9. 11. 2014

TOP 20 – Nejlepší japonské seriály: Hero

Opět je tu trochu starší seriál a jeho děj se odehrává v kanceláři prokurátorů a jejich asistentů, které ztvárnili velmi populární herci nejen v tehdejší době.

9. Hero
Díky tomu, že série byla tak úspěšná, tak i když byl natočen navazující film až o šest let později po vydání, stal roku 2007 třetím nejnavštěvovanějším filmem v japonských kinech. Ve filmu se objeví i populární korejský herec Lee Byung-hun. Film navazoval na dvouhodinový speciál, který běžel v japonské televizi roku 2006.

Hero má 11 dílů po 54 minutách (první díl však měl o 15 minut víc a poslední dokonce o 25) a byl vysílán od 8. ledna do 19. března 2001 každé pondělí v devět večer. Na seriál navazují již dva zmiňované filmy a roku 2014 televize Fudži rozhodla o vysílání druhé série, která má taktéž jedenáct dílů.

O čem to je?
Kurjú Kóhei býval delikventem, který ani nešel na střední školu. Jenomže uspěl u přijímacích zkoušek na prokurátora a stal se jím. Jenomže ne tím typickým v kvádru, sedím za stolem, ponořeným do štosů papíru. Kdepak! Kvádro mu nic neříká, ani sezení za stolem. Případy, které jsou mu přiděleny, neřeší jen zpoza stolu, jako to dělají všichni prokurátoři, ale fakta si chodívá ověřit do terénu. A to se jeho nově přidělené asistence Amamije Maiko moc nelíbí…

V hlavních rolích: Kimura Takuja jako Kurjú Kóhei, Macu Takako jako Amamija Maiko, Ócuka Nene jako Nakamura Misuzu, Abe Hiroši jako Šibajama Micugu, Kacumura Masanobu jako Egami Tacuo, Kohinata Fumio jako Suecugu Takajuki, Jašima Norito jako Endó Kendži a další…

Seriál Hero za posledních třicet let televizního vysílání nebyl překonán co se průměrné sledovanosti týče – ta se vyšplhala na 34,3 %. Poslední díl měl dokonce sledovanost 36,8 %. Seriál samozřejmě získal mnoho ocenění (nejlepší seriál, herci v hlavních rolích, hudba, scénář apod.).

O ústřední píseň se postarala zpěvačka Utada Hikaru s písní Can You Keep a Secret?. Herecký debut této populární zpěvačky se dokonce odehrál v rámci seriálu, když vystoupila v osmém dílu. Ačkoliv se objevila jen na 14 vteřin jako servírka, dokázalo to diváky natolik navnadit na sledování, že osmý díl měl stejnou sledovanost jako ten poslední. Po natáčení se Ukady ptali, zda by byla raději za větší roli, odpověděla, že nikoliv, že hraní není to, čemu by se chtěla věnovat.

Proč to vidět?
Ano, řeší se podprsenky
Hero se již řadí mezi klasiku japonských seriálů, ale to je jen jeden z důvodů, proč seriál vidět. V seriálu je věnována pozornost jak hlavním postavám, tak i těm vedlejším, a proto z tohoto hlediska seriál působí velmi uvěřitelně a člověk dokáže soucítit s postavami. Kimura Takuja v hlavní roli byla dobrá volba, i přestože je to člen skupiny SMAP, zpívat neumí, ale hrát ano. Člověka baví chodit s Kurjúem do terénu a přemýšlet, proč a jak se to či ono stalo a na základě toho se rozhodnout, zda daného člověka hnát před soud či nikoliv. Svou práci bere velmi zodpovědně – jako správný Japonec. Ale vy nemáte pocit, že by vás seriál nějak zvlášť poučoval o hodnotách; což je zřejmě díky tomu, že každá z hlavních postav má tu svou vadu či úchylku. Zajímavý seriál s decentním humorem, který vše okořeňuje – stejně jako přítomnost Tanaki Jódžiho aka barmana bez jména.

Předchozí: Nodame Cantabile
Další: Keizoku 2: SPEC

Žádné komentáře:

Okomentovat