31. 7. 2016

Novinky za měsíc červenec 2016

Gintama, manga od Sorači Hideakiho, dostane hraný film, který vyjde v roce 2017. V hlavní roli Sakata Gintoki se objeví Oguri Šun (Lupin III, Kicucuki to ame, Ouroboros). Fukuda Júiči (Superúchyl, Júša Jošihiko to maó širo, Tókjó Dogs) píše scénář a sedí i na režisérské židli. Manga již vychází od roku 2004 a dostalo se jí jež několikero televizních zpracování i různých filmů na sérii založených. Již od roku 2004 bývá na horních pozicích v žebříčcích prodávanosti. 




Na oficiálních stránkách filmu Donten ni warau se objevila informace o obsazení hlavní postavy, režiséra a scénáristy. Do hlavní role Kumó Tenky byl obsazen Fukuši Sóta (Tošokan sensó, Strobe Edge, Kami-sama no iu tóri), na režisérskou židli usedne Motohiro Kacujuki (Odoru daisósasen, Antique, Psycho-pass) a scénář napíše Takahaši Júja (35-sai no kókósei, Hi no ko, Angel Heart). Film by měl přijít do kin v následujícím roce. Donten ni warau se odehrává v 11. roce éry Meidži v době, kdy narůstá nespokojenost s rozhodnutími vlády, rychlou westernalizací a zrušením samurajské třídy. Aby se vláda vyrovnala s narůstající kriminalitou, rozhodne se otevřít nové vězení. Převážení vězňů do této nové věznice dostanou na starost tři bratři z rodiny Kumó a samozřejmě to nebude nic snadného a přímočarého.




Manga Jowamuši pedal kromě anime dostane i hraný seriál, který bude mít premiéru 29. srpna v pátek v 21:00 na kanále BS SKY PerfectTV. Seriál režíruje Tanazawa Takajoši (Hanzawa Naoki, Rjúsei wagon, Roosevelt Game). Obsazení je následovné: Noguši Mao jako Tačibana Aja, Sakurai Minami jako Kanzaki Miki, Fukuzawa Taiga jako Naruko Šóčiki, Ogoe Júki jako Onoda Sakamiči, Kimura Tacunari jako Imaizumi Šunsuke, Suzuki Hiroki jako Arakita Jasutomo, Ueda Keisuke jako Minami Sangaku, Asato Júja jako Kanzaki Tódži, Hirai Hiroki jako Sugimoto Terufumi, Gómoto Naoja jako Kindžó Šingo, Teruma jako Koga Kimitaka, Mijazaki Šúto jako Šinkai Hajato, Aoki Soramu jako Izumida Tóičiró. Scénář píše Fukihara Kóta (Otomen, R246 Story, Hibi Rock).

Sakamiči je těžkým otaku, milující anime a mangu, a tak každý týden jezdí přes 90 kilometrů do Akihabary pro nejnovější hry a hračky na svém kole. Při vstupu na střední školu se těší až se potká s lidmi, kteří sdílí jeho vášeň, ale brzy zjistí, že anime klub je již zaniklý pro nedostatek členů. Mezitím ho pozoruje výborný cyklista a spolužák Šunsuke, jelikož ho viděl jet v neuvěřitelné rychlosti i přesto, že jel na tak těžkém „maminčině kole“. Nyní se Sakamiči musí rozhodnout, zda-li zůstane ve svém rádoby anime klubu nebo jestli se přidá k Šunsukemu a dalším novým přátelům do cyklistického klubu, kde ho čekají těžké závody a další dobrodružství. (Kingi)



Manga od Rikimoto Rin Kjó no Kira-kun bude zfilmována a do kin přijde v Japonsku 25. února 2017. V hlavních rolích Kiry a Nino se objeví Nakagawa Taiši a Iitojo Marie. Režie se ujmul Kawamura Jasuhiro (Nodame Cantabile, Himicu no Akko-čan). Ještě nebylo specifikováno, zda se bude jedna o hraný či animovaný film. (Já si ovšem myslím, že půjde o film hraný.)

Nino je excentrická dívka, která na svém rameni nosí papouška. Kira je zase středoškolák, co se prostě jen tak fláká a dělá maximálně blbosti. Ačkoliv ti dva bydlí vedle sebe, nikdy spolu nemluvili. Jenomže jednoho dne Nino přijde na Kirovo tajemství a od té doby nebude zase tak zvláštní je vídat spolu…





Kosmetická společnost Šiseidó MAQuillAGE odhalila krátkometrážní film nazvaný Sakasama ni furu juki (Sníh, který padá vzhůru nohama), který je zároveň i promo-videem k jejich kampani Snow Beauty 2016. V hlavních rolích v tomto krátkém snímku se objevili dva mladí a nadějní herci – Kubota Masataka a Nikaidó Fumi.

