15. 11. 2014

TOP 20 – Nejlepší japonské seriály: Code Blue

Již tu máme někoho, kdo nás obhájí u soudu i toho, kdo nás dostane za mříže, ale pořád tu ještě nemáme nikoho, kdo by nám zachránil život, pokud by se nám něco stalo. Je na čase to změnit.

Seriál má dvě série, obě o jedenácti dílech, které propojuje přes dvě hodiny dlouhý speciál. Průměrná sledovanost první série byla 15,9 %, speciál měl sledovanost 23,1 % a průměrná sledovanost druhé série byla 16,6 %.

První série byla vysílána od 3. července do 12. září 2008 každé úterý v deset hodin večer a druhá série byla vysílána od 11. ledna do 22. března 2010 každé pondělí v devět večer.

O čem to je?
Čtyři mladí lékaři – Aizawa Kósaku, Širaiši Megumi, Hijama Mihoko a Fudžikawa Kazuo – nastoupili do Šojoské nemocnice jako začátečníci a jejich cíl je jasný; chtějí se stát prvotřídními záchranáři létajícími v helikoptéře. Jenomže není snadné se jedním takovým stát, mají před sebou ještě spousty výzev, které musejí překonat, například musejí pochopit, jak tenká je hranice mezi životem a smrtí.

Hrají: Jamašita Tomohisa jako Aizawa Kósaku, Aragaki Jui jako Širaiši Megumi, Toda Eika jako Hijama Mihoko, Asari Jósuke jako Fudžikawa Kazuo.
Další personál: Higa Manami jako Saedžima Haruka (sestřička), Janagiba Toširó jako Kuroda Šúdži (lékař), Kacumura Masanobu jako Morimoto Tadaši (lékař), Rjó jako Micui Kanna (lékařka), Teradžima Susumu jako Kadži Toši (pilot helikoptéry) a další.

První série byla oceněna na 58. ročníku cen akademie pro televizní seriály v kategorii nejlepší režisér (Nišiura Masaki, Hajama Hiroki) a druhá série získala cenu nejlepší seriál na 64. ročníku cen akademie pro televizní seriály a na udílení cen TV Navi roku 2010 získali Jamašita ocenění v rámci kategorie nejlepší herec v hlavní roli a Aragaki v rámci kategorie nejlepší herečka ve vedlejší roli.

O ústřední píseň Hanabi se postarali Mr.Children (jak pro první, tak i pro druhou sérii). Ve speciálu jsme mohli slyšet od té samé skupiny i píseň Kaze to hoši to Moebius no wa & Koe.

Proč to vidět?
Jedním z důvodů je určitě, pokud jste fanouškem Jamašity, Aragaki nebo Tody, neměli byste si to nechat ujít. Dostanete slušné drama z nemocenského prostředí, kde se tolik neřeší rivalita mezi lékaři, ale spíše opravdu záchrana lidských životů. Každý z mladých lékařů má svou motivaci, proč chce být součástí záchranářů, díky čemuž mají i odlišné charaktery, takže je velmi snadné odlišit a některé z nich si oblíbit či nesnášet. Na co je opravdu radost pohledět, je spolupráce mezi různými lidmi při záchraně lidských životů. Navíc aby série nepůsobila jen jako drama, dostáváme různá odlehčení v podobě milých vtípků či naznačené romantické linky. Všichni odvádějí dobrou práci. Navíc v každém díle máme pár hostů, kteří se na skok objeví.

Předchozí: SPEC
Další: Yankee bokó ni kaeru

Žádné komentáře:

Okomentovat