17. 10. 2014

TOP 20 – Nejlepší japonské seriály: Hanazakari no kimitači e

Následující seriál většinou bývá ten, se kterým mnoho lidí začínalo sledovat japonskou televizní tvorbu. Jedná se o bláznivou komedii.

3. Hanazakari no kimitači e
Předloha byla velmi populární a to nejen v Japonsku, ale po celé Asii. Mangu napsala Nakadžó Hisaja a je známá spíše pod názvem Hana-kimi. Vycházela v měsíčníku Hana to jume od roku 1996 do roku 2004. Je přeložená i do angličtiny; v roce 2008 vyšla v nakladatelství Viz Media. Díky své popularitě se manga nejprve dočkala tchajvanského seriálového zpracování roku 2006 Hua jang šao nian šao nu, v hlavních rolích se objevily popové hvězdičky: Ella, Jiro Wang a Wu Chun. Roku 2011 Japonsko trochu nerozvážně vyprodukovalo remake, v hlavních rolích Maeda Acuko, Nakamura Aoi a Miura Šóhei. A protože Asie nikdy nemá dost, o to méně Jižní Korea, nedala si říct a také si udělala vlastní remake To the Beautiful You – s Sulli, Min Hoem a Lee Hyu Wooem.

Hana-kimi má 12 dílů po 54 minutách (poslední díl je dvouhodinový) a jednodílný speciál. Seriál byl vysílán od 3. července do 18. září 2007. Průměrná sledovanost se vyšplhala něco přes 17 %. Práva na vysílání si zakoupily televize i na Filipínách, v Hongkongu, Číně, Indonésii a na Malajsii.

O čem to je?
Mizuki, která žije ve Spojených státech, si myslí, že může za to konec kariéry svého oblíbeného skokana do výšky Sana Izumiho. Proto se rozhodne, že se vydá zpět do Japonska a zapíše se na stejnou školu, na jakou chodí i Sano, aby mu pomohla opět začít skákat. Zní to možná trochu jednoduše, ale Sano chodí na chlapeckou školu, a tak se Mizuki nemusí utkat jen s časovým posunem, ale i s tím, že je z ní najednou chlapec. Neboť je to škola plná chlapců, je naprosto jasné, že nic nepůjde tak, jak si Mizuki vysnila.

V hlavních rolích: Horikita Maki jako Ašida Mizuki, Oguri Šun jako Sano Izumi a Ikuta Tóma jako Nakacu Šúiči, nejlepší kamarád Sana.
Išigaki Júma jako lídr koleje číslo jedna, Mizušima Hiro jako lídr koleje číslo dvě a Kjó Nobuo jako lídr koleje číslo tři.
A spousta dalších pěkných chlapců.

Opening Ikenai taijó nazpívala skupina Orange Range a o ending Peach se postarala zpěvačka Ócuka Ai. V seriálu zazněly ovšem i další písně: My Love od Kawašimi Ai, Boom Boom Boom od Gó Hiromi, Paradise Ginga od Hikaru Gendžiho, Tomaranai ha-ha od Jazawy Eikičiho a Girlfriend od Avril Lavigne.

Seriál byl velmi populární a téměř většinu osazenstvu (nemluvím jen o hlavních rolích, ale i těch vedlejších) proslavil a získali díky němu velkou popularitu. Na 54. předávání cen akademie za televizní tvorbu získalo Hana-kimi ocenění v kategorii nejlepší seriál. Na témže udílení cen byli za své výkony cenou ohodnoceni i Horikita Maki a Ikuta Tóma. Ti dva za svůj výkon dostali cenu i na 11. udílení cen Sports Nikkan. V rámci časopisu TVnavi získal cenu i Oguri Šun.

Proč to vidět?
Protože je to super! :-) Pokud přistoupíte na hru, kterou s vámi tvůrci chtějí hrát, královsky se pobavíte (a možná jako já smíchy spadnete pod stůl). Kromě komedie, dostanete i ždibec romantiky a kopec přátelství. Protože je to víc jak sedm let starý seriál, spatříte tam ve své mladosti a rozjívenosti dnešní špičkové herce (mluvím především o ústřední trojce). Pokud hledáte čistou zábavu, nic hlubokého, tohle je přesně to pravé. Navíc vám k tomu všemu hraje kvalitní hudba. Ovšem to nejdůležitější, pokud stále váháte, je výkon Ikuty Tómy. Něco tak úžasného se v seriálové, potažmo filmové, tvorbě jen tak nevidí! Dokáže si svým uměním ukrást celou scénu pro sebe a to se občas nepovede ani hlavním postavám. Dalším plusem může být i to, že pokud je někdo ujetý na crossdresing, tady se mu ho dosytosti dostane.

Předchozí: Border
Další: Nagareboši

Žádné komentáře:

Okomentovat