15. 9. 2016

Podzimní sezóna 2016 – ve znamení krimi

Opět končí jedno období a přichází další. Což souvisí i s tím, že letní seriály finišují a podzimní se klepou na startu. Všimla jsem si, že nás čeká poměrně dost detektivek, a tak jsem se rozhodla udělat dva články o podzimní sezóně. Tenhle, jak už z názvu vyplývá, se bude soustředit pouze na krimi seriály, kdežto ten druhý bude směska všeho možného, ovšem bez detektivů, zbraní a šedých buněk mozkových. V každém článku bude po osmi seriálech.

Death Note: New Generation

Vysíláno od 16. září.
Hrají: Suda Masaki, Ikemacu Sósuke, Higašide Masahiro, Fudžii Mina, Kawaei Rina, Aidžima Kazujuki, Nakamura Šidó a další.
O čem to je? Seriál se skládá ze tří epizod a každá z nich se věnuje jednomu ze tří hlavních hrdinů filmu Death Note: Light up the NEW World. Inspektor Mišima, kterému se přezdívá maniak před Zápisníky smrti, dostane na starost případ úmrtí odsouzeného zločince – není to náhoda, zločinec zemřel na zástavu srdce. Lův nástupce čmuchal Rjúzaki konečně přijme případ související se Zápisníkem smrti, ačkoliv takové případy předtím vytrvale odmítal. A poslední příběh se zaobírá kyberteroristou Šienem, který překonal své trauma, že jako jediný přežil brutální vyvraždění své rodiny, a poprvé použije Zápisník smrti…


Sennjú keidži Idol – deka Dance

Vysíláno od 9. října.
Hrají: Nakamura Aoi a další.
O čem to je? Sumire Tacuja u policie začíná a sní o tom, že bude také jednou takovým tím horkokrevným detektivem, kterých jsou plné seriály. Jenomže první úkol, který dostane od svých nadřízených, je se infiltrovat do pořadu, ve kterém vystupují idolové, aby bylo možné vyřešit případy, které se dějí ve světě šoubyznysu. A tak spontánně vzniká Deka Dance („Taneční Polda“). Tacuje je zákonitě ze světa šoubyznysu celý paf, ale nějakým záhadným způsobem se pokaždé stane ještě oblíbenějším, když vyřeší nějaký případ.  Takže nakonec je spíš idol nebo policista?

Cold Case

Vysíláno od 22. října.
Hrají: Jošida Jo, Takitó Ken-iči, Miura Tomokazu, Micuiši Ken, Nagajama Kento a další.
O čem to je? Jedná se o japonský remake seriálu Odložené případy. Inspektorka Išikawa Juri (Jošida Jo) má na starost tým policistů (Takitó Ken-iči, Micuiši Ken, Nagajama Kento), kteří spadají pod kanagawskou policejní pobočku. Jako oddělení číslo jedna vyšetřují nevyřešené případy.

Career

Vysílat se začne během října.
Hrají: Tamaki Hiroši, Takimoto Miori, Takašima Masahiro a další.
O čem to je? Tójama Kinširó je elitním policejním důstojníkem, který se nedávno stal velitel jednoho policejního okrsku. Je to muž s velkým srdcem a rád pomáhá občanům, jež se ocitli v bezpráví – nezáleží mu na velikosti daného případu. Když se objeví nějaký případ, který ho zaujme, musí se sám osobně vydat na místo činu a prozkoumat ho. Jenomže vzhledem k oblečení, co nosí, většinou ho jeho podřízení ani nepoznají. Jeho vyšetřovací postupy nejsou standardní, obvykle klade důraz na věci, které nemají s případem nic společného, ale nakonec dokáže pachatele dopadnout. Vzhledem k jeho excentričnosti s ním jeho podřízení nedokáží vyjít a jejich nechuť pod ním sloužit se jen zvětšuje…

Daišó

Vysílat se začne na podzim.
Hrají: Oguri Šun, Takahaši Cutomu, Takanaši Rin, Kataoka Reiko, Horibe Keisuke, Išibaši Rjó a další.
O čem to je? Okujama Keisuke je úspěšný právní zástupce, jehož minulost není procházka růžovým sadem. Trpí obsesivně kompulzivní poruchou kvůli událostem z dětství. Jednoho dne je Keisuke požádán, aby obhajoval jeho vzdáleného příbuzného a „kamaráda z dětství“ Andó Tacuju. Ten je podezřelý z vraždy. Keisuke nejen stojí před výzvou, zda Tacuju potopit či nikoliv, s převzetím případu se mu totiž odhaluje nová noční můra…