Příběh je o znuděné cestující Juki, která čeká na vlak, který jistě brzy nepřijede kvůli sněhové vánici. Čeká tak v úkrytu s nešikovným výpravčím Širem. Ten v jednu chvíli shodí polici, na které byly barvy. Díky tomu ovšem Juki přijde se zajímavým nápadem.

Ústřední písní celého krátkého filmu je Himawari ni cumoru Juki, kterou složil a nazpíval Saitó Kazujoši. Píseň byla inspirována postavou ztvárněnou Nikadó Fumi a bylo možné si ji koupit od 7. července. Režíroval Janagisawa Šó, jenž se soustředí především na reklamy a hudební videoklipy. Video můžete zhlédnout níže a můžete si k němu pustit anglické titulky. Doporučuji zhlédnout až do úplného konce.







Macumoto Džun a Arimura Kasumi spolu budou účinkovat ve filmu Narratage, který má přijít do kin příští rok na podzim. Ti dva spolu již měli tu čest, když hráli sourozence v seriálu televize Fudži Šicuren chocolatier. Od producenta Ogawy Šindžiho jsme se mohli dozvědět, že se ve filmu objeví „krásná postelová scéna“. Film je založený na stejnojmenné knize od Šimamoto Rie vydané v roce 2005. Na režisérskou židli usedl Jukisada Isao (Pink and Gray, Closed Note) a scénář napsala Horiizumi Anne (Majonaka no gofun mae). Narratage je termín používaný u filmu či u divadla a označuje techniku vyprávění, kdy se divákovi reprodukuje dění minulé skrze vzpomínky a vyprávění hrdinky. Natáčení filmu začalo na začátku tohoto měsíce.

První fotka z natáčení
Během druhého ročníku vysoké školy zavolá Kudó Izumi její bývalý učitel ze střední školy Hajama Takaši. Ten ji poprosí, zda by nemohla vypomoci při školním představení. Během středoškolských let to byl právě Hajama, kdo pomohl Izumi vypořádat se s těžkostmi, které ji v tu dobu trápily. Není proto zvláštní, že se do něj v té době Izumi zamilovala, ale snažila se své city potlačit a po ukončení střední školy se rozhodla, že na Hajamu zapomene. Jenomže nyní se opět setkávají a Izumi zjišťuje, že Hajama z její hlavy zcela nevymizel a ani on sám nepohlíží na Izumi čistě jen jako na bývalou studentku.




Příští rok na jaře půjde do japonských film Sangacu no Lion a bude mít hned dva díly. Film je založený na stejnojmenné manze od Umino Čika. Režie a scénáře se ujmul Ótomo Keiši (Ruróni Kenšin, Museum). Natáčení probíhalo od konce března do konce června. Do hlavní role Kirijamy Reie byl obsazeni Kamiki Rjúnosuke.

Kirijama Rei je sedmnáctiletý hráč japonských šachů šógi. Jako profesionál debutoval již na základní škole. Bydlí sám v Tokiu, protože jeho rodiče a mladší sestra zemřeli při nehodě, když byl ještě malý. Jednoho dne Rei potkává tři sestry, které jsou zároveň i jeho sousedkami – Akari, Hinata a Momo Kawamotových. Pro Reie je to první setkání s lidmi mimo kruh šógi za dlouhá léta. Kawamotovi ho pozvou na oběd, což se pro Reie stává velmi příjemný zážitkem. Přestože Rei nadále pokračuje v dosavadním životě, tak mu přece jen tohle setkání a další kontakt se sousedy pomůže dospět jako člověku i jako hráči šógi.

Ovšem pokud vás zaujal příběh, nemusíte čekat do příštího roku, již tento televize NHK přináší animovaný seriál na motivy téže mangy. Animačním studiem, které dostalo Sangacu no Lion jako zakázku, je Shaft. Anime bude mít 22 dílů. Režie se ujal Šinbó Akijuki (Hidamari Sketch, Mahó šódžo Madoka Magica). Opening dostala na starost skupina BUMP OF CHICKEN a bude se také podílet na závěrečné písni s název Fighter.





Film Itazura na Kiss The Movie je rozdělen na dvě části a odhalil první ukázku. V ukázce zazní ústřední píseň od Happiness Always. Ve filmu se také objeví skutečnosti, které napsala autorka předlohy Tada Kaoru, ale nikdy je nepoužila do mangy. Scénář napsal Mizoguči Minoru, který se jako producent podílel na jiných adaptacích Itazura na Kiss. Režie se ujal manžel Tady Kaoru Nišikawa Šigeru. První část se zaměří na středoškolská léta protagonistů a druhá na ty vysokoškolská. 
 
