1. 4. 2015

Jarní seriálová sezóna 2015

Pokusila jsem se mimořádně sepsat co nejvíce seriálů, které budou v Japonsku během jarní sezóny vycházet. Třeba vás něco zaujme a třeba budete mít i to štěstí, že to budou překládat do angličtiny, případně češtiny/slovenštiny.

Já se těším na/zní zajímavě: 64, Dr. Rintaró, Futagašira, I'm Home, Jami no bansóša, Kokora ga pokitto ne, Panic In a Ren-ai džidai. A co nejvíc zaujalo vás?

64

  • Hrají: Taki Pierre, Kimura Jošino, Arai Hirofumi, Jamamoto Mizuki, Nagajama Kento, Takahaši Kazuja, Murakami Džun, Hagiwara Masato a další.
  • Zatímco vedení prefektuální policie vede debatu o tom, zda by měly zveřejňovat jména a tváře zločinců, je rozhodnu to, že se provede návštěva v rodině oběti nevyřešeného případu „64“, jehož lhůta promlčení by měla uplynout příští týden. Jedná se nejhorší případ, který prefektuální policie musela řešit – únos a posléze vražda holčičky Šóko. Jenomže těsně před návštěvou se stane další únos, který přesně kopíruje to, co se stalo před lety se Šóko.

Algernon ni hanataba wo

  • Hrají: Jamašita Tomohisa, Kurijama Čiaki, Kubota Masataka, Kikuči Fúma, Kudó Asuka, Tanimura Micuki, Ómasa Aja, Išida Issei a další.
  • Širatori Sakuto je 28letý mladík, který má ale myšlení šestiletého. Jeho prací je roznášet květiny a jednoho dne, jde se svým kolegou Janagawou Rjúičim doručit kytici růží do bytového komplexu, kde bydlí Močizuki Haruka. Neboť ta netuší, že je Sakuro mentálně postižený, je šokována jeho chováním a pokusí se na něj zavolat policii. Haruka pracuje pro doktora Hačisuki Daigóa, který se soustředí na výzkum intelektu. Uspěje a jeho bílé laboratorní myši Algernon se zvýší intelekt. Proto se rozhodne o tom, že se to vyzkouší i na lidech, a tak Sakuto podstoupí operaci, po níž se stane géniem. Jenomže Algernon hloupne a poté umírá. Sakutovi je tedy jasné, že i on je předurčen opět o nabytý intelekt přijít.

Dr. Rintaró

  • Hrají: Sakai Masato, Aoi Jú, Kičise Mičiko, Učida Júki, Takanaši Rin, Takahaši Issei, Nakaniši Miho, Jo Kimiko, Endó Ken-iči, Kohinata Fumijo a další.
  • Doktor Hino Rintaró je proslulým psychologem pracujícím v Keinanské univerzitní nemocnici. Dokáže se dostat lidem do hlavy, odhalit závažné nemoci a poté je i léčit. Protože je opravdovým géniem ve svém oboru, chodí se k němu léčit například i vládní tajemník. Napsal také mnoho odborných knih a bývá hostem různých televizních pořadů. Lidé musejí čekat třeba i dva měsíce, aby se dostali k němu do ordinace. Jenomže jednoho dne za ním přijde oblíbená gejša Umeno ze Šinbaši, se kterou si ani sám Rintaró nedokáže poradit a tím ho pořádně vykolejí.

Futagašira

  • Hrají: Macujama Ken-iči, Saotome Taiči a další.
  • Pohodový Benzo a pohledný Sódži spolu dělají v roznáškové službě. Jednoho dne narazí na Akame, gang zlodějů, jehož motem je, že při kradení nikoho neohrozí, ani nezabijí. Všichni členové velmi vzhlížejí k šéfovi gangu Tacugóorovi – ten ty dva přijme. Jednoho dne ovšem šéf umírá a svěří gang právě Benzovi a Sódžimu, jenomže v poslední vůli je napsáno, že gang po jeho smrti bude vést Džinzanburó, dlouholetý přítel šéfa. To se Benzovi a Sódžimu nelíbí, tak z gangu odcházejí, aby udělali tu „velkou věc“.

I'm Home

  • Hrají: Kimura Takuja, Ueto Aja, Mizuno Miki, Oikawa Micuhiro, Nišida Tošijuki, Suzuki Kósuke, Watanabe Ikkei, Jamaguči Maju a další.
  • Kimura hraje roli Iedži Hisašiho, který kvůli nehodě upadne do kóma a když se z něj probere, zjistí, že si nedokáže vybavit, co za posledních pět let dělal. Co by mu mohlo pomoci si vzpomenout, je deset klíčů, které vlastní. Jenomže to není jediný problém, který ho trápí, dalším je i fakt, že svou současnou ženu a syna vidí jako lidi s maskami na obličejích. Nemluvě o tom, že ho zajímá, co se stalo s jeho bývalou ženou a dcerou, které opustil před pěti lety.

