31. 3. 2014

Město Tokušima vyhlásilo válku zlodějům toaletního papíru

Za poslední tři roky bylo z městské radnice v Tokušimě ukradeno přes 900 ruliček toaletních papírů. Tento trend nevykazuje žádné známky, že by měl ustat, naopak má stoupavou tendenci. 

Roku 2010 si začali zaměstnanci radnice všímat, že z balíku toaletních papírů, které jsou umístěny na toaletách, aby se z něj v případě potřeby dalo vzít nový, pokud v kabinkách dojde, mizí ruličky. V současné době si povšimli, že ruliček s toaletními ubývá více než kdy dřív.

Během let 2010-2012 bylo zjištěno, že z dámských toalet na druhém podlaží zmizelo přes 900 ruliček toaletního papíru. Tento rok bylo odcizeno již přes 30 ruliček.

Aby město zabránilo této bující kriminální činnosti, nechalo na dveře toalet umístit nápis, že pokud kdokoliv vynese ze záchodků něco, co se podobá toaletní ruličce, může být považován za zloděje a být odsouzen až k 10 letům vězení či zaplacení pokuty ve výši až 500 000 jenů. Nápis také nekompromisně varuje, že „pokud budete chyceni při činu, tak vás předáme policii“.

Ti, kteří by i přes varování ukradli toaletní papír a doma používali, tak každá rulička je označena nápisem „Vlastnictví města Tokušima“, aby bylo jasné, odkud rulička pochází.

Pro tuto chvíli mají však zaměstnanci radnice oči na stopkách a chrání toaletní roličky před případnými zloději!

Zdroj: yoruichi

Žádné komentáře:

Okomentovat