20. 4. 2015

Death Note jako hraný seriál? Ano, dočkali jsme se

Bylo rozhodnuto, že toto léto, konkrétně od července každou sobotu, se začne vysílat hraný seriál Death Note. Příběh pochází z per Óby Cugumiho a Obaty Takešiho, jejichž mangy vycházela od roku 2003 do roku 2006 – manga vychází i českém jazyce od Crew. Příběh měl takový úspěch, že se dočkal zpracování v podobě animovaného seriálu, tří hraných filmů, light novely, videoher a dokonce muzikálu. A protože co je takto populární, se líbí i americkým producentům, tak bylo rozhodnuto, že i Hollywood natočí svůj Death Note (o filmu se zatím moc neví a několikrát byla posunuta premiéra, momentálně je stanovená na rok 2016). No a konečně letos se dočkáme i hraného seriálu. Těšíte se?

Prozatím není jasné, kdo se bude na tvorbě seriálu podílet, ani jací herci ztvární ústřední postavy Lighta a L, ale jakmile se objeví nějaké informace, předám vám je. Jediné, co už se ví teď, tak že v seriálu bude postava N, která nebyla ani ve filmech, ani v muzikálu. Dále se také ví, že se bude jednat o originální příběh, jen lehce inspirovaný mangou.

Pokud jste zůstali nepolíbení a netušíte, o čem Death Note je: Co byste udělali, kdybyste měli moc kohokoliv jakkoliv a kdykoliv zabít? Jagami Light je student střední školy s vysokým intelektem, kterého škola prostě nudí. Jednoho dne ovšem najde Zápisník smrti, který mu umožní za pomoci splnění pár podmínek zabíjet, aniž by si „ušpinil ruce“. Stačí jen jméno a obličej… Light se rozhodne, že se Zápisníkem bude páchat spravedlnost a zbavovat svět zločinců. Jenomže čím je to spravedlnost?

2 komentáře: