14. 4. 2015

Plakát pro Bakumana

Tento týden bylo odhaleno, jak vypadá plakát pro můj nejočekávanější film roku – Bakuman! Co na něj říkáte? Já si myslím, že je poměrně povedený a trefně odkazuje na předlohu. Vzhledem k tomu, že jsem viděla anime Bakuman a neuvěřitelným způsobem jsem se do toho zažrala, tak se nemohu dočkat, až vyjde film, který má v japonských kinech premiéru 3. října. Což znamená, že si ještě skoro celý rok počkáme, než budeme moci film zhlédnout (pokud tedy nebudete v té době v Japonsku a nezajdete se mrknout).


Maširó měl strýčka, který kreslil mangu a miloval to tak, že se upracoval k smrti. Nechce dopadnout jako on, kreslení ho sice baví, ale předpokládá, že až vystuduje, tak půjde pracovat do nějaké firmy a tím to hasne. Jenomže když zjistí, že jeho milovaná spolužačka Miho se chce stát hlasovou herečkou a když slíbí Maširóovi, že se vezmou, pokud si oba dva splní sen, vlije mu to žil novou krev a rozhodne se jako jeho strýc stát kreslířem mangy. Dá to dohromady se spolužákem Takagim, který má talent na tvorbu příběhů. Mohou se stát uznávanými tvůrci? Podaří se Miho stát hlasovou herečkou? A co je nejdůležitější, vezmou se Miho a Maširó?

Hrají: Sató Takeru, Kamiki Rjúnosuke, Kiritani Kenta, Sometani Šóta, Komacu Nana, Arai Hirofumi, Lily Franky, Jamada Takajuki, Kudó Kankuró a další. Prostě skvělé obsazení.
Režie: Óne Hiroši (Moteki, Trick). Natočeno na motivy mangy od Obaty Takešiho a Óby Cugumiho (společně vytvořili mimo jiné Death Note).

4 komentáře:

  1. Wau! Bakuman!!! To je super anime, taky to miluju... Plakát je IMHO perfektní.
    Kamiki a Sató - to je skvělá volba! Skoro se zdá, že to anime bylo nakresleno podle nich (mangu jsem neviděl). Tak se vážně moc těším a ... zatím si pustím ještě znova to skvělé anime!!
    BB

    OdpovědětVymazat
  2. ano ne... "Co právě sleduji..."
    ...také jsem začal "Kokoro ga pokitto ne" a docela mě to oslovilo, protože mám pocit, že se v RL taky asi brzy trochu pominu.

    A mé šťouravé já si dovolí opět hodně a upozorní na mikrochybičku zde v názvu tohoto seriálu: Kokoro (o!)...
    (já si vážně koleduju, že?)
    BB

    OdpovědětVymazat
  3. V pohodě, můj mozek to furt zpracovával jako kokoro, takže bych si to snad nikdy nevšimla. :-D

    Hlavní je, že se oba dva těšíme na Bakumana. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Přidávám se do klubu těšících se na Bakumana :) Anime mám taky ráda a plakát vypadá slibně.

    OdpovědětVymazat