28. 7. 2014

Filmy, na které se těším III.

Filmy, které v seznamu uvedu, měly/mají premiéru 2013-2015. Roku 2013 sice byly v japonských kinech, ale na DVD ještě nevyšly, a tak nejsou k mání (u minima případů vyšly nedávno, ale nemají ani anglické titulky, takže koukat na ně u nás může jen malinko lidí), proto na ně čekám a těším se. Tento článek je první ze série (nevím ještě kolik jich napíšu, protože pořád nacházím další a další filmy, které mě něčím zaujmou). Třeba se vám nějaké také zalíbí a budeme se těšit spolu. V každém seznamu bude deset filmů různých žánrů i obsazení.

21. Bakumacu kókósei (2014)

V roce 1868 se schyluje k bojům mezi šógunátními a císařskými vojsky v Edu. Zbytečnému krveprolití chce zabránit státník na straně šógunátu Kaišú Kacu, a tak zasílá mírovou zprávu vojevůdci druhé strany Saigóovi Takamorimu a očekává jeho odpověď. Jenomže ta ne a ne dorazit. Jednoho dne Kaišú potkává středoškolskou učitelku Mikako a jejího studenta Masaju, kteří jsou zajati šógunátem. Ti mu řeknou, že jsou z budoucnosti…

V hlavních rolích: Tamaki Hiroši jako Kacu Kaišú a Išihara Satomi jako Mikako
Na koho se ještě těšit: Sató Kóiči, Emoto Tokio, Kawaguči Haruna, Čiba Júdai, Tanimura Micuki a další.

Proč to chci vidět: Tamaki hraje významnou osobnost modernizace Japonska? Tak to chci vidět. Ne, kecám, kvůli tomu ne. Cestování časem? Navíc komedie a romantika? Plus ukázka vypadá rozpustile. Podle mě nenáročný letní film, takže na večer po namáhavém dni to bude tak akorát.



22. Kuragehime (2014)

Cukimi se přestěhovala do Tokia, aby se stala ilustrátorkou. Je posedlá medúzami a je velmi nesvá před muži a aktivními lidmi. Bydlí v obytném domě Amamizu, do kterého je zakázán vstup mužům, spolu s dalšími podivínkami, jako je ona sama. Jednoho dne ve zverimexu potká módně oblékanou slečnu, která Cukimi pomůže. Jenomže ta stylově vypadající slečna není vůbec slečna, ale vysokoškolský student Kuranosuke, který se o Cukimi začne zajímat.

V hlavních rolích: Nónen Rena jako Kurašita Cukimi, Suda Masaki jako Koibuči Kuranosuke
Na koho se ještě těšit: Hasegawa Hiroki, Ikewaki Čizuru, Óta Rina, Šinohara Tomoe, Babazono Azusa a další.

Proč to chci vidět: Viděla jsem anime a strašně jsem se do toho zakoukala. Když jsem se dozvěděla, že po čtyřech letech se příběh vrací na obrazovky a navíc v hrané podobě, mé srdce zaplesalo. Nemluvě o tom, že hlavní mužskou postavu hraje Suda Masaki, kterého už pár let sleduji v různých rolích, tak jsem zvědavá, jak se popere s rolí „krásné ženy“.

Ukázka ještě není


23. Monsterz (2014)

Jeden muž má schopnost manipulovat s lidmi. Stačí mu jeden pohled do jejich očí a dokáže jim vnuknout svou vůli. Kvůli této schopnosti ho opustila matka a dokázal s ní zabít svého násilnického otce. V současnosti žije sám ponořen do ruchu města. Jenomže jednoho dne v tom městě potkává mladého muže Tanaku Šúičiho, na kterého jeho schopnosti nefungují, z čehož je muž velmi nesvůj.

V hlavních rolích: Fudžiwara Tacuja jako muž, Jamada Takajuki jako Tanaka Šúiči
Na koho se ještě těšit: Išihara Satomi, Taguči Tomorrow, Očiai Motoki, Taiga, Miura Masaki a další.

