7. 9. 2015

Jamazaki Kento – král live action?

Kento se narodil 7. září 1994 (právě teď tento článek píši na jeho narozeniny – tak všechno nejlepší!) v Tokiu. Jeho herecká kariéra začala přesně před pěti lety, kdy byl obsazen do vedlejších rolí v seriálech Clone Baby a Atami no sósakan. Od té doby jistě ušel dlouhou cestu – minimálně na poli hereckém určitě. Již v roce 2011 se mu podařilo získat hlavní roli ve filmu Kanseitó, kde hrál po boku nadané Hašimoto Ai (Little Forest, Kokuhaku). Společně si zahráli (opět v hlavních rolích) i o rok později v prvním live action, ve kterém Kento hrál, v Another. Tentýž rok, již ve vedlejší roli, se objevil v další takovém typu filmu – Kjó, koi wo hadžimemasu.

Ovšem jeho vysoká obsazovanost do adaptací (navíc převážně takových adaptací, které jsou zaměřené na mladé dívky) začala roku 2014 hlavní rolí v L-DK (ukázka), kde si zahrál Kugajamu Šúseie, středoškoláka, který začne bydlet u spolužačky Nišimori Aoi (Góriki Ajame). 

Kento jako L
Letos se ovšem s live action roztrhl pytel. Nejprve bylo oznámeno, že si opět zahraje středoškoláka, který bude hlavním milostným zájmem hrdinky z příběhu Heroine šikkaku (ukázka zde). Hned na to dostal roli milovaného geniálního detektiva L z Death Note (ukázka). Zde sekunduje o šest let staršímu Kubota Masatakaovi, jenž hraje Lighta. Pokud seriál sledujete, mohli jste si všimnou, že se díl od dílu Kentoovo hraní zlepšuje. Nejprve to vypadalo, že přesně netuší, co chce hrát a ztrácí se v postavě L, ale ke konci ji konečně uchopil a člověk musí uznat, že opravdu dobře.

Vzhledem k tomu, že se objevil i v asadoře Mare, vysílané od března do září letošního roku, kde hrál po boku Cučiji Tao, a těm dvou to zjevně na obrazovce velmi slušelo, bylo rozhodnuto, že si ti dva dají repete a zahrají si v Orange (první ukázka). Další live action, kde Kento opět hraje středoškoláka a milostný zájem hrdinky. Tentokrát si hlavní hrdinka pošle dopis z budoucnosti, aby zpravila sebe samu, že jednomu spolužákovi (Kento) něco stane a ona by tomu měla zabránit, než bude příliš pozdě.

S Ajame v L-DK
Aby toho nebylo málo, tak již nyní má Kento na příští rok naplánovány dva filmy a asi se už málokdo bude divit, že se jedná o komiksové adaptace. Nejprve byl oznámen film Šigacu wa kimi no uso, ve kterém bude hrát Arimu Kóseie, talentovaného dětského pianistu, jenž se po smrti své matky zhroutil a přestal být schopen vnímat zvuk, který vydává piano, když hraje. Tento zlomený chlapec potkává divokou houslistku Kaoru (Hirose Suzu) a ta jeho život obrací vzhůru nohama. Kvůli této roli Kento už usilovně trénuje hru na klavír.

Heroine šikkaku:
Kento, Mirei a Kentaró
Druhým live action je Okami šódžo to kuro ódži. Řekla bych, že tento film pro něj bude mnohem větší výzvou, neboť hrdinku má ztvárnit nadaná herečka Nikaidó Fumi (Himizu, Wataši no otoko), která dokáže zastínit i zkušenější herce, než je Kento. Právě ona hraje Šinoharu Eriko, která touží být na škole populární, a tak si vymyslí, že má přítele. Aby to dokázala, předloží fotografii nějakého hocha. Jenomže co čert nechtěl, on je to její spolužák, Sata Kjója. Rozhodne se tedy Kjóju přemluvit, aby předstíral, že je jejím přítelem. Jenomže přestože Kjója vypadá na milého člověka, uvnitř je to neuvěřitelný sadista. Využije tedy Eričiny situace a udělá si z ní poslušného psa.

Jak vidno, Kento je rozhodně král live action, protože ukažte mi jiného herce, který hraje v tolika adaptacích hlavní roli. Nemluvě o tom, že čtyři z nich ještě nešly ani do kin. Na jednu stranu mu to jistojistě získá mnoho fanoušků (především tedy něžného pohlaví), ale bohužel většina těchto rolí je v podstatě jen opakování již viděného – Kento jako středoškolák, milostný zájem hrdinky. Pokud mu titul i nadále má zůstat, tak můžeme jen doufat, že se mu do rukou dostanou zajímavější role a že konečně „dospěje“. 

Jak vy tuto situaci vnímáte? Znáte Jamazaki Kentu?

Žádné komentáře:

Okomentovat