6. 3. 2015

Geomant + Jen žádné komiksy! + Úchylův vlak – revize spodního prádla

Geomant

Mysteriózní příběh o pomstě i síle lidského odhodlání vzdorovat zlu nás zavádí na japonský císařský dvůr v 10. století. Svět živých a mrtvých, lidí a duchů byl v této době tak úzce propojený, že se z jinjangových mistrů, kteří jako jedni z mála dokázali působení duchů ovlivnit, stali klíčoví hybatelé politického i společenského dění. Na cenách Japonské filmové akademie triumfoval Geomant hned v deseti kategoriích. (Eiga-sai)

Režie: Takita Jódžiró, host na Eiga-sai
Hrají: Nomura Mansai jako Abe no Senmei (Geomant), Itó Hideaki jako Minamoto no Hiromasa, Imai Eriko jako Micumuši, Nacukawa Jui jako Fudžiwara no Sukehime a další.
V Plzni hrají: 8. 3. v 19:30
V Praze hrají: 13. 3. v 18:00

Jen žádné komiksy!

Takitův první film pro „obecné" publikum je surrealistickým vyprávěním o světě bulvárních médií. Autorem scénáře a zároveň představitelem hlavní role neústupného investigativního novináře Kinameriho je rocker Yūya Uchida. Jeho „neherecký" projev, zakomponování reálných událostí a postav a pseudodokumentaristická optika dodávají snímku naprosto odzbrojující přesvědčivost. V závěru filmu nečekaně zazáří i dnes populární Takeshi Kitano. (Eiga-sai)

Režie: Takita Jódžiró, host na Eiga-sai
Hrají: Učida Júja jako Kinameri Tošiaki, Asó Jumi jako přítelkyně, Kitano Takeši jako policista, Jasuoka Rikija jako muž z baru a další.
V Plzni hrají: 9. 3. v 17:30
V Praze hrají: 13. 3. v 22:00+

Úchylův vlak – revize spodního prádla

Žánr erotického filmu má v Japonsku, na rozdíl od většiny ostatních kinematografií světa, respektovanou pozici a mnozí uznávaní tvůrci k němu přistupují zcela prosti západních předsudků. Revize spodního prádla patří k nejoriginálnějším snímkům jedenáctidílné série Úchyl ve vlaku, kterou Takita bavil sebe i své publikum v první polovině osmdesátých let. Perverzní snímek je plný absurdního humoru i nápaditých narážek na klasiku. (Eiga-sai)

Režie: Takita Jódžiró, host na Eiga-sai
Hrají: Hotaru Jukidžiró, Takenaka Naoto, Kataoka Šúdži, Kaze Kaoru a další.
Ukázka (pro představu, co je to „pinku eiga“)
V Plzni hrají: 9 3. v 19:30
V Praze hrají: 13. 3. o půlnoci

Žádné komentáře:

Okomentovat