20. 1. 2015

Zimní sezóna 2015 II.

Již jsem psala článek o tom, co bych chtěla ze zimní seriály sezóny vidět já, ale pořád je v ní ještě plno zajímavých počinů, a tak jsem se rozhodla, že napíšu o nich článek. Nejprve bude krátký výčet a pod ním, pokud vás výčet zaujme, i více detailů. Třeba někoho něco zaujme a najde si mezi nimi srdcovku. ;-) Vybrala jsem jich osm.
  1. Ghost Writer – zkušená spisovatelka nemá nápad, tak na ně zaměstná začátečnici
  2. Mašširo – sestřičky v čele s Horikitou Maki to tu vedou
  3. Kaze no toge – historický seriál
  4. Second Love – pyšný tanečník a učitelka z prestižní dívčí školy
  5. Genkai šúraku kabušikigaiša – kombajny!
  6. Rjúsei Wagon – problémy v rodině vyřeší cesta do minulosti
  7. Iron Gramas – babči v akci
  8. Kageri juku nacu – zajímavé obsazení a zajímavý příběh

Ghost Writer

Hrají: Nakatani Miki, Mizukawa Asami, Miura Šóhei, Takasugi Masahiro, Nanao, Kimura Midoriko, Enami Kjóko, Tanaka Tecuši a další.

Obsah: Tono Risa je nadaná spisovatelka, která si svým talentem již vydobyla určité postavení, ale najednou neví, co dál psát. Potkává se s Kawaharou Juki, nadějnou začínající spisovatelkou, a Risa, unavená, jak ji všichni nazývají géniem, se rozhodne, že Juko svěří důležitou práci – bude psát za ni. Risa je nakonec znechucená, že se tváří, že napsala něco, co ve skutečnosti nenapsala, a Juko místo obdivu, který k Rise cítila, jí začíná mít tak akorát dost. Dokáže se Juki dostat z Risiina stínu a stát se plnohodnotnou spisovatelkou?

Mašširo

Hrají: Horikita Maki, Jagira Júja, Šida Mirai, Takanaši Rin, Nanao, Megumi, Takeuči Mijako, Nišio Mari, Watanabe Mai, Išiguro Ken, Mizuno Miki, Kimura Tae, Watanabe Dai, Kaga Takeši a další. 

Obsah: Arimura Akari vystudovala vysokou školu pro sestřičky a dostala se na oddělení pro staré lidi. Zde už čtyři roky pracuje za mizerný plat a sní o tom, že se dobře provdá. Když tu se jí zničehonic naskytne příležitost jak si přilepšit – dostane nabídku k práci v prestižní nemocnici, ve které často léčí slavné osobnosti, především politiky. Akari práci přijme, ale nakonec není vše tak skvělé, jak si malovala – pracovní prostředí není nejpřívětivější a pacienti jsou neuvěřitelně rozmazlení. Dokáže si s ním Akari poradit a žít spokojený život?

Kaze no toge

Hrají: Nakamura Masatoši, Šibata Kjóhei, Sakuraba Nanami, Hira Takehiro, Ikeda Tecuhiro, Jošida Jó, Nakamura Šidó, Asó Jumi a další.

Obsah: Kusakabe Gengo a Macu-ura Šógen byli přáteli již od raného dětství a společně i navštěvovali školu kenda. Jenomže jednoho dne se nepohodli a jejich cesty se úplně rozešly. Po dvaceti letech se Kusakabe rozhodne, že navštíví Macu-uru, ale když se setkají, kolo osudu se opět roztočí…

Second Love

Hrají: Kamenaši Kazuja, Fukuda Kjóko, Hajami Akari, Košiba Fuka, Teradžima Susumu, Onuki Júsuke, Akija Nacuko, Asó Jumi a další.

Obsah: Taira Kei je tanečník, který je pyšný na své umění, ale přestože se učil v Německu a jako malý vyhrál několik mezinárodních soutěží, necítí se plně uspokojen. V současné době je Kei opět v Tokiu, pracuje na poloviční úvazek a snaží se naplnit svůj sen. Přesto tak nějak cítí, že to vůbec nemá smysl. V té době se potkává s Nišiharou Jui, učitelkou na prestižní dívčí škole, do které se zamiluje. Jenomže Jui má už pět let poměr s ženatým kolegou a uvědomuje si, že tento vztah nemá žádnou budoucnost. Co teď?

Genrai šúraku kabušikigaiša

Hrají: Sorimači Takaši, Tanihara Šósuke, Macuoka Maju, Inoue Waka, Kató Toranosuke, Suzuki Kósuke, Hiraizumi Sei, Terada Minori, Nagajama Aiko a další.

Obsah: V regionu Kantó je malá vesnička, kde žije asi padesát obyvatel, ale projednává se, že vesnička zřejmě zmizí z mapy. V této vesničce dříve žil Ouči Masato, který se pokoušel o organické hospodářství, ale selhal, zanechal rodičům dluhy a svou dceru a utekl do Tokia. Nyní mu otec umřel a on se vrací zpět, aby své staré matce a dceři pomohl s farmařením. Ale zvládne to? Vždyť něco takového vůbec nevynáší a je to jen dřina…

Rjúsei Wagon

Hrají: Nišidžima Hidetoši, Kagawa Terujuki, Igawa Haruka, Ičikawa Miwako, Takahaši Hiroši, Irie Džingi, Mačida Keita, Jokojama Kóta, Takagi Serai, Umegaki Hinako, Baišó Micuko a další.

Obsah: V práci se nedaří, žena se chce rozvést a syn je doma agresivní. Ke všemu ještě otec, kterého nemá rád, umírá na rakovinu. Nagata Kazuo si tak sedí na stanici a přemítá o svém životě. Co udělal špatně? Když tu se objeví červený vlak, který řídí Hašimoto Jošiaki, což je velké překvapení, protože před pěti lety zemřel. Spolu s ním je ve vlaku i jeho syn Kenta, který by měl být také mrtvý. Kazuo nastoupí do tohoto záhadného vlaku a jede do minulosti do důležitých okamžiků, aby zjistil, kde udělal chybu.

Iron Gramas

Hrají: Ótake Šinobu, Muroi Šigeru, Cucui Mičitaka, Haba Juičiró, Emoto Akira a další.

Obsah: Iron Gramas je speciální vyšetřovací tým. Dvě z nich, Reiko a Naomi, bývaly vyšetřovatelky známé pod přezdívkou „Cukr a Sůl“. Do akce byly povolány naposledy před dvaceti lety. Nyní se ovšem opět daly dohromady, aby odhalily pravou identitu Takanaši Jóičiróa a zabránili mu v páchání zločinu.

Kageru juku nacu

Hrají: Watabe Acuro, Kadowaki Mugi, Tokito Saburo, Suda Masaki, Iwamacu Rjó, Takito Ken-iči, Hasegawa Tomoharu, Kiba Kacumi, Šimada Kjúsaku, Maeda Acuko, Itaja Júka, Curuta Maju a další.

Obsah: Asakura Hiroko je přijata do redakce pro noviny. V redakci se však strhne povyk, protože se zjistí, že je dcerou pachatele v případu únosu dítěte, který se udál před dvaceti lety. Pachatel požadoval peníze po řediteli nemocnice, ze které bylo dítě uneseno, a ne po rodičích. Jenomže když byl pachatel po předání peněz pronásledován policií, zemřel. Dítě nikdy nenalezli. Kadži Hidekazu, jeden ze zaměstnanců redakce, se rozhodne znovu přešetřit případ a odhalí nečekané skutečnosti.

Zaujalo vás něco?

Žádné komentáře:

Okomentovat