5. 9. 2014

Vancouver no Asahi bude mít premiéru v Kanadě

Film režiséra Išii Júji Vancover no Asahi bude mít celosvětovou premiéru na 33. ročníku Vancouverského mezinárodního filmového festivalu, který začíná 25. září. Herec Cumabuki je úplně nadšený, že premiéra bude probíhat právě v tomto městě, neboť je to místo, kde se příběh filmu odehrává. Také k tomu dodal, že by chtěl, aby místní pocítili pýchu, jakou hráči Asahi týmu měli. Premiéry se zúčastní a po červeném koberci se projde režisér Išii Júja a spolu s ním herci Cumabuki Satoši a Kamenaši Kazuja.

Děj Vancouver no Asahi je zasazený do doby před 2. světovou válkou v Kanadě, kde se uskupil Japonsko-kanadský basebalový tým. Ve 30. letech ve staré vancouverské japonské čtvrti se skupinka dětí japonských přistěhovalců rozhodne založit basebalový tým, který nazvou Asahi. Režisér Išii nám představí jejich velkolepý boj proti prohrám, rasismu a předsudkům, aby nám ukázal i momenty jejich slávy a štěstí chvilku předtím, než Pear Harbor změní vše. Tony Rayns k tomu dodává, že se jedná o epický příběh plný humoru a lidskosti.

Na oficiálních stránkách filmu dokonce vyšla první pořádná ukázka. Na festivalu v Kanadě ho můžete vidět 29. září v půl sedmé, 4. října v půl třetí a 10. října v jednu. Japonskou premiéru si film odbude 20. prosince.

Příběh je založený na skutečných událostech, kdy v roce 1914 byl tým Asahi založen, ale kvůli 2. světové válce byl rozpuštěn a jeho členové byli posláni do různých internačních táborů. 

Hlavní roli, kapitána týmu, ztvárnil herec Cumabuki Satoši, který jako jediný z nich neměl zkušenosti s basebalem, a tak ke konci roku 2013 prošel tvrdým tréninkem. Hraje Kasaharu Reidžieho, druhá generace japonských přistěhovalců. Kamenaši Kazuja hraje nadaného nadhazovače Naganišiho Roye, Kacudži Rjó druhého chytače Kitamota Keie, Kamidži Júsuke zase pálkaře Mijakeho Toma, jeho ženu Betty ztvárnila herečka Kandžija Šiori. Ikemacu Sósuke hraje třetího chytače Nidžimu Franka. Reidžiho mladší sestru si střihla Takahata Micuki a Mijazaki Aoi ztvárnila postavu učitelky Sasaji Tojoko.

Žádné komentáře:

Okomentovat