22. 3. 2015

Deset nejočekávanějších live action roku 2015

Určitě jste si všimli, že posledních pár let se v Japonsku točí především live action. Vysvětlení je jednoduché – nikdo nechce dávat peníze na něco, u čeho není zaručený alespoň nějaký úspěch. Proto tvůrci filmů točí především to, co už japonští diváci znají a již je nějak osvědčeno. Je to škoda, na druhou stranu se zfilmovávají zajímavé mangy. A které že nás čekají tento rok?

  • Miluji předlohu, a proto je Bakuman pro mě nejočekávanějším live action tohoto roku. Nemluvě o tom, že do hlavních rolí obsadili Sató Takerua a Kamiki Rjúnosukeho.
  • Maširó měl strýčka, který kreslil mangu a miloval to tak, že se upracoval k smrti. Nechce dopadnout jako on, kreslení ho sice baví, ale předpokládá, že až vystuduje, tak půjde pracovat do nějaké firmy a tím to hasne. Jenomže když zjistí, že jeho milovaná spolužačka Miho se chce stát hlasovou herečkou a když slíbí Maširóovi, že se vezmou, pokud si oba dva splní sen, vlije mu to žil novou krev a rozhodne se jako jeho strýc stát kreslířem mangy. Dá to dohromady se spolužákem Takagim, který má talent na tvorbu příběhů. Mohou se stát uznávanými tvůrci? Podaří se Miho stát hlasovou herečkou? A co je nejdůležitější, vezmou se Miho a Maširó?
  • Ukázka ještě není, ale už ji netrpělivě vyhlížím.

  • Během zimní sezóny začali vysílat anime a já se  pokaždé těším na nový díl, protože je to suprová oddychovka. Doufám, že takový bude i film!
  • Záhadné stvoření zničí 70 % měsíce, aby demonstrovalo, jakou silou vládne. Poté vyšle varování všem vládám, že pokud ho nezabijí do března příští roku, zničí i Zemi. Dále také požaduje, že se stane učitelem 3. E na Kunugigaoské škole. Nikdo není tak mocný, aby mu mohl říct ne. A tak se toto záhadné stvoření stává třídním učitelem 3. E. Studenti nejsou vyučováni jen v klasických předmětech, ale i v zabíjení – vláda je totiž požádala, aby se o to pokusili, a komu se to povede získá odměnu deset miliard jenů. Zabije někdo z nich nového třídního, kterému dali jméno Koro, nebo to nakonec zvládne nějaký profesionál? A dokáže je učitel Koro vůbec něco naučit?!
  • Ukázka

  • Japonské sci-fi? Sometani Šóta na vozíku, takže nemůže ke hraní používat dynamiku celého těla? Sem s tím!
  • Na začátku 90. let probíhal v Japonsku utajený experiment, v jehož rámci chtěli vědci udělat z dětí mimořádně, až nadpřirozeně nadané jedince s pomocí stresových situací, nebo s pomocí manipulace s geny. Z toho experimentu se zrodili Subaru a Saja. Subaru má velmi dobré atletické schopnosti a zrak, naproti tomu Saja neuvěřitelně dobře slyší. Ti dva spolu vyrůstali pod vlivem Wataseho Kóičiróa, vysoce postaveného vládního úředníka, jehož touhou je uspokojit své politické ambice. Watase udělí těm dvou rozkaz, aby našli dívku na útěku. Ta má u sebe velmi důležité dokumenty. Subaru a Saja se dostanou pod vedení Manabua a stane se z nich skupina nájemních zabijáků s názvem Ageha.
  • Ukázka
  • Zní to jako ztřeštěná komedie a člověk někdy prostě vypnou musí. Nemluvě o tom, že se tu sešlo hned několik zajímavých hereckých tváří: Nišidžima Hidetoši, Kamiki Rjúnosuke, Maki Jóko a Furukawa Júki.
  • Ičiko je třicetiletá nezaměstnaná žena, která v baru potkává Rjóičiho. I když se jedná o mladého hocha, pořád na něj musí myslet – až tak ji okouzlil. Mezitím v jejím mozku vládne pět různých postav: Jošida, Išibaši, Ikeda, Hatoko a Kiši. Jejich schůzky o tom, jak by se situace měla dál vyvíjet, jak by se Ičiko měla zachovat, jsou velmi vášnivé. Jošida předsedá jako hlava porady, Išibaši je zase ve všem optimistický, na rozdíl od Ikedy, která je neuvěřitelná pesimistka. Hatoko si chce zase užívat „právě teď a tady", kdežto Kiši se stále obrací do minulosti. Jak takový sněm bude ovlivňovat rozhodnutí Ičiko? Nemluvě o tom, že jí vyzná lásku dobře situovaný Oči...
  • Ukázka

  • Je to hit, žerou to tisíce lidí, takže pokud by se to neobjevilo mezi nejočekávanějšími filmy, pak už nevím, co jiného by mělo… nemluvě o tom, že to nedostalo zrovna malý rozpočet a herecké obsazení mi zvyšuje tlak, když ho vidím takhle pohromadě… :-D
  • Před sto lety se na Zemi objevili titáni. Pro lidstvo to znamenalo jediné – téměř úplné vyhlazení. Přeživší se schovali za vysoké hradby, přes které by se žádný titán neměl dostat, ale opravdu to tak je? Po mnoha letech, kdy se lidé nemuseli obávat o své životy, se situace mění, když jsou hradby prolomeny. Kdo se těm obrovitý zabijáků postaví?!
  • Ukázka

