roli. Vysílání začíná od 10. ledna.

Asi si toho mnozí všimli, ale tuhle sezónu budu koukat na seriály jen proto, abych viděla určité herce. Zajímavý příběh? Bohužel jsem na nic takového nenarazila. Ale kdo ví, je to můj vkus a třeba to, že mi něco zní jako stará ohraná písnička, nemusí znamenat, že to nebude výborné. Každopádně na tohle se těším já. A na co vy?

3 komentáře:

  1. Na pokračování Durarary se moc těším :), zajímá mě, jak se to tam bude vyvíjet. Snad se to čtyřleté čekání vyplatí. Kamisama hajimeshita (teď nevím, jestli to píšu správně) by se mohla nést v duchu mangy, která pokračovala dál přes anime ;) Je to jedna z mála oddechovek, kterou mám v oblibě ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jj, i tak se to píše. ;-)
    U Durarary je super, že jsem naplánované tři série (pokud se nepletu, každá by měla mít 12 dílů), takže dostaneme pořádnou porci. ;-) Co se týče Kamisama, tak mangu nečtu, ale předpokládám, že to podle ní snad bude. No ale těším se. :-) Docela ještě přemýšlím, že se pustím i do Ansacu kjóšicu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa teším na Hyde Jekkyl and I :3

    OdpovědětVymazat