11. 2. 2015

Japonci a sci-fi

Kamiki a Kadowaki
Dnes byly představeny široké veřejnosti dva filmy, které nás čekají, a oba dva mají žánr sci-fi. O jaké filmy jde?

Režisér Mitani Kóki (The Magic Hour, Učóten hoteru) režíruje film Galaxy kaidó (Galaktická dálnice), jedná se o romantickou sci-fi komedii a v hlavních rolích se představí Šingo Katori jako Noa a Ajase Haruka jako Noe – manželé. Děj je zasazen do roku 2265 do malé restaurace stojící poblíž galaktické dálnice, která spojuje Zemi s kolonií Uzušio poblíž Jupiteru. Veškeré postavy by měli být mimozemšťané. Natáčení započne 1. března a bude se odehrávat jenom ve filmových studiích společnosti Tóhó.

Druhým filmem je Taijó (Slunce), který má na starosti režisér Irie Jú (Hibiki Rock, Joker Game). Příběh je založený na divadelním scénáři od Maekawy Tomohira, který za něj získal prestižní cenu Jomiuri. V hlavních rolích se představí Kamiki Rjúnosuke a Kadowaki Mugi. Natáčení je již ukončeno, ale probíhají postprodukční záležitosti. Přesto by film měl jít do kin až v roce 2016. 

Ocitáme se v 21. století, kde bylo lidstvo rozděleno na dva druhy: na Nokusu, ty, kteří se nakazili záhadným virem, ale přežili, a na Kjúrio, ty, kteří se nikdy nenakazili. Nokusu jsou většinou mladí inteligentní lidé, ale nevydrží příliš dlouho na slunci, a tak jsou nejvíce aktivní v noci. Také utlačují Kjúrioi jako něco méněcenného. Okudera Tecuhiko se narodil jako Kjúrio v chudé vesničce a vždy si přál, aby se virem nakazil a stal se Nokusu. Jeho kamarádkou je Ikuta Jui, která se snaží chudnou vesnici oživit a udělat z ní lepší místo k žití.

Žádné komentáře:

Okomentovat