6. 3. 2015

Život ve mně + Miluji tě, železnice + Deník mé matky

Život ve mně

Uznávaný režisér se noří do hloubi odcizení, které ovládlo japonskou velkoměstskou společnost. Mladík Nagashima a slečna Yuki, dvě osudem krutě poznamenané duše, se nečekaně setkávají při neobvyklé práci – mají za úkol likvidovat pozůstalosti po opuštěných zesnulých. Existuje způsob, jak překročit hranice samoty? Je opravdu být živ tak ostudné? Snímek získal cenu poroty a Cenu pro nejlepší asijský film na 61. festivalu v Berlíně. (Eiga-sai)

 Režie: Zeze Takahisa
Hrají: Eikura Nana jako Kubota Juki, Okada Masaki jako Nagašima Kjóhei, Macuzaka Tóri jako Macui Šintaró, Dan Rei jako Okadžima Akane, Sometani Šóta jako Jamaki Nobuo a další.
V Praze hrají: 16. 3. v 20:45

Miluji tě, železnice

V prefektuře Toyama, proslulé nejkrásnějšími horskými panoramaty a nejpozoruhodnějšími vlaky, se odehrává příběh strojvedoucího, který nenechá chladným žádného fanouška železnice. Takishima odchází za měsíc do důchodu, konečně jej čeká harmonický rodinný život. Alespoň je o tom přesvědčen. Netuší, že za pětatřicet let řízení „bez jediné nehody a pochybení" se jeho vlastní život se dostal na kusou kolej... (Eiga-sai)

Režie: Kurakata Masatoši
Hrají: Jo Kimiko jako Takišima Sawako, Miura Tomokazu jako Takišima Tóru, Koike Eiko jako Katajama Mai, Nakao Akijoši jako Oda Tomohiko a další.
V Praze hrají: 17. 3. v 16:00

Deník mé matky

Haradova tvorba se vyznačuje charakteristickou optikou a zvláštním minimalismem. Nejinak je tomu i v subtilním příběhu o hledání ztraceného vztahu úspěšného romanopisce k jeho vlastní matce. Snímek, který je filmovým zpracováním autobiografického románu slavného japonského spisovatele Yasushi Inoueho, získal cenu Japonské filmové akademie za nejlepší film roku 2012 a zvláštní cenou poroty na festivalu v Montrealu. (Eiga-sai)

Režie: Harada Masato
Hrají: Jakušo Kódži jako Kosaku, Mijazaki Aoi jako Kotoko, Minami Kaho jako Kuwako, Kiki Kirin jako Jae a další.
V Praze hrají: 17. 3. v 21:00

Žádné komentáře:

Okomentovat