23. 6. 2014

Nejlepší japonská televizní rodina

Už delší dobu mi vrtalo hlavou, jak by mohla vypadat dokonalá rodina v nějakém seriálu, která by opravdu překonala veškerá úskalí a zároveň uspokojila i náročného diváka co se hereckých schopností týče. Tak moc mi to vrtalo hlavou, až nakonec vznikl tento článek, který vám představí nejlepší rodinu na světě. ;-) Zároveň i krátce vysvětlím, proč jsem vybrala zrovna ty, které jsem vybrala.

Rodina se skládá z rodičů, jejich tří dětí (nejstarší syn a dvě mladší sestry-dvojčata), prarodičů ze strany otce. Rodiče matky již nežijí, zato má o pár let mladšího bratra, který je takovým tím přelétavým typem – ženu nemá, ale flirt na každém prstu. Jednou velmi okouzlil jistou slečnu a ta se jím stala úplně posedlá, takže by se dalo říct, že má i osobního stalkera… Otec má mladší sestru, o dost mladší, o celých 25 let, a ta momentálně randí se spolupracovníkem svého otce. A! A nesmíme zapomenout na mazlíčka rodiny, jednoho takovýho škarednýho hafana. Toliko k představení situace a nyní už se můžeme vrhnout na samotné členy.

DĚDA – Rjú Raita
Dědu v téhle skvělé rodině si představuji jako policistu, který už za ta léta ve službě vede vlastní skupinku podřízených a je to „starý pes“, který věří starým dobrým vyšetřovacím metodám. Je to uznávaný policista, velmi aktivní člověk a pro úsměv nejde dalo, tak trochu šašek. V krizových situacích se na na něj dá ovšem spolehnout a jeho podřízení to vědí. Má těsně před důchodem.

Protože jsem si dědu vysnila takto, bylo jasné, že na jeho roli se hodí jedině Rjú Raita (chvíli sice trvalo, než jsem na něj přišla, ale jakmile to bylo, všichni ostatní kandidáti šli stranou). Jako člověk působí velmi mile a přátelsky, ale i tak vzbuzuje úctu. O jeho výběru pro super dědu rozhodly především jeho role v Keizoku a SPEC.


BABČA – Kusamura Reiko
Babi byla vždy ženou v domácnosti, nikdy nepracovala, ale na druhou stranu má hodně koníčků, je na svůj věk velmi aktivní a ještě usměvavější než její manžel. Nebrala si ho z lásky, ale byl to domluvený sňatek. Ti dva si naštěstí natolik sedli, že si v současnosti nedokáží představit, co by jeden bez druhého dělali. Působí jako tichý a skromný člověk, ale má své dny, kdy se dokáže rozparádit. Obzvláště se svojí dcerou, kterou měla v pozdním věku, to dokáže roztočit.

Na její roli se hodí rozverná babča a přesně taková mi připadá Kusamura Reiko. Je to hodně usměvavá dáma, ale myslím, že dokáže splynout s davem a působit velmi nenápadně. Na druhou stranu se dokáže i rozjet a být středem pozornosti. O jejím výběru rozhodla především její role v Bitter Blood + videa z různých pořadů.

TAŤKA – Kišitani Goró
V práci působí velmi soustředěně, odměřeně a má velmi silný smysl pro zodpovědnost a spravedlnost. Nechodí moc se spolupracovníky si po práci sednou na pivko a pokecat o životě, ale i tak všichni vědí, že je to velmi výkoný a inteligentní policejní byrokrat. I doma se chová trochu odměřeně, ale pro svou rodinu by udělal cokoliv, je to velmi oddaný manžel a otec. Hodný, ale přísný.

Pro tuhle roli se nehodí nikdo lépe jak Kišitani Goró. Stačí se podívat na Jókame no semi, Pin to Kona, Koizoru, Crows Zero, Kurošicudži nebo Gaččaman a hned je jasné, že perfektně sedí do popisu (obzvláště v prvních dvou zmiňovaných dílech je úžasný). Podle mě je to ten nejlepší japonský herecký tatínek.

MAMKA – Jakušimaru Hiroko
Ženská od rány s věčným úsměvem na rtech a dobrým slovem a radou pro každého. Pracuje v pečovatelském domě pro seniory a občas tam vodila syna, když byl malý, v současnosti tam sem tam vezme své dvě malé dračice.

Jakušimaru Hiroko jsem vybrala, neboť ji znám především jako usměvavou a silnou osobnost, proto jsem si říkala, že se přesně hodí na mámu. O jejím výběru rozhodla především její role v Jowakutemo katemasu.


SYN – Kamiki Rjúnosuke
Syn je momentálně v posledním ročníku střední školy a chce jít ve stopách svého otce i dědy a stát se prvotřídním policistou. Je to vážný a inteligentní chlapec, který nemá moc dobrý smysl pro humor, ale i tak jsou chvíle, kdy se rád usmívá a směje s ostatními (to platí především pro jeho rodinu, na venek je odměřený jako jeho otec). Neustále touží zesílit a honí se za úspěchem. Je to ovšem hodný chlapec – pro své sestřičky by udělal cokoliv.

Do jeho role jsem vybrala Kamiki Rjúnosukeho, protože je to prvotřídní herec, který sice vypadá, že toho ze sebe moc nevydá, ale opak je pravdou. Vybrala jsem ho především díky jeho rolím ve SPEC, 11nin mo iru! a Kogure šašinkan + ukázky z Kenšina a na základě toho, co o něm vypověděli jeho herečtí kolegové. Abych se přiznala, herce pro roli syna do této super rodiny jsem vybírala ze všech nejdéle.