Išitači no ren-ai džidžó

  • Hrají: Saitó Takumi, Išida Juriko, Itaja Juka, Namase Kacuhisa, Ihara Cujoši, Aibu Saki, Hirajama Hirojuki, Mijake Hiroki a další.
  • Morita Haruki je lékař oddaný svému řemeslu, a proto mu je nějaká nemocniční politika o profitu a poslouchání autorit ukradená. Jde mu především o to, aby zachránil pacienta. Jak je do své práce ponořený, úplně zapomněl, že by mohl vést i nějaký společenský život, a tak je svobodný. Jenomže jednoho dne do nemocnice přichází nová lékařka, Kondó Čizuru. Čizuru je chirurg a je starší než Haruki, který se do ní zamiluje…

Jami no bansóša

  • Hrají: Macušita Nao, Furuta Arata, Tanaka Tecuši, Kaname Džun, Fudžii Mina, Nomaguči Tóru, Bengal, Maja Kjóko, Morimoto Leo a další.
  • Na první výročí smrti uznávaného kreslíře mangy Adžimy Fumiji se najde padesát stran mangy, která nikdy nebyla vydána. Je na ní zachyceno pár střípků ohledně mizení žen, které se událo před 35 lety. Adžimova žena požádá manažera produkční společnosti Adžima, aby vypátral, zda je to opravdu práce jejího muže. Tímto pátráním je pověřena bývalá policistka Mizuno Juki, která se chce spoji s Daigó Šindžim, úspěšným editorem mangy, který má za sebou mnoho let zkušeností a mohl by jí s pátráním pomoci. Pokud to opravdu nakreslil Adžima, znamená to, že je pachatelem nevyřešených případů? Nebo pokud není pachatelem, proč něco takového nakreslil?

Jókoso, wagaja e

  • Hrají: Aiba Masaki, Sawadžiri Erika, Terao Akira, Arimura Kasumi, Adači Rika, Minami Kaho, Sató Džiró, Takenaka Naoto, Jamaguši Sajaka  a další.
  • Kurata Kenta žije se svými rodiči a sestrou v domku na předměstí. Nesnáší konflikty s ostatními, a tak raději skloní hlavu a druhému vše odkývá, aby neměl problémy. Jednoho dne ale vrazí do ženy na nástupišti a ještě se konfrontuje s mužem, který chce skočit pod vlak. Je ze sebe velmi překvapený. Ale to pořádné překvapení má teprve přijít – doma najde všechny květiny vytrhané ze záhonu, sedadlo u kola je vytržené. Ovšem jenom u obtěžování to nekončí, ještě vyvstanou problémy v práci…

Kokoro ga pokitto ne

  • Hrají: Abe Sadao, Fudžiki Naohito, Jamaguči Tomoko, Mizuhara Kiko, Jamašita Rio, Nagase Tasuku, Tokunaga Eri, Ikezu Šóko a další.
  • Kodžima Haruta skončí s prací, protože je nesmírně vystresovaný a přepracovaný, navíc na něj jeho spolupracovníci neustále tlačí. Přijde i o ženu a střechu nad hlavou. Tím se dostává na úplné dno. Žije tedy jako bezdomovec, ale nakonec se mu podaří sehnat práci jako tesař a opravář nábytku v antikvariátu u Ótake Šina. Ótake se potkává s Hajamou Mijako, které když se zalíbí nějaký muž, hned se jím stává posedlá, aniž by ho pořádně znala. Jenomže Ótake má ve svém srdci někoho jiného. Bývalou ženu Kodžimy…

Panic In

  • Hrají: Makita Sports, Takeda Rina, Fudžii Mina, Aizawa Rina, Kawa Aoba, Kirišima Reika, Irijama Noriko, Seto Saori a další.
  • Kurumada Torao je neatraktivní panic ve středních letech, kterého po dlouholeté práci vyhodí a on je nucen tak střídat různé práce, aby si vydělal na živobytí. Jak běhá z jedné práce do druhé, vždy se mu nějakým zázračným způsobem povede se dostat do nebezpečné situace. Jednou je to únos autobusu, podruhé setkání se záhadným zvířetem, nebo teroristou… Ale pokaždé v takové situaci potkává nějakou pěknou slečnu, které slíbí, že všechno dobře dopadne, a do které se na první pohled zamiluje. Kvůli tomu podstupuje různá nebezpečenství, aby se dámě zalíbil, jenomže…

Ren-ai džidai

  • Hrají: Higa Manami, Micušima Šinnosuke, Sacukawa Aimi, Fučikami Jasuši, Nakao Akijoši, Eguči Noriko, Jokojama Mei, Kašii Jú a další.
  • Etó Haru a Hajase Riičiró se setkali, zamilovali a vzali. Jenomže se jim něco stalo, a tak se rozhodli, že se rozvedou. I tak zůstávají dobrými přáteli, až je to trochu divné, protože stále oslavují výročí svatby a chodí spolu na karaoke. Jednoho dne se ale pohádají a rozhodnou se, že pro toho druhého najdou vhodného partnera. Navzájem tomu druhému představí partnera, o kterém jsou přesvědčeni, že toho druhého učiní šťastným, ale…

