5. 9. 2014

Hamada Kokone


Kokone se narodila 31. března 2004 ve městě Mijazaki v prefektuře Mijazaki. Vzhledem k jejímu datu narození, je jasné, že se jedná o dětskou herečku. Již od svých tří let vystupovala v různých reklamách.

Kokone jako Ošin
V roce 2012 dělala křoví v divadelním představení Akage no An (příběh je založený na románu Anna ze Zeleného domu). 

Přelomovým pro ni ovšem byl rok 2013, kdy se účastnila konkurzu na hlavní hrdinku do připravovaného filmu Ošin (remake oblíbené asadory z roku 1983) a ze 2741 kandidátek byla vybrána. Za svůj bravurní výkon dokonce získala několik ocenění – Nováček roku v rámci 37. ročník japonské Ceny Akademie, Nováček roku v rámci 37. ročníku filmové ceny Jamadži Fumiko, Nováček roku v rámci 68. ročníku soutěže „Každý den s filmem“, který pořádají noviny Mainiči a Sports Nippon a Nejlepší dětská herečka v rámci 27. íránského mezinárodního filmového festivalu. Téhož roku se ještě mihla ve filmu Tiger Mask.

Roku 2014 si zahrála v seriálu SMOKING GUN – ketteiteki šóko (Kouřící zbraň – nevyvratitelný důkaz) Čijodu Kurumi, vedlejší přesto důležitou postavu. Seriál byl vysílaný od dubna do června. Dalším seriálem, kde se mihla, byl 5dilný Osoriši (Děsivý), vysílaný od září. Zahrála si také vedlejší postavu Sajoko ve filmu Ogawačó serenade.

Na další její větší role čekáme a uvidíme, kam se vrhne dál – zda bude úspěšná jako její soukmenovkyně Ašida Mana či zmizí v propadlišti dějin (to by byla škoda, neboť v Ošin přehrála i spoustu dospělých).

Její otec je bývalým člen skupiny Nihil Tention, po jejím rozpuštění se stal členem několika různých hudebních skupin, vystupoval v radiových šou atd.

Má ráda panenky Barbie, ráda si zpívá a jejím nejoblíbenějším jídlem jsou švestky, kazunoko, tobiko, čikin nanban (což je v podstatě kuřecí řízek na mijazakiský způsob), ale ze všeho nejraději jí thajské jídlo, které uvaří maminka.

Umělci, které respektuje, jsou 2NE1, Lady Gaga, Cyndi Lauper, BIGBANG a Carly Rae Jepsen.

Žádné komentáře:

Okomentovat