Proč to chci vidět: Jsem zvědavá, kam až Japonci dojdou v „drsnosti“. Navíc Fudžiwara a Jamada jsou dobří herci, takže si myslím, že to zato stojí vidět. V záplavě všech těch středoškolských bitek a romantik a adaptací mang je to příjemný záblesk něčeho jiného (ačkoliv je to remake korejského filmu Haunters).



24. Onodera no otóto, Onodera no ane (2014)

Rodiče jim umřeli, když byli ještě velmi mladí, a od té doby spolu bydlí. Joriko je čtyřicet let a Susumuovi je třicet tři let. Jak se dá očekávat, když stále bydlí spolu, oba dva jsou svobodní a spoléhají především jeden na druhého. Ale bude to tak navždy? Jednoho dne k nim přijde omylem dopis, který přinese do jejich životů změnu…

V hlavních rolích: Mukai Osamu jako Onodera Susumu a Katagiri Hairi jako Onodera Joriko
Na koho se ještě těšit: Jamamoto Mizuki, Oikawa Micuhiro, Muro Cujoši, Asó Kumiko a další.

Proč to chci vidět: Ti dva sourozenci vypadají na pěkný pádla, člověk by se u toho mohl pobavit. Zároveň by to však mohla být zajímavá sociální sonda do života dvou starších svobodných sourozenců – dokáží přes své dlouholeté soužití mezi sebe někoho vpustit? Dokáží najít štěstí v životě i mimo svého sourozence? Jsem zvědavá na tuhle podivnou romantiku. A pak je tu ještě obsazení hlavních rolí. Paráda prostě. Ti dva by totiž měli být na plátně pěkně sehraní, neboť tento příběh odehráli už jako divadelní představení.


25. Crows Explode (2014)

Takija Gendži odmaturoval, odešel ze školy a nyní je na někom dalším, aby se dostal až na „vrchol potravního řetězce Suzuranu“. Opět se začínají rozjíždět boje, obzvláště s příchodem nových studentů. Mezitím, co se řeší boje uvnitř školy, se pomalu schyluje i k bojům mimo ni – s technickou školou Kurosaki.

V hlavních rolích: Higašide Masahiro jako Kaburagi Kazeo, Saotome Taiči jako Kagami Rjóhei, Kacudži Rjó jako Ogisu Ken-iči
Na koho se ještě těšit: Elly, Iwata Takanori, Kenzó, Fukami Motoki, Nagajama Kentó a další.

Proč to chci vidět: Předchozí filmy se mi strašně moc líbí, tak to beru trochu z povinnosti. Nečekám, že to bude tak dobré jako předchozí dva díly, ani ohlasy nebyly nijak vstřícné, ale říkám si, že to bude pěkný film plný stylových bitek. Navíc se tam prý mihne Oguri Šun, tak jsem zvědavá, co je na tom pravdy. V první ukázce, kterou tvůrci vypustili do světa, zazní také píseň, která provázela bijce v předchozích dvou dílech. Mám ji ráda, skrývá v sobě zajímavou energii, a tak doufám, že ji opět filmu propůjčí.


26. Nišino Jukihiko no koi to bóken (2014)

Nišino Jukihiko je až neuvěřitelně populární u žen. Že by ho snad každá chtěla? Jenomže nakonec každý jeho vztah končí neúspěch a jsou to vždy jeho partnerky, které se s ním rozejdou. Čím to je? A tak Nišino stále pokračuje snad v nekonečném hledání té pravé. Nalezne ji?

V hlavních roli: Takenouči Jutaka jako Nišino Jukihiko
Na koho se ještě těšit: Ono Mačiko jako Manami, Narumi Riko jako Subaru, Kimura Fumino jako Tama, Honda Cubasa jako Kanoko, Asó Kumiko jako Nacumi, Nakamura Jurika jako Minami.

