23. 10. 2014

TOP 20 – Nejlepší japonské seriály: Nagareboši

Již jsme tu měli dva seriály, jejichž děj se odehrával na střední škole, poté detektivku s nadpřirozenými prvky, a proto je na čase představit také nějakou tu dospělou romantiku.

Když už byl příběh sepsán, existovalo několik kandidátů na název, o kterých se rozhodovalo. V té době představitel hlavní role Takenouči Jutaka navrhl: „V dětství, když jsme se chodívali dívat na medúzy, dívali jsme se vždycky vzhůru, a proto nám připadali jako hvězdy. Nemohlo by se v názvu vyskytovat slovo hvězda?“ Rozhodlo se, že to není špatný nápad, a producenti se inspirovali názvem ústřední písně Rjúsei (流星) a nazvali seriál Nagareboši (流れ星). Oboje v podstatě znamená to samé – padající hvězda.

Seriál má 10 dílů po 46 minutách (první díl byl delší o 15 minut) a byl vysílán každé pondělí od devíti večer od 18. října do 20. prosince 2010. Průměrná sledovanost byla 14,1 %. Slogan seriálu byl „icuwari no ai kara, šindžicu no ai e“, což v překladu znamená „od předstírané lásky k té opravdové“.

O čem to je?
Okada Kengo je obyčejný zaměstnanec Mořského světa, ale má to své něco, pro co by obětoval celý svět. Makihara Risa, mladá žena, je donucena poskytovat masáže v různých převlečcích, což už pomalu hraničí s prostitucí, aby splatila bratrovy dluhy. Netuší, jak z bezvýchodné situace, a proto se rozhodne pro sebevraždu, ale na poslední chvíli ji Kengo zachrání. Tito dva lidé, zabředlí do zoufalství, se potkávají a souhlasí s manželstvím díky benefitu, který z toho plyne. Jenomže co když k sobě najdou nějakou cestičku…?

V hlavních rolích: Takenouči Jutaka jako Okada Kengo, Ueto Aja jako Makihara Risa.
Kitano Kii jako Okada Maria, sestra Kenga, Inagaki Goró jako Makihara Šúiči, bratr Risy, Macuda Šóta jako Kamija Rjó, ošetřující lékař Marii.

Pro Takenoučiho to byl první seriál vysílaný ve „zlatém čase“ po devíti letech od Dekičatta kekkon a pro Uetu druhý, ten první byl Konkacu! z roku 2009. V roce 2011 byl seriál nominován na nejlepší seriál roku 2010. To samé i Takenouči Jutaka za nejlepšího herce v hlavní roli a Inagaki Goró za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Teprve až Ueto Aja nominaci proměnila ve výhru v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli v rámci Ocenění Nikkan Sport a Akademie.

O ústřední píseň Rjúsei se postaralo duo Kobukuro.

Proč to vidět?
Nemáte rádi japonský humor? Tady ho není ani kapička (pokud nepočítáme rakugo, které má rád kamarád Marie). Máte chuť na pomalou romantiku, kde vás sice nečekají super roztomilé scény hlavních hrdinů, ale celé to má dospělý nádech? Zkuste Padající hvězdu. Všichni hrají velmi civilně, protože takový je i samotný příběh. Každá postava tu má něco do sebe a přináší do proudu příběhu velké či malé zavlnění – určitě tu není nikdo zbytečně a na okrasu. Milý příběh ze života, který vás může rozplakat, ale i zahřát na duši. Podívejte se a dva lidi, kteří najednou zničehonic vpadnou do života toho druhého a ani nebudete vědět, kdy se to stalo, se začnou respektovat a mít rádi. Pořád je to japonský příběh odehrávající se v Japonsku, a tak tam jistě vyvstanou lehce nepochopitelné situace, ale z racionálního hlediska to funguje. Nemluvě o tom, že se to odehrává za pěkného počasí.

Předchozí: Hana-kimi
Další: Kazoku Game 

Žádné komentáře:

Okomentovat