18. 8. 2015

TOP 10 – Nejlepší mladé herečky současnosti

Možná jste si toho už všimli sami, ale málokterá mladá herečka může opravdu něco předvést. Jejich šance se dostat k projektům, kde by mohly opravdu zahrát něco pořádného a předvést své schopnosti, jsou opravdu nízké. Rozhodně nižší než u jejich stejně starých kolegů opačného pohlaví. Proto je dost těžké v té záplavě hezkých tvářiček povětšinou hrajících obdobné role najít někoho výjimečnějšího. Naštěstí sem tam se povede té které zazářit. Některé to zvládnou i v „obyčejných“ rolích standardních středoškolaček, ale některé dostanou šanci od známějšího režiséra. Rozhodla jsem se proto, že vytvořím seznam deseti mladých hereček, které podle mě mají na to být v budoucnu velkými herečkami, pokud jimi už nejsou.

10) Komacu Nana (1996) – zazářila hned v první roli, kterou dostala, a to konkrétně ve filmu Kawaki. Její prázdný výraz se naprosto hodil k prázdné postavě, jenž ztvárnila. Ten rok navíc hrála po boku Jamašity Tomohisy. Letos hraje ve filmu Bakuman, kde ztvárňuje milostný zájem jedné z hlavních postav (Sató Takeru). Vzhledem k tomu, jak je Bakuman v Japonsku populární, jestliže v roli uspěje, tak získá srdce Japonců a tím se jí otevřou dveře k dalším, snad zajímavým, rolím. Dále se ukáže ve filmu Jokokuhan (v hlavních rolí např. Ikuta Tóma, Toda Erika, Hamada Gaku a další) a v seriálu Jume wo aeru (zde hrála dceru Kikuči Rinko). Na příští rok má prozatím naplánován film Disutorakušon beibízu, kde se ukáží další vycházející hvězdy – Suda Masaki, Jagira Júja a Murakami Nidžiró.

9) Kurošima Juina (1997) – její herecká kariéra začala teprve loni, ale prozatím se jí daří. Mohli jsme ji vidět v seriálech Aoi honó a Gomenne seišun. Letos má na kontě šest filmů (namátkou At Home, Strobe Edge či Strayer's Chronicle). Prozatím jsem ji neviděla v hlavní roli, ale i tak si vždy dokázala ukrást pár scén je pro sebe. 


8) Hirose Suzu (1998) – v roce 2013 dostala menší role v seriálech (Gekirjú, Kasukana kanodžo, Take Five) a následující rok nebyl o nic lepší; v Bitter Blood hrála sestru Sató Takerua a v Crows Explode také nijak zvlášť nezazářila. Změna ovšem nastala právě letos. Dostala šanci si zahrát ve filmu Koreedy Hirokazua Umimači Diary, ve filmu, který byl uveden v Cannes. Také dostala hlavní roli v seriálu Gakkó no kaidan. Ta jí pomohla zajistit potřebnou pozornost spolu s filmem a začala být obsazováno v mnoha reklamách. Suzu je velmi roztomilé stvoření, pokud ještě trochu zamaká na svém herectví, určitě má šanci dojít daleko. Navíc k tomu dostala příležitost, neboť si zahraje jednu z hlavních rolí komiksové adaptace Čihajafuru.


7) Jamamoto Mizuki (1991) – v televizi se objevila již v roce 2011, ale zajímavější role dostala až o tři roky později. Ve filmu Kurošicudži si zahrála skvělou nemotornou střelkyni, v seriálu Boku no ita džikan zase roztomilou otaku a v Aoi Honó naivní vysokoškolačku. Letos konečně dostala šanci si zahrát hlavní roli ve filmu Tókjó PR Woman po boku Jamamoto Júsukeho a Kirijamy Rena. Dále se objevila ve dvou seriálech a filmu Boku wa bósan. Myslím, že pokud dostane šanci v pořádné roli, zazáří.




6) Sugisaki Hana (1997) – stejně jako Jamamoto Mizuki se Hana objevila poprvé na obrazovkách v roce 2011. V podstatě proplouvala seriálovým světem bez nějaké zásadní role až do letošního roku, kdy si zahrála v Gakkó no kaidan. Přestože její postavě nepatřila hlavní role, dokázala diváky upoutat svým výkonem v roli zlomené slečinky z bohaté rodiny. Štěstí jí ovšem přálo a dostala hlavní roli v nízkorozpočtovém snímku Toire no pieta – zde teprve ukáže, co v sobě má. Příští rok si zahraje ve filmu Jú wo wakasu hodo no acui ai dceru Mijazawy Rie.