Proč to chci vidět: I když to zní jako neuvěřitelný cajdák, věřím tomu, že to tak nebude. Za prvé to má Takenoučiho (moji japonskou hereckou platonickou lásku), který si většinou nevybírá špatné role, za druhé tam má opravdu partnerek jak naseto, takže jsem zvědavá, se kterou nakonec skončí, jestli vůbec (a jak je všechny ukočíroval režisér). Za třetí to z ukázky vypadá na docela otevřený film (přece jenom tam Nišinoa prezentují jako perfektního muže úplně ve všem – i v sexu). To prostě nemůže být špatný film… ne?!

27. Zakurozaka no Adauči (2014)

Šimura Kingo slouží svému pánovi Ii Naosukemu, jenomže ten je zabit samurajem bez pána z oblasti Mitó. Je mu zakázáno odejít za pánem, namísto obřadné sebevraždy je mu přikázáno splnit tajný úkol – pomstít svého pána. A tak započte třináctiletá cesta za nalezením nepřítele. Nakonec ho nalezne, jméno jeho nepřítele je Sahaši Džúbei.

V hlavních rolích: Nakai Kiiči jako Šimura Kingo, Abe Hiroši jako Sahaši Džúbei
Na koho se ještě těšit: Hirosue Rjóko, Nakamura Kičiemon, Takašima Masahiro, Matobu Sei a další.

Proč to chci vidět: Vzhledem k tomu, že je to seznam japonských filmů, které chci vidět, neměl by tam chybět film se samurajskou tematikou. A naštěstí tu máme tenhle, s krásnou ukázkou, s obsazením, ze kterého přechází zrak. Pokud se líbil film Soumrak samurajů, mohl by se líbit i tento – pochází z pera téhož autora i režisér je stejný. Vypadá to na film plný krásných obrazů.


28. Kiseidžú Part 1 + Part 2 (2014, 2015)

Izumi Šiniči je obyčejný středoškolák, který si žije svůj život. Ale jednoho dne si prostě tu hudbu nemůže v klidu doposlechnout, napadne ho totiž mimozemská forma života. Mimozemšťan je parazit, který se chtěl dostat do chlapcova mozku, ale nevyšlo mu to, a tak se uhnízdil v jeho pravé ruce. Ostatní lidé ale dopadli hůř a mimozemšťané se jim uhnízdili v jejich mozcích. A čím se takový parazit živí? Dalšími lidmi. Nakonec je to tedy na Šiničim, aby se postavil těmto cizopasníků, skamarádil se svojí pravačkou a zachránil lidstvo.

V hlavních rolích: Sometani Šóta jako Izumi Šiniči, Hašimoto Ai jako Murano Satomi
Na koho se ještě těšit: Fukacu Eri, Higašide Masahiro, Kitamura Kazuki, Kunimura Džun, Asano Tadanobu, Jo Kimiko a další.

Proč to chci vidět: V Japonsku se na to těší spousta lidí. Navíc sci-fi v podání Japonců? Oni je prostě točit neumí, a tak chci vidět, zda to tak je stále, nebo se někam posunuli. S Emzákem v ruce zachraňovat svět a možná si nabalit holku? To by nemuselo být špatné. Navíc hlavní role je v rukou zkušeného herce Sometaniho Šóty a ve vedlejší roli se ukáže Higašide Masahiro, na kterého jsem z hereckého hlediska velmi zvědavá (tito dva spolu již hráli v seriálu xxxHOLiC). Asi to nedopadne z hlediska efektů jako americké blockbustry, ale špatný(é) film(y) by to být nemusel(y).



29. Again (2015)

Miein otec zemřel kvůli následkům zemětřesení a cunami, které zasáhlo oblast Tóhoku. Mie jednoho dne nalezne neodeslané vánoční přání, které je staré 28 let. Rozhodne se zjistit, proč nikdy vánoční přání nebylo odesláno, až nakonec vystopuje Sakačóa Haruhika, otcova spoluhráče baseballu ze střední. Poté se Mie potká s dalšími otcovými spoluhráči, kteří stále na baseball nezanevřeli. Navíc i odhalí pravdu o svém otci a jeho vztahu k baseballu.