Scapegoat

  • Hrají: Kuroki Hitomi, Išimaru Kandži, Sasaki Nozomi, Jamaguči Sajaka, Kóiči Mantaró, Aidžima Kazujuki, Micuiši Ken, Nošioka Tokuma a další.
  • Misaki Hiroko, profesorka na univerzitě, zavolá zničehonic bývalý přítel, nyní pracovník na vysokém postu v televizní stanici, aby jí představil Jamašitu Taizóa, vůdce politické strany Meisei. Ten chce ovládnout celou politickou situaci, a tak požádá Hiroko, aby se přidala k němu do strany. Ta ale váhá a nedokáže pořádně Jamašitovi odpovědět. Jenomže o pár dní později v novinách vyjde článek o tom, že se Hiroko rozhodla kandidovat za stranu Meisei, a tak tomu musí čelit. Aniž by měla možnost z toho vycouvat, podporována manželem, začne působit na politické scéně. Jenomže jak převezme úřad, musí čelit nečekané krizi obřích rozměrů. Dokáže si s tím poradit? 

Tatakau! Šoten Girl

  • Hrají: Watanabe Maju, Inamori Izumi, Daitó Šunsuke, Tanabe Seiiči, Kinošita Hóka, Čiba Júdai, Suzuki Činami, Inoue Džun, Makita Sports a další.
  • Kimura Aki a asistentka ředitele pobočky Nišioka Riko pracují jako zaměstnankyně na plný úvazek v knihkupectví Pegasus. Pro 23letou Aki je práce něco mnohem lepšího než vdavky, na druhou stranu 40letá Riko pracuje s určitou pýchou a je jí jasné, že v jejím věku už není moc pravděpodobné, aby by se vdala. Kvůli věkovému rozdílu, různým náhledům na práci a na milostný život a různým poměrům, ze kterých vzešly, si ty dvě moc nerozumí. V podstatě jsou jako oheň a voda. Dokáží vést knihkupectví, aby nezkrachovalo?

Tennó no rjóriban

  • Hrají: Sató Takeru, Kuroki Haru, Kirittani Kenta, Takaoka Saki, Emoto Tasuku, Ašina Sei, Miho Džun, Suzuki Rjóhei, Kobajaši Kaoru a další.
  • Akijama Acuzó je mladý muž žijící na venkově. Jednoho dne ochutná řízek a díky tomu se rozhodne, že se chce stát kuchařem specializovaným na západní jídlo. Nejprve se jde vzdělávat do Tokia, ale posléze odchází až do Paříže, aby se zde naučil pravému kulinářskému umění. Překoná diskriminaci a předsudky a stává se šéfkuchařem v hotelu Ritz. Ale touto metou to nekončí, protože po návratu do Japonska se stává kuchařem samotného císaře!

Wild Heroes

  • Hrají: Takahiro, Aojagi Šó, Iwata Takanori, Sató Taiki, Jagi Masajasu, Kuroki Keidži, Sakurada Hijori, Nogae Šúhei a další.
  • Bývalý delikvent Segawa Seiiči náhodou zabrání tomu, aby byla zabita desetiletá dívka gangsterem. Když se požaduje vysvětlení, dívka mu nic neřekne. Poté je záhadně napaden a pak znovu. Vzhledem k tomuto nebezpečí se rozhodne svolat staré kamarády ze střední, aby společně ochránili desetiletou holčičku.

3 komentáře:

  1. Mně bude zajímat rozhodně "Tatakau! Šoten gáru" protože mám rád profesní dorama. Jako další by mohlo být zábavné i "Jókoso, wagaja e", už kvůli mým oblíbencům jako je Terao Akira nebo Erika-čan... na druhé straně někdy nemusím Takenaku ale někde je v pohodě, tak jsem zvědav v jaké poloze bude zde. No a do třetice bych si vybral zase kvůli mým oblíbeným hercům Kimutaku a Aya-čan ... "I'm Home" a i námět se zdá být více než zajímavý! Můj výběr ale neznamená, že bych se s chutí nepodíval i na další kousky - třeba zrovna "Růže pro Algernon" (originální předlohu jsem četl už před mnoha lety) a bude interesantní vidět novou verzi s Tomohisou, když předtím zářil v hlavní roli Santamaria. Atd., atp.
    BB

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám třeba Takenaku docela ráda, ale i tak mě ani jeden z tebou jmenovaných seriálů moc nezaujal. Je sice možné, že je nakonec někdy zhlédnu, ale v tuhle chvíli ani nápad. :-D

    Tedy samozřejmě až na I'm Home – jsem zvědavá, jak si poradí s herci i s vývojem příběhu; beztak mě jen zajímá, jak se z toho vymotají, nic víc. ;-)

    Ale jinak tuhle sezónu mě nic moc nezaujalo. Herecké obsazení ano (třeba u Kokoro ga pokitto ne), ale z hlediska příběhu nic.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za super článek!:D Já se asi podívám na Tennó no rjóriban, Tatakau! Shoten Girl a možná pak I'm home nebo Jókoso, wagaja e.. :)

    OdpovědětVymazat