17. 10. 2014

Mladí a populární (3) – Arimura Kasumi a Nónen Rena

Třetí díl se zaměří i na dívky, které v poslední době získávají popularitu.

Arimura Kasumi

Narodila se 13. února 1993 ve městě Itami v prefektuře Hjógo. Když byla v deváté třídě, viděla v televizi seriál a prohlásila, že tohle by zvládla taky. Zkusila proto roku 2009 konkurz uspořádaný talentovou agenturou FLaMme a uspěla. Následující rok se přestěhovala do Tokia.

Roku 2010 debutovala v seriálu Hagane no onna ve vedlejší roli Nišibori Many, tu samou roli si zopakovala následující rok ve druhé sérii. Získala také roli Masaki Mijabi, mladé milenky staršího policisty ztvárněného Raitou Rjúem, v seriálu SPEC. Mijabi si zopakovala i v letech 2012-2013, kdy vyšlo navazujících pět filmů.

V roce 2011 debutovala ve filmu Gal Basara: Sengoku džidai wa kengai desu v hlavní roli a objevila se ve filmu Hankjú denša. Co se týče seriálové tvorby, mihla se v Akutó a 11nin mo iru.

Další rok hrála ve dvou seriálech (Clover, Mikeneko Holmes no Suiri), ale ani v jednom neměla hlavní roli. Roku 2013 na tom byla stejně, ale na televizních obrazovkách se objevovala mnohem více – Otasukeja Džinpači, populární asadoře Amačan, Starman a speciálu Nazotoki wa Dinner no ato de. Jednu z hlavních rolí dostala v televizním filmu Chicken Race, kde hrála po boku Okady Masakiho a Teraoa Akiry. I na poli filmu byla úspěšná, vlastně mnohem úspěšnější než v té seriálové. Hrála v pokračování SPEC, jak již bylo zmiňováno, a dostala hned dvě hlavní role. Ve filmu Little Maestro a Judge.

V televizní tvorbě roku 2014 hrála po boku Macumota Džuna, konkrétně jeho sestru a objekt lásky Mizobaty Džunpeie, v seriálu Šicuren Chocolatier a novinářku v akčnějším seriálu MOZU. Poté se opět vrátila do středoškolských lavic v seriálu Jowakutemo, katemasu. Co se týče filmové tvorby, Kasumi se stala jednou z pěti hlavních představitelek ve filmu Džošizu, kde bude bojovat za dobro světa.

Na rok 2015 má prozatím naplánované dva filmy: romantiku s Fukuši Sótou Strobe Edge a vedlejší roli, ale ne malou, v katastrofickém filmu I am Hero, kde bude hrát po boku zkušených herců Oizumi Jóa a Nagasawy Masami.

Kasumi zdaleka není nejlepší herečkou nové generace a těžko říct, zda se zlepší na úroveň takové Horikity Maki či Tody Eriky, ale prozatím ji diváci mají rádi a rádi se na ni koukají – zřejmě pro její roztomilý úsměv, který využívá především v televizních reklamách, do kterých je hojně obsazovaná.

Nónen Rena

Narodila se 13. července 1993 ve městě Kamikawa v prefektuře Hjógo. Od roku 2006 se objevovala na stránkách módních časopisů jako jedna z modelek. O čtyři roky později debutovala na stříbrných plátnech ve velmi úspěšném filmu Kokuhaku (Přiznání), kde hrála malou roli. Po úspěchu se objevila i v páté sérii Keišičó sósa ikka kjú gakkari v sedmém dílu.

Roku 2011 hrála jen samé vedlejší a nevýrazné role ve třech seriálech (například v Kókósei restaurant) a ve filmu Avatar. Ani následující rok nic nezměnil. Vedlejší role si zahrála v seriálech s Mukaiem Osamuem Summer Resque a Óno Satošim Kagi no kakatta heja – od tohoto seriálu si jí diváci začali více všímat. Dále si také zahrála ve dvou filmech: Glass no ojajubi a G'mor Evian!.

Co pro ni ovšem bylo největším úspěchem, když ji vybrali mezi 1953 uchazečkami pro hlavní roli pro asadoru Amačan, které byla roku 2013 jedním z nejvyhledávanějších slov na japonském internetu. Díky této roli se dostala do hlubokého povědomí Japonců a získala čtyři ocenění. Také dostala jednu z větších rolí ve filmu Himawari.

Rok 2014 byl pro Renu rokem jen hlavních rolí. Nejprve si zahrála v klasickém televizním hororovém snímku Jonimono kimjóna monogatari. Poté se objevila v roli středoškolačky Kazuki v Hot Road a na konci roku proběhla premiéra live action Kuragehime, kde si zahrála otaku Cukimi, které miluje medúzy.

Ačkoliv v současné chvíli nemá na rok 2015 nic naplánovaného, věřím, že je to jen otázka času. Její popularita roste a Japonci se s ní mohou pravidelně setkávat na televizních obrazovkách v různých reklamách, takže ji „nikdy nemizí z očí“. Uvidíme, zda se bude dále rozvíjet a kam až to dotáhne, našlápnuto má velmi slušně.

Žádné komentáře:

Okomentovat