V hlavních rolích: Haru jako Mie, Nakai Kiiči jako Sakačó Haruhiko
Na koho se ještě těšit: Janagiba Toširó, Wakui Emi

Proč to chci vidět: Hlavní důvod, proč to chci vidět, je kvůli Haru. Jsem na ni děsně zvědavá. Dalším důvodem je, že námět je zajímavý. Staří pardálové se dají dohromady, budou hrát baseball… Bohužel film půjde do kin až v roce 2015, a tak stále ještě nebylo odhaleno, na které další zasloužilé herce se můžeme těšit. Ale i to ve mně vzbuzuje zvědavost. Nemohli by tam obsadit Abeho? I když na to nevypadá, věk by na to měl… a já ho hrozně chci vidět hrát baseball.
Bez obrázku a bez ukázky

30. Higuraši no ki (2014)

Na konci období Edo obdrží Danno Šozaburó rozkaz, aby dohlížel na samuraje Todu Akiju, kterému byla omezena svoboda pohybu, neboť před sedmi lety zavraždil sluhu, který měl poměr s jeho konkubínou. Do tří let by měl Toda spáchat obřadní sebevraždu. Ale než se tak stane, má přikázáno, aby pracoval na kronice daimjóovi rodiny. Během svého dohlížení, si Danno Todu i jeho rodinu oblíbí. Je okouzlen Todovým nadšením pro vytváření kroniky, láskou jeho ženy, která věří, že její manžel je nevinný, i jeho dcerou, která miluje život. Dannovi přijde až nemožné, že by Toda zavraždil mladého sluhu, a tak se rozhodne znovu vyšetřit případ, který se stal před sedmi lety.

V hlavních rolích: Okada Džun-iči jako Danno Šozaburó, Jakušo Kódži jako Toda Akija
Na koho se ještě těšit: Horikita Maki, Harada Mieko

Proč to chci vidět: V Tošokan sensó mě Okada zaujal a já jsem zvědavá, jestli opravdu umí hrát, anebo to byla náhoda. Nemluvě o tom, že v poslední době jsem zvědavá víc a víc na japonské detektivky a tahle je zasazená do minulosti, kde se ještě mohly nosit meče. Vypadá to na nenápadný film s dlouhými scénami, nikam nespěchající, zároveň plný tichých emocí. Kdo ví, třeba se z toho nakonec vyklube něco výjimečného.


A to je vše, přátelé. Ať už je seznam o třiceti filmech dostačující či nikoliv, je jasné, že jsem spoustu filmů, které vypadají zajímavě, do seznamu nezařadila. Byl to boj, kde nakonec vyhrálo těchto třicet. Ale protože jsem dobrák od kosti, jen rychle zmíním ty, o kterých si myslím, že za to stojí. Aoharaido – obsazeno vycházejícíma hvězdičkama, středoškolská romantika, která nevypadá nudně a má nádherný letní nádech. Kamisama no iu toori – režisér je Miike Takaši, bude se vraždit, ukázka vypadá naprosto creepy a hlavně tam je Kamiki Rjúnosuke. Tókjó Tribes – další bitkařský film, ale tentokrát ho režíroval jeden z předních režisérů Japonska Sion Sono, v hlavní roli je tu Kalhotkář Suzuki Rjóhei (to je ten s tím pěkným pozadím, zdravíme film Hentai Kamen). Kinkjori Ren-ai – hlavní roli učitele angličtiny si tu zahraje Jamašita Tomohisa, do kterého se zamiluje jeho studentka. Co je ovšem na filmu zajímavé, je to, že momentálně běží na japonských obrazovkách seriál, který pojednává o dětství právě postavy Jamašity. A tak dále.

Předchozí část seznamu

Žádné komentáře:

Okomentovat