22. 11. 2014

TOP 20 – Nejlepší japonské seriály: Love Shuffle

Mám takový pocit, že už tu dlouho nebyla nějaká romantika, a tak přichází…

Jedná se o jeden z mála japonských seriálů, který má na konci každého dílu nepovedené scény nebo ty vystřihnuté.

Seriál by vysílaný od 16. ledna do 20. března 2009 každý pátek v deset večer a má deset dílů po 54 minutách.

O čem to je?
Čtyři lidé, kteří bydlí v témže bytové jednotce, ale ani se pořádně neznají, se jednoho dne zaseknou ve výtahu a dají se do řeči – převážně si sdělují, jaké mají potíže. Jeden z nich je psychiatr, a tak navrhne způsob, jak by se všichni mohli se svými problémy vyrovnat. Tenhle způsob spočívá v tom, že si jednoduše na týden vymění mezi sebou partnera, za týden si zase vylosují ze zbývajících a za měsíc budou mít jasno, jak na tom jsou. Jak ovšem něco takového může dopadnout?

Hrají: Tamaki Hiroši jako Usami Kei, Karina jako Aizawa Airu, Macuda Šóta jako Seri Ódžiró, Daigo jako Oiši Jukiči, Kodžima Hidžiri jako Kamidžó Reiko, Kandžija Šihori jako Kagawa Mei, Tanihara Šósuke jako Kikuta Masato a další.

Průměrná sledovanost byla 8,7 %, tudíž nic zvláštního, ale i tak je to velmi povedený seriál. Přece jen se u Japonců na sledovanost dát vždy nedá. Ústřední píseň byla Fantasy od Earth, Wind & Fire. Další píseň, kterou můžeme často slýchávat v seriálu je Eternal Flame od The Bangle.

Proč to vidět?
Začnu takovými nepodstatnými věcmi jako je fajn OST, Eternal Flame si budu zpívat, broukat ještě dlouho (během seriálu jsme to v každé chvíli, kdy to zaznělo, zpívaly se sestrou), ani endingová píseň nebyla špatná, plus nepovedené scény na kartách, potěšilo. Tak. A pak je tu příběh, pak jsou tu postavy a všechno dohromady je tak logické, přívětivé, krásné… Sledujeme vznik krásného přátelství i lásky. Postavy jsou neuvěřitelně sympatické a každý si najde někoho, komu bude fandit ze všech nejvíc. Prožívala jsem to s nimi, ale zároveň jsem nebrečela (ať bylo, co bylo), protože tu byli ostatní, kteří okamžitě dokázali zvednou náladu. Herecké obsazení bylo skvěle vybráno (obzvláště z Macudy Šóty a Kariny jsem byla nadšená i z jejich postav). Zamilovala jsem si je a chtěla bych s nimi bydlet na patře. Moc krásný to bylo, civilně. Nedalo se od toho odtrhnout, tedy spíš se s nimi nedalo tak snadno rozloučit. Navíc i po roce od zhlédnutí si se sestrou občas řekneme: "Uso wo iitejo, Džó!"

Předchozí: Hanzawa Naoki
Další: Odoru daisósasen

Žádné komentáře:

Okomentovat