29. 9. 2014

[První dojmy] Time Spiral


Když bylo oznámeno, že Gackt a Kuroki Meisa spolu budou hrát v seriálu, spousta fanoušků a fanynek tím byla potěšena. Přiznám se bez mučení, že Gackta neposlouchám a Kuroki Meisu si pamatuju akorát tak z Crows Zero, jak tancuje. Ale vzhledem k tomu, že se seriál stal očekávaným tolika lidmi, rozhodla jsem se, že se do něj také pustím. Momentálně jsme přesně v polovině příběhu.

Time Spiral je romantická scifárna založená na populárním internetovém románu od Mizumori Eren, který vycházel na serveru berrys-cafe. Seriál je vysílaný každé úterý na stanici NHK BS Premium od čtvrt na dvanáct večer. Začal se vysílat 2. září a má mít osm epizod.

Hlavní hrdinka Aizawa Nacuki (Kuroki) utrpěla v minulosti šok (unesli ji) a v současné době, pokud se v její blízkosti stane něco, co jí trauma připomene, začne hyperventilovat. Momentálně vypomáhá na vysoké škole profesorovi fyziky, který se zajímá o veličinu času. Na té samé škole pracuje i její kamarád z dětství Júki Kentaró (Hiraoka Júta), který si vyčítá, co se jí v minulosti stalo. Cítí se za to zodpovědný, a proto chce být Nacuki co nejvíc nablízku. Do jejich vztahu se ale jednoho dne začne montovat nový kantor Tacumi Šúja (Gackt).

Ačkoliv shrnutí nezní moc sci-fi, tak se nenechte zmást, neboť Tacumi je z budoucnosti a dokáže manipulovat s časem (nejedná se o spoiler, divák se to dozvídá hned v prvním díle). Příběh je svým způsobem zajímavý – vyvstávají otázky, proč se Tacumi vrací do minulosti, proč se montuje do vztahu těch dvou a jaké to bude mít následky? Ve čtvrtém díle pomalu poznáváme, o co tam jde a jaký je jeho cíl, takže od poloviny už budeme zřejmě jen sledovat, zda se mu to podaří či nikoliv.

Bohužel Gacktovo hraní není moc přesvědčivé, a tak místo člověka, který chce sbalit hlavní hrdinku, tu máme spíš úchyláka úchylného. Tak na mě působí. Pokud se nesnaží hrdinku nějak balamutit, tak se na jeho hraní dá koukat a spadá to průměru. Nic z čeho byste si sedli na zadek. Na zadek si možná tak můžete sednou z tuny jeho make-upu, ale to u něj není nic moc neobvyklého, takže fanynky budou zřejmě spokojené.

Na druhou stranu Kuroki Meisa nedosahuje ani průměru. Koukat se, jak se snaží něco zahrát, je pro mě utrpení. Nevím, jestli je to tím, že je na ni hrdinka moc těžká a nesedla jí role, nebo jestli ona je tak moc neschopná, ale vůbec to nepůsobí věrohodně. Chvílemi tak přehrává, až se to vážně nedá vydržet. Teď už se jen modlím, že v Lupinovi z ní režisér dostal mnohem mnohem víc.

Zbytek hereckého osazenstva je standard, nikdo nehraje nad průměr, jako by všichni herci přišli o motivaci – prostě tak nějak zahrají, co mají, a jdou zase o dům dál.

Čili co se týče Time Spiral… příběh je možná zajímavý, ale herecké výkony to celkově docela dost potápí. Působí to velmi lacině. Ačkoliv co jsem tak četla reakce v zahraničí, tak se to lidem docela líbí. Ale mám pocit, že ti lidé jsou fanynky Gackta. Seriál dokoukám, ale rozhodně ne proto, že bych z něj byla unesená. Jen mě zajímá, zda konec celou tu bídu pozlatí či po…

1 komentář:

  1. A nepsala jsi, že máš Gackta jako zpěváka ráda?

    OdpovědětVymazat