DCERKY-DVOJČATA – Ašida Mana a Hamada Kokone
Malé rozjívené cácorky, samý úsměv, samý povyk, věčně vymýšlející nějaké skopičiny. Obě jsou zakoukané do téhož spolužáka, ale nebojují o něj mezi sebou, naopak jim přijde samozřejmé, že se „podělí“. Jedna bez druhé jako by nebyly. Jsou rozmazlované od celé rodiny.

Tady nebylo o ničem moc co přemýšlet. Sáhla jsem po tom nejlepší, co může Japonsko nabídnout. Tyhle dvě jsou na tom herecky mnohem lépe než leckterý jejich „senpai“. Ašida Mana byla skvělá například v Mother nebo Usagi Drop. Hamada Kokone zase zazářila v Ošin.

STREJDA – Watabe Acuró
Neuvěřitelný sukničkář a flákač. Není to náhoda, když ho vidíte s cigaretou v puse, jak se někde poflakuje. Jeho sestra na něj pořád naléhá, aby si našel ženu a pořádnou práci a vůbec aby se dal dokopy a přestal flámovat. Je to sice trošku budižkničemu, ale není to zlý člověk, naopak má srdce na tom pravém místě.

Watabe sice hodně hraje role „drsňáků“ (Gaidži keisacu nebo Otoko to onna no nettai), ale dřív ho hodně obsazovali do romantických komedií a ačkoliv jsem ho nikdy neviděla v roli takového rozverného strýčka, naprosto mi do ní sedí a to především díly rolím v Bitter Blood, Keizoku a Koi ga šitai koi ga šitai. No uvidíme, co se ze strýčka ještě vyklube…

A jeho STALKER – Hiraiwa Kami
Ta je do něj úplně hotová a má k tomu své důvody, které jsou ale celé super rodině neznámé. Neustále ho pronásleduje a chce pro strejdu to nejlepší. Je to v podstatě hodná ženská, jen „trochu“ zvláštní.

Do její role mi sedne Hiraiwa Kami. Vzhledem i tím, jak se vyjadřuje a na scéně mluví tělem. Možná to zní zvláštně, je to solidní herečka a že mi zrovna sedne do role někoho potrefenějšího… ale z ní by byl vážně fajn stalker! ;-) Především za její role v Gegege no njóbó a Bitter Blood + za vystupování v některých televizních show.

TETA – Kiritani Mirei
Praštěná dcera, která přišla na svět docela pozdě, ale o to víc si ten život užívá. Je si blízká se synovcem, v podstatě spolu vyrůstali. Miluje volnost, takže je schopná se na pár dní klidně vypařit a nikomu nedat vědět, kde je. Může působit nezodpovědně, ale pro svou rodinu by udělala první poslední. Navíc má svého papá omotaného kolem prstu. Taková trochu rozárka.

Už když jsem přemýšlela, jaká by měla tetka být, pokaždé jsem ji v mysli viděla jako Kiritani Mirei. Je to takový energický člověk, že dokáže ozvláštnit scénu (pokud k tomu dostane prostor, občas mám pocit, že si neumí říct o slovo), i když je tam jako vedlejší prvek. Vybrala jsem ji především za její role v Arakawa under the bridge, Atarašii kucu wo kawanakuča a Usagi drop.

A její PŘÍTEL – Ajano Gó
Je to podřízený dědy, takže další policista – teta prostě ví, v jakém revíru si vybírat. Pohodový týpek, co má tetku rád a protože ji dokáže stále něčím překvapit a zároveň ji nijak neomezuje (přece jen ta pracovní doba…), tak ačkoliv si to teta nechce přiznat nahlas, neuvěřitelně ho zbožňuje. Tihle dva spolu tvoří hrozně aktivní a lehce pošahaný kombo.

Když jsem vymýšlela tetu, tak jsem jí za každou cenu chtěla narvat nějakého přítele a protože tetka je Kiritani Mirei, tak nějak mi k ní hrozně sedne Ajano Gó, především za jeho role v Atarašii kucu wo kawanakuča a Usagi drop. Ale jelikož nemá být jen partnerem tety, ale i policistou, tak k jeho vybrání přispěly i jeho role v S a Gaččaman.

PESAN – Ken-čan
A jako věrného psa jsem vybrala Keníka z Kekkon dekinai otoko. Dalo by se říct, že je součástí neplech tě dvou malých cácorek a tvoří s nimi nerozlučné trio, na které se pořád někdo zlobí, ale zároveň je všichni rozmazlují.




Tak jsem se vykecala. V podstatě to celé můžete brát jako doporučení na co se podívat nebo jakého herce či herečku si proklepnout. Mohu se zaručit, že všichni výše jmenovaní jsou v tom, co dělají, opravdu dobří. Ty jo, úplně se mi v hlavě rodí scénář, jak s touhle super rodinkou naložit, kdo by všechno mohl být spolupracovníkem rodičů, prarodičů, spolužáky, nemesis, … Úplně se mi z toho v hlavě tvoří drama a už jsem dokonce vymyslela i zápletky a zvraty. Určitě kdyby to natočili, tak je to děsnej hit. :-D

Každopádně kdo by podle vás tvořil skvělou rodinku? Nemusí být ani tak rozrostlá jako tato, bohatě stačí třeba rodiče a děti (dítě). Koho byste nejraději takhle viděli pospolu na obrazovce?

2 komentáře:

  1. nô superrrrrrrrr... sleduju stránku už nějakou dobu a díky moc za články! Tenhle se mi moc libil..kež by to bylo real ... <3

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že se někomu líbilo a že si to sem někdo přijde omrknout. :-) Dost přemýšlím, že budu v jejich příběhu pokračovat. :-D

    OdpovědětVymazat