5) Morikawa Aoi (1995) – Aoi začala svou hereckou kariéru zhurta – dostala hlavní roli v půlnočním seriálu Sprout, romantice ze střední. V následujících letech ovšem už hlavní roli nedostala. To ovšem o jejích kvalitách nevypovídá, neboť dostat hlavní roli v seriálu, který se vysílá po půlnoci (00:50), ještě mnoho neznamená, ale je to dobrá startovní čára. Poté sice dostávala menší role, jenže v lepší čase, a tak mohla získat více fanoušků a zájmů medií. Aoi se nebojí pro roli razantně změnit vzhled – pro roli v Kawaki si nechala vlasy ostříhat na ježka. Letos se objevila ve čtyřech seriálech, ať již ve vetší či menší roli. Na příští rok má prozatím nachystán jeden film, ve kterém si zahraje milostný zájem Kamiki Rjúnosukeho. Aoi na sebe umí strhnout pozornost, umí své postavě dát správný nádech, a tak ji nepřehlédnete. Snad ji nebudou dlouho přehlížet v japonském šoubyznysu a brzy dostane nějakou pořádnou hlavní roli. Už žádnou středoškolačku, ale komplexní ženu.

4) Nónen Rena (1993) – malé role dostávala již od roku 2010, ale Japonsko si jí všimlo až v roce 2013. Její velká kukadla uchvátila v asadoře Amačan a od té doby se Rena dostala do podvědomí mnohých. Díky její oblíbenosti si ji začaly společnosti vybírat do svých reklam, a tak byla na televizních obrazovkách často. A stále je. Letos si zahrála ve dvou filmech – Kuragehime a Hot Road. V obou získala hlavní roli a ani v jednom filmu nepředvedla podprůměrný výkon, naopak. Především v Hot Road předvedla, že má v sobě kouzlo, díky kterému na ni prostě chcete koukat. Na příští rok prozatím ještě nemá nic neplánovaného, ale nevěřím, že by u toho zůstalo. Tahle magická osůbka totiž dokáže přitáhnout pozornost.

3) Macuoka Maju (1995) – poprvé se mihla na televizních obrazovkách před osmi lety, ale její kariéra začala nabírat na obrátkách až letos. Hlavní (či výrazné) postavy si zahrála v seriálech Mondai no aru restaurant, She, Kónodori a Genkai šúraku kabušikigaiša. Zazářila především v Mondai no aru restaurant, kde si zahrála Ameki Čiku, geniální kuchařku stranící se lidem – tedy především mužům. Ač může takový popis postavy zní sebe hloupěji, určitě stojí se na seriál podívat, protože nemá špatný příběh, promlouvá k divákům o sexismu a herecké výkony mnoha herců a hereček jsou bravurní. Příští rok si zahraje jednu z hlavních rolí v již zmiňovaném filmu Čihajafuru, dále se také objeví v Neko nanka jondemo konai, kde se určitě bude mazlit s kočičkou. Maju je rozhodně zajímavá herečka a pokud neusne na vavřínech, dokáže světu, že má cenu na ni koukat.

2) Takahata Micuki (1991) – tato pohledná slečna se poprvé objevila na stříbrné plátně, ač v menší roli, již v roce 2007, ale diváci si jí poprvé více všimli až v roce 2014 ve filmech Džoši zu, Ao haru ride a Vancouver no Asahi. Letos se objevila ve dvou seriálech – ve výše zmiňovaném Mondai no aru restaurant a v Enka, kde hrála po boku Morijamy Miraie. Prozatím má na příští rok naplánovaný romantický film Šokubucu zukan s Iwatou Takanorim. Přestože nedostala mnoho prostoru, aby ukázala, co v ní je, dokázala zaujmout. A proto si myslím, že pokud v tom málu, dokázala ukázat, že za to stojí, bude „oceněna“. Jestliže nebude dostávat neustále dokola podobné role a režiséři ji nechají zahrát hlubší postavu, vystoupá daleko.

1) Nikaidó Fumi (1994) – když jí bylo patnáct let, objevila se poprvé ve filmu Gama no abura. O dva roky později dostala velkou příležitost, které se chytla za pačesy a nepustila. Režisér Sono Šion si ji vybral do hlavní role svého filmu Himizu (společně se Sometani Šótou). Díky této roli si ji začali spojovat s kvalitní herečkou. Dostávala další těžké role, které by zvládlo obstojně zahrát jen pár hereček v jejím věku, to samé platí i o těch starších. V roce 2013 opět spolupracovala se Sono Šionem na filmu Džigoku de naze warui (zde se setkala s hereckým kolegou Hasegawou Hiroki, který nyní prožívá nárůst slávy a se kterým si znovu zahrála – tentokrát milence – ve filmu Kono kuni no sora (2015)). Předvedla se také ve filmech Nó otoko, Hibi Rock, Kawaki a Wataši no otoko. Letos si střihla roli ukřivděné ženy v seriálu Mondai no aru restaurant a hlavní roli v nízkorozpočtovém filmu Misono Universe. V podstatě neustále hraje zvláštní, pošahané, narušené ženy, a tak bych ji jednou ráda viděla v roli naprosto obyčejného člověka, protože už jen to jí zbývá, aby dokázala, že je opravdu tou nejlepší.

Jaké herečky z nastupující generace padly do oko vám?

Žádné komentáře:

Okomentovat