31. 8. 2014

Sató Takeru

Takeru se narodil 21. března 1989 v prefektuře Saitama, kde i roku 2007, týden před jeho 18. narozeninami, odmaturoval. Má rád kočky a i sám nějaké vlastní. Jeho dalšími koníčky jsou breakdance a řešení Rubikovy kostky. Také je fanouškem skupiny Mr. Children.

Na televizní obrazovce se objevil roku 2006 v malé roli Kóna Tóru v seriálu Princess Princess D, ale pořádně se prosadil a zaujal obecenstvo až rok následující. Nejprve se ukázal ve dvou epizodách seriálu Šinigami no Ballad a poté byl obsazen jako hlavní postava Nogami Rjótaró jedné z frančíz Kamen Riderů - Kamen Rider Den-ó, to TV Asahi vysílala od ledna roku 2007 do ledna 2008. Seriálu se dostalo několik filmových pokračování/rozšíření a speciálů. Díky této sérii získal mnoho obdivovatelek.

Roku 2008 si zahrál vedlejší dredatou postavu Okadu Júju v seriálu Rookies natočeném na motivy mangy o baseballu a po boku Miury Harumy v seriálu Bloody Monday (ten se dočkal v roce 2010 druhé řady).

Nakagawa Masaru, seriál MR. BRAIN
Roku 2009 dostal mnohem více možností, jak zazářit na televizních obrazovkách i na plátně - Rookies dostalo filmové pokračování s podtitulem Socugjó (Maturita) a ve filmu Goemon si zahrál mladého Saiza. Co se týče seriálové tvorby, zahrál si po boku Mizušimy Hira v seriálu Mei-čan no Šicudži (Meiin sluha), ve dvou dílech MR. BRAIN po boku Kimury Takuji (a opět Mizušimi Hira). Objevil se v pátém díle Strašidelných příběhů roku 2009. Také byl vybrán jako hlavní postava v televizním speciálu MW Dai-0-šó, kde se setkal s Tamakim Hirošim a Koidem Keisukem.

Od roku 2010 začíná dostávat více hlavních rolí, například v seriálu Q10 hraje Fukaie Heitu, který zapne robota Q10 (toho hraje Maeda Acuko), nebo ve filmu BECK (kde se opět setkal s Mizušimou Hirem). Jiným filmem, kde ten rok účinkoval, bylo 3. pokračování série filmů „TRICK“ (vychází to ze tří televizních sérií a několika speciálů, v hlavních rolích tu můžeme vidět Abe Hirošiho a Nakamu Jukii). Co se týče televizní tvorby, jak již bylo zmiňováno, běžela 2. série Bloody Monday, ale také ho obsadili jako Okadu Izóa (skutečná historická postava) v seriálu Rjóma den (Legenda o Rjómovi), jedná se o historický seriál produkovaný televizí NHK, kde v hlavní roli zazářil Fukujama Masaharu.

Roku 2011 se sice v žádném filmu určeném na stříbrná plátna neobjevil, ale zahrál si ve speciálu o 2. světové válce Saigo no Kizuna (Poslední pouto) a v seriálu Fuju no Sakura (Zimní Sakura). Také cestoval s Miurou Harumou na ostrov Borneo a vznikl z toho 95minutový film HT. Toho roku se začal připravovat na stěžejní roli jeho kariéry.

Co se týče televizní tvorby, rok 2012 nebyl pro Takera nijak plodným, vlastně za celý rok natočil jen jeden film a to Ruróni Kenšina (Tulák Kenšin). Pro jeho budoucí kariéru a popularitu to ovšem byl velmi zásadní snímek, neboť si zahrál právě Kenšina. Ve filmu navíc za sebe nepoužíval kaskadéry ani CGI, a tak prošel tvrdým výcvikem. Plus se musel naučit zacházet s katanou, protože do té doby s ní neměl žádné zkušenosti.

Tonbi
O rok později se objevil v seriálu Tonbi (Luňák), jedná se o rodinné drama, kde hrál syna Akiru. Jeho otce, který svého syna po manželčině smrti vychovával sám, hrál Učino Masaaki. Poté se objevil ve dvou filmech, pokaždé jako hlavní hrdina. Jedná se o filmy Real (zde hrál si s Ajase Harukou) a Kanodžo wa uso wo aišisugiteru (Až moc miluje lži) - jedná se o romantický příběh mezi 25letým muzikantem a 16letou středoškolačkou.

Rok 2014 prozatím přinesl dvě pokračování Kenšina – Ruróni Kenšin Kjóto Taika hen (Tulák Kenšin - požár v Kjótu) a Ruróni Kenšin Densecu no Saigo hen (Tulák Kenšin - Konec legendy) - plus účinkování v televizním seriálu Bitter Blood, kde hraje nováčka u policie Sawaru Nacukiho a má sloužit jako parťák s otcem, se kterým si zase tolik nerozumí.

Na rok 2015 má prozatím ohlášenou live action Bakuman. Zde ztvárňuje kreslíře mangy Maširóa Moritaku a jeho parťáka, se kterým mangu tvoří, hraje Kamiki Rjúnosuke. Není to jejich první setkání, zahráli si spolu již v dvou pokračováních Tuláka Kenšina. Druhým filmem toho roku bude Sekai kara neko ga kieta nara (Co kdyby zmizely kočky?), kde hraje dvojroli.

Od roku 2007 také vystupoval v několika desítkách reklam, nafotil pár fotoknih, vydal pár CD a DVD a vystupoval v divadle jako Romeo.

Díla, která jsou kompletně přeložená do češtiny/slovenštiny:
  • Bloody Monday (první i druhá série)
  • Mei-čan no šicudži
  • Goemon
  • Q10
  • Beck
  • Fuju no Sakura
  • Ruróni Kenšin
  • Real
  • Kanodžo ga uso aišisugiteru

Oficiální stránky zde.

2 komentáře:

  1. mělo by se s ním více překládat, je super:) mám ho teda radši než harumu.. . :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Když to člověk vezme kolem a kolem, má toho poměrně dost přeloženo, ale pořád to není všechno, že. :-D Tak já určitě přeložím oba dva Kenšiny i Bakumana. A jestli budu mít dobrou náladu, nikdo to neudělá za mě a budu mít čas a prostor… vrhnu se někdy v budoucnu na Bitter Blood. Ale budu doufat, že mi v tom někdo pomůže.

    OdpovědětVymazat