24. 6. 2015

Čihajafuru dostane dva hrané filmy

Manga Čihajafuru od Suecugu Juki, jejíž první kapitola vyšla 27. prosince 2007 v časopise Be Love a která již byla přeměněna do dvou řad anime a jednoho OVA, se dočkala i hraného zpracování. A rovnou hned dvou filmů – Čihajafuru: kami no ku (do kin by měl jít v březnu 2016) a Čihajafuru: šimo no ku (do kin by měl jít v dubnu 2016).

Snem Ajase Čihaji, žákyně šesté třídy, je, aby se z její starší sestry stala nejznámější modelka v Japonsku. Teprve nový žák Wataja Arata ji přesvědčí o tom, že má mít svůj vlastní sen, který se týká jí samotné. A tak se Čihaja dostává ke karetní hře zvané Karuta, kterou začne nejprve pro zábavu a poté i závodně hrát společně s Aratou a dalším spolužákem Mašimou Taičim. Ani po 4 letech se Čihaja svého snu nevzdává, ačkoli ostatní už neberou Karuto vůbec vážně. To umíněnou dívku ale nezastaví od snah dát dohromady tým a pokusit se vyhrát národní turnaj o titul Mistra a Královny. (Natsucon)
 
Všichni herci, kteří byli vybráni, se účastnili konkurzu o 800 kandidátech. Role Ajase Čihaji se zhostí herečka Hirose Suzu. Jedná se o její první hlavní roli ve filmu (na poli seriálů již hlavní roli dostala v Gakkó no kaiden, kde hrála po boku Kamiki Rjúnosukeho). Ajaseina kamaráda z dětství Mašimu Taičiho si zahraje Nomura Šúhei (Hibi Rock, Puzzle). Aratu ztvární Makkenjú, syn známého herce, zpěváka, režiséra a znalce bojového umění Čiby Sonnyho. Dále hrají Kunimura Džun, Morinaga Júki, Kamiširaiši Mone, Jamato Júma, Macuoka Maju, Macuda Mijuki a další.

Filmy režíruje Koizumi Norihiro (Kanodžo wa uso o aišisugiteru, Taijó no uta). Sama autorka předlohy Suecugu nakreslila črtu, aby vyjádřila, jak je nadšená z natáčení hraných filmů, a prohlásila, že Hirose s dlouhými vlasy vypadá opravdu krásně a přesně jako Čihaja. Také říkala, že scény, kde postavy hrají Karutu, budou v hraném filmu vypadat opravdu skvěle.
 
Zaujaly vás filmy? Znáte předlohu či anime?

2 komentáře:

  1. Rozhodně zaujalo!
    Předlohu či anime jsem sice neviděl, no ale to nevadí. Už podle tohoto článku mám pocit, že to nebude špatné. Díky za něj.
    BB

    OdpovědětVymazat
  2. Ty bláho, teď se nějak ty hrané filmy podle mých oblíbených anime nějak kupí. Pomalu ani nestíhám sledovat, co se chystá (takže díky za info na tvém blogu!), natož abych pak stíhala sledovat i ty filmy :D I když je jasné, že než se to dostane k nám na monitory, tak to nějakou tu chvíli potrvá...

    OdpovědětVymazat