  • Konečně romantika (ač s trochu neobvyklým prvkem) pro dospělé. V hlavních rolích se představí Eikura Nana, Mukai Osamu a Tojokawa Ecuši.
  • Cugumi se ráda vrací za babičkou, jenomže ta jednoho dne umírá. Cugumi se proto rozhodne, že se tam nastěhuje. V domě ale nachází zvláštního muže ve středním věku, Kaiedu Džuna. Ten jí poví, že je bývalým studentem její babičky, která mu dala klíče, aby mohl dům kdykoliv využít. Cugumi, které není přesně jasný vztah mezi Džunem a její babičkou, se rozhodne, že bude s Džunem bydlet.
  • Ukázka

  • Ikuta Tóma a Toda Erika. Je nutné říkat víc? Je. Hamada Gaku! Dobré osazení a příběh slibuje, že se nebudeme nudit…
  • Ikuta Tóma hraje muže se jménem Gates, který schovává obličej pod maskou z novin a vede organizaci nazvanou Šinbunši. Tato skupina nahrává na Youtube videa, ve kterých upozorňuje na zločiny, které se ještě nestaly. To spravedlnost nenechá chladnou a skupinu Šinbunši začne vyšetřovat policie pro kyberzločiny.
  • Ukázka

  • Další romantická záležitost. Přestože nemám Tabe Mikako a Macuzaku Tóriho (ačkoliv tady hraje homosexuála…) moc v lásce, Ajano Gó slibuje, že alespoň někdo tam hrát dobře bude.
  • Umemija Šino randí téměř s každý, komu se zalíbí, protože věří, že je to lepší než být sama. Nakonec se ale se současným přítelem rozchází, protože se z něj vyklubal násilník. Šino se raději i přestěhuje. A tady potkává Sugaharu, nového souseda. Šino se okamžitě zalíbí, ale Sugahara žije s tajemnou ženou Akari. Je to snad jeho přítelkyně? Pokud ne, proč spolu bydlí?
  • Ukázka

  • Sono Šion. A je to jasné.
  • Ocitáme se v Kabukičó, části tokijského Šindžuku, kde se žije všelijak, jen ne počestně. Širatori Tacuhiko zrovna trpí nedostatkem peněz, když potkává Matoru, který verbuje na ulici dívky – nabízí jim, že si hodně vydělají, když se budou prodávat. Matorovi se Tacuhiko zalíbí a ukáže mu svět, ve kterém žije. Brzy i Tacuhiko začne pracovat ve stejné branži…
  • Ukázka

  • Fukuši Sóta a Arimura Kasumi mi nepřijdou jako nejlepší herci na světě, ale tak nějak je furt strkají dohromady. Tak jsem zvědavá, jak se s tím poperou v této adaptaci šódžo mangy. Navíc podržtašku hraje Jamada Júki, Kiník z Itazury.
  • Arimura Kasumi hraje Kinošitu Ninako, prvačku na střední škole bez zkušeností v lásce. Fukuši Sóta ztvárnil Ičinose Rena, chlapce ze stejné školy, ale u dívek velmi populárního. Ninako potkává Rena, když se stejným vlakem vracejí domů ze školy. Jak se s ním setkává častěji, tak pomalu začne propadat jeho kouzlu. Jenomže Ren už je zadaný a jeho přítelkyně je starší než on.
  • Ukázka

5 komentářů:

  1. Zkusila bych se na nějaký hraný film kouknout. Jen mi někdy přijde, že trochu přehrávají a postavy se nechovají přirozeně. (nebo to je tím, že jsem Češka a beru to z evropského pohledu) :D

    OdpovědětVymazat
  2. No pokud jde o live action, tak většinou přehrávají schválně. :-D Jinak je to různé. Navíc je fakt, že Japonci prostě v některých situacích reagují jinak než my, proto to je zřejmě tak cizí ta jejich hraná tvorba. Nemluvě o tom, že pokud jsi měla smůlu, tak jsi narazila na herce, kteří opravu přehrávají, ačkoliv by neměli. :-D

    Když tak na co by ses chtěla podívat, na jaký žánr případně příběh? Zkusím doporučit něco, kde jsou herecké výkony obstojné. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zase člověk to musí brát, že to je prostě jiný svět. Někomu zase nesedne klasický britský humor. :)
    Co něco romantického? Ale ne alá 5cm per seconds - Jsem děsně zamilovaný/á, ale budu držet kušnu a nikdy nevyslovím své city.

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna romantiky Japonci nedělají takové, jaké by je chtěl západní divák, ale co mohu doporučit a dotýká se to žánru, je určitě Tada, kimi wa aišiteru (http://www.csfd.cz/film/229748-tada-kimi-wo-aishiteru/), Ima, ai ni jukimasu (http://www.csfd.cz/film/206586-ima-ai-ni-yukimasu/), Paradise kiss (live action, http://www.csfd.cz/film/294258-paradaisu-kisu/), Kanodžo wa uso aišisugiteru (http://www.csfd.cz/film/354541-kanojo-wa-uso-wo-aishisugiteru/) a bezkonkurenční Pod vlivem lásky (http://www.csfd.cz/film/256074-pod-vlivem-lasky/), kde se mísí mnoho žánrů.

    Tak třeba něco zaujme a nakonec se i zalíbí. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Paradaisu kisu - to anime jsem měla ráda.
    Asi začnu tím. :)

    OdpovědětVymazat