21. 2. 2015

Ukázka k filmu Kaze ni tacu lion

Filmová společnost Tóhoku vydala 20. února propagační video k filmu Kaze ni tacu lion (Lev stojící ve větru), kde v hlavních rolích můžeme spatřit Osawu Takaoa, Išiharu Satomi a Maki Jóko. Film režíroval Miike Takaši a je založený na románu od zpěváka, skladatele a spisovatele Sady Masašiho. Samotný román je zase založený na jeho písni, která byla inspirována doktorem Šibatou Kóičiróem, který jako dobrovolník pracoval v Keni. Film přijde do japonských kin 14. března 2015.


Šimada Kóičiró (Osawa Takao) je poslán do výzkumného střediska v Keni. Zde se setká s utrpením a všude kolem sebe jen vidí beznaděj, a tak se rozhodne, že tu začne pracovat jako dobrovolný doktor a bude léčit pacienty zraněné v různých bitvách. Šimada se mnohokrát dostane do křížku se sestřičkami či kolegy z nemocnice, ale i tak si jde za svým podle svého nejlepšího uvážení. Potkává se zde s mladým chlapcem, vojákem, kterého boje nezranily jen fyzicky, ale i psychicky. Dokáže mu mu Šimada pomoci? A jak sblížení s chlapcem dopadne?

Film byl natáčený uprostřed října 2014 v Nagasaki a jeden měsíc, od poloviny listopadu, se natáčelo i v Keni. Dále hrají Suzuki Rjóhei, Hagiwara Masato, Išibaši Rendži, Fudžitani Ajako a Jamazaki Hadžime.

Žádné komentáře:

Okomentovat