Aihara Kotoko nepatří zrovna mezi nejchytřejší, ale to jí nezabrání v tom, aby vyznala lásku školnímu géniovi Irie Naokimu, který ji samozřejmě odmítne. Větší šok pro ni nastane, když na nový dům, do kterého se nastěhuje s otcem, dopadne malinký úlomek meteoritu, který ho totálně zničí. Nezbývá tedy nic jiného, než aby se nastěhovali k otcovu nejlepšímu příteli, otci Irie Naokiho. (andiek05)
 
 
 
 
29. října přijde do japonských kin nový film Death Note Litgh up the New World. Jedná se o film navazují na dva Death Note filmy z roku 2006, ve kterých hlavní role ztvárnili Fudžiwara Tacuja a Macujama Ken-iči. Děj se odehrává deset let po smrti Lighta a L. Na internetu se objevila nová ukázka, ve které lze zahlédnout kromě hlavních postav i ty vedlejší. Sató Šinsuke (GANTZ, Tošokan sensó) režíruje film a předlohu sepsanou a nakreslenou dvojicí Obata Takeši a Óba Cugumi můžete sehnat i v našich knihkupectvích. Natáčení probíhalo i mimo území Japonska.

V hlavních rolích se představí Ikemacu Sósuke jako Rjúzaki, nástupce L a světově proslulý detektiv, Higašide Masahiro jako Mišima Cukuru, vyšetřovatel, který nahání Zápisníky smrti, a Suda Masaki jako Šion Júgi, kybernetický terorista uctívající Kiru. Ve vedlejších rolích se má opět objevit Toda Erika jako Amane Misa (jíž ztvárnila již v předchozích filmech), Kawaei Rina jako Aoi Sakura (nejhorší vlastník Death Note, který kdy byl, zabíjející bez rozdílu, naprostý opak Jagami Lighta), Fudžii Mina jako Nanase Šó (policistka podílející se na vyšetřování případu Death Note), Funakoši Eiičiró jako Mikurija Ken-iči (soudce, který má Death Note), Nakamura Šidó jako Rjúk (Smrtonoš z přechozích dílů) a Aojama Sóta jako Macuda Tóta (taktéž si zopakoval roli z předchozích filmů).

V novém příběhu se společnost na vysoké úrovni trápí kybernetickými útoky. Vypuká válka o šest Zápisníků smrti, které se nacházejí na různých místech na Zemi. Zásadní pro tento film je pravidlo Zápisníku smrti, které říká, že se na Zemi může zároveň nacházet až šest Zápisníků smrti. S tím je spojen i limitovaný počet Smrtonošů, který nepřesahuje počet Zápisníků. Toto pravidlo sice existuje v manga předloze, ale prozatím se s ním ani v jedné z hraných verzí nepracovalo.




Cučija Tao bude účinkovat v novém romanticko-komediálním filmu Tori Girl, kde si zahraje Torijamu Jukino. Ta se konečně dostala na vysokou školu poté, co jednou neuspěla. Na začátku školního roku se přidává do kroužku cyklistů a jejím cílem je dostat se na závod Tori Ningen, protože její starší spolužák, ze stejného kroužku a do kterého je zamilovaná, má cíl úplně stejný.

Cučija Tao (Orange, Suzuki-sensei) do této doby hrála především hodné studentky, ale tentokrát má její postava pěkně prořízlou pusu a je jí jedno, co z ní vypustí. Vzhledem k tomu, že její postava je tolik ukecaná, Cučija prozradila, že ještě nikdy neměla tolik replik a že jí to dá pěkně zabrat se je všechny naučit, ale že do toho dá všechno.

Natáčení probíhá od poloviny července do konce srpna, kdy probíhá opravdový závod Tori Ningen, během kterého se budou natáčet závěrečné scény. Cučija vystudovala vysokou školu zaměřenou na sport a je o ní velmi dobře známo, že jí sport nedělá problémy, a proto i z tohoto důvodu byla vybrána pro roli Torijamy Jukiny. Ovšem je to pro ni poprvé, co se bude účastnit takového závodu, a tak se na roli začala pečlivě připravovat a pořádně jezdit na kole.

Film jde do kin příští rok a je založený na stejnojmenné knize od Nakamury Kóa. Režii dostal na starost Hanabusa Cutomu (Hiroin šikkaku, Kókó debut).




Júka a Aoki Munetaka se vzali a obřad měli ve svatyni Meidži. Manželství na úřadě registrovali již 27. června, ale svatební obřad se konal až 27. července v tokijské svatyni Meidži. Měli tedy šintoistickou svatbu, kdy Júka byla oděná v tradičním bílém svatebním kimonu a Aoki měl na sobě kimono hakama. Svatby se účastnila pouze rodina, tedy zhruba dvacet členů.

Během téhož dne ovšem svatyni navštívilo kolem dvou set návštěvníků, z nichž nejvíce bylo cizinců. Ti samozřejmě chtěli krásný manželský pár vyfotografovat, aniž by si třeba uvědomovali, že se jedná o slavné osobnosti. Fotografování jim ovšem bylo zatrhnuto ochrankou.

Žádné komentáře:

Okomentovat