IQ 246

Vysílat se začne od 16. října.
Hrají: Oda Júdži, Dean Fudžioka, Cučija Tao, Matobu Sei, Jano Masato, Saisai Eisuke, Nakatani Miki a další.
O čem to je? Hómondži Šaraku je potomek jedné z nejváženějších aristokratických rodin v Kita Kamuře. V této rodině vždy nejstarší syn měl IQ vysoké 246 bodů. V současné době již 89. hlavě rodu nejde o nic jiného než o poznatky. Často ho můžete slyšet říkat: „Nemám co na práci. Nuda. Kde je nějaký případ hodný toho, abych ho vyřešil?“ Mladá policistka Wató Soko je přeřazena k prvnímu oddělení na ústředí policie. Není to ani tak z důvodů toho, že by byla velmi dobrá v řešení vražd, ale spíš aby dohlížela na policejní výpomoc – Hómondžiho. A možná je to úkol ještě obtížnější, neboť všichni, kterým byl tento úkol svěřen, do měsíce podali výpověď…

The Last Cop

Vysílat se začne od 8. října. Seriál navazuje na speciál z minulého roku.
Hrají: Kubota Masataka, Karasawa Tošiaki, Sasaki Nozomu, Macuo Satoru, Kurokawa Tomoka, Tajama Rjósei a další.
O čem to je? V červnu 2015 se Kjógoku zničehonic probudil z třicetiletého kómatu, do kterého se dostal kvůli úrazu při vyšetřování. Je to už rok, co se dal dohromady s mladým policistou Močizuki Rjótou a co víc – pořád spolu bydlí pod jednou střechou. Během toho roku, co jsou parťáky, se jim podařilo vyřešit mnoho případů. Přestože jejich metody nejsou zrovna takové, jaké by si jejich nadřízení představovali, jsou tolerováni, protože míra povedených zatčení je velmi vysoká.

Suišó no kodó

Vysílat se začne 13. listopadu. Navazuje na seriál Iši no maju.
Hrají: Kimura Fumino, Munetaka Aoki, Watanabe Ikkei, Kitami Tošijuki, Kojanagi Jú a další.
O čem to je? Policistka Kisaragi Tóko se pomalu vzpamatovává z posledního případu, kdy si pachatel dovolil ji považovat za jednu ze svých obětí, zatímco pokračuje ve své práci. Jednoho dne opět naráží na bizarní vraždu, kdy místo činu, tedy místnost, kde se mrtvola nacházela, bylo zbarveno do tmavě červena. Tóko a její kolega Takano ovšem brzy zjišťují, že jsou během vyšetřování sledováni nějakým neznámým mužem. Ve chvíli, kde se ho pokusí zatknout, vybouchne budova poblíž. Je to náhoda? Dokáže Tóko překonat jak osobní, tak pracovní krizi?

Osobní komentář: Na Death Note jsem hodně zvědavá, protože to má pro mě ňuňozní obsazení, takže když jsem se dozvěděla, že k filmu přibude ještě třídílný seriál, zajásala jsem. Chci si je užít. Teď už jen doufat, že tenhle předvoj filmu nebude odfláknutý. Z ukázek to vypadá dobře. Stejně jako film. Tančící poldík je něco na odlehčení, určitě to nebude poklad podzimu, ale pokud člověk bude chtít vypnout, tohle bude určitě fajn kulisa, což by se dalo říct i o The Last Cop či Career. Všechny tři seriály mají v hlavní roli nějakého toho krasavce, takže ženy u ploten a za žehlícími prkny v Japonsku budou spokojené. Na stejné vlně, tedy na té krimikomediální, podle mě bude plout i IQ 246, ale vzhledem k tomu, koho to má v hlavní roli a že Odíkovi sekunduje Dean Fudžioka, tak doufám a věřím, že to bude o kapku lepší, ne-li třeba o louži či celou napuštěnou vanu, k mé spokojenosti. Když se od komedie podíváme na tu vážnou notu, tak nám vyskočí třeba Cold Case. Dlouho sleduju Odložené případy a mám je moc ráda. Proto jsem dost zvědavá na japonskou verzi a jak si poradí s celkovým vyzněním každého dílu, protože to je přesně to, co se mi na seriálu líbí. Pokud zachovají atmosféru, bude to seriál, na který se určitě ráda podívám. Oguri Šun je taková klasika, ten chlap snad fakt zahraje všechno, takže se o něj v Daišó vůbec nebojím. Seriál má navíc sympatických šest dílů, které podle mě na morální dilema a soužení bohatě stačí. Tentokrát se seriál bude vysílat i s anglickými titulky v Americe, tak jsem zvědavá, v jakém formátu se k nám dostane. A poslední Suišó no kodó. Předchozí díl (?) jsem viděla a líbil se, ponurá atmosféra, vrah byl správný blázen, ale zároveň poměrně chytrý, takže opravdu bylo třeba úsilí na jeho dopadení. Předpokládám, že i tentokrát nás čeká důstojný protivník dobra a Kimura a Munetaka se při jeho dopadnutí zapotí. Jen doufám, že se nám hlavní hrdinka nebude skládat moc často, aby to mělo nějakou šťávu. A co vy? Zaujalo vás něco na seznamu?

Žádné komentáře:

Okomentovat