17. 1. 2015

One Ok Rock a Tulák Kenšin

11. dubna 1994 spatřil světlo světa první díl mangy Ruróni Kenšin (Tulák Kenšin), který stvořil Wacuki Nobuhiro. Příběh v týdeníku Šónen Jump vycházel celých pět let a roku 2012 se dočkat hraného zpracování. Mezitím samozřejmě vyšlo několik románů (ilustroval je sám Wacuki), anime (jak seriál, tak filmy a OVA). Hraný film byl úspěšný nejen v Japonsku, ale po celém světě, a tak se rozhodlo o dalších dvou pokračování. Všechny tři hrané filmy mají ovšem něco společného – o závěrečnou píseň ke všem filmům se postarala skupina One Ok Rock. A jelikož se mi všechny tři písně moc líbí (nemluvě o tom, že Taka (Japonec!!) má moc pěknou angličtinu), musím se o ně s vámi podělit, pokud jste je náhodou ještě neslyšeli.

1. film Tulák Kenšin: The Beginning

2. film Tulák Kenšin a požár v Kjótu: Mighty Long Fall


Přiznávám se, že s každým filmem se mi píseň líbila víc (ačkoliv 2. a 3. mám přibližně stejně ráda, záleží na náladě, kterou zrovna preferuju). A která se líbí nejvíc vám? Znáte One Ok Rock a Kenšina?

2 komentáře:

  1. znám je z jednoho remixu s babymetal https://www.youtube.com/watch?v=AjFmA2Qnszw :D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky pěkný. ;-) Babymetal znám taky, ale vůbec jsem nikde nenarazila na tenhle jejich mix. No je fakt, že holčička hrající metal moc nevyhledávám. ;-) (Ale taťkovi se to zalíbilo :-D)

    OdpovědětVymazat