17. 8. 2014

Letní seriálová sezóna 2014

Minulou sezónu jsem koukala na čtyři seriály (Bitter Blood, Border, MOZU, Alice no toge) a všechny byly nadprůměrné. Až jsem tomu málem nevěřila, že se něco takového může stát. A proto jsem tak zklamaná z letní sezóny, rozkoukala jsem o dva seriály víc, jenomže ani jeden zatím nedosahuje kvalit toho „nejhoršího“ z předchozí sezóny. Plus jeden už mám celý zhlédnutý. Seriály jsou řazeny abecedně, hlubší význam to nemá.


Hero 2
Kirjú Kóhei se opět vrací do Tokia, aby udělal na prokuratuře Džosai pořádek. Jako asistentka je mu přiřazena Asagi Čika, mladá dáma, která má o sobě vysoké mínění. Prokurátoři a asistenti se na ústředí Džosai sice změnili, ale jeden asistent přece jen zůstal – Suecugu Takajuki. Kirjú opět všechny překvapuje, že nesedí jen za stolem a nepročítá písemné zprávy, ale chodí do terénu. Jeho další „průšvihy“ mohou začít!

Na druhou řadu Hero jsem se vcelku těšila, neboť tu předchozí a oba dva filmy jsem si užila. Kimura Takuja se vrátil jako Kirjú a je stejný jako předtím, jen jak se změnilo osazenstvo Džosai, tak už to není taková zábava. I když jsou jeho noví parťáci zajímaví, prostě na ty staré to nemá. Ale je to to nejlepší, co se momentálně vysílá.



MOZU 2
Policejní inspektor Kuraki pokračuje v hledáním pravdy: prodala jeho žena své společníky? Co se stalo za těch 72 hodin, co byla vězněna? Co je to Omelas? A kdo je tajemný Ivan Tyler? Dostane Kuraki konečně na všechno odpovědi?

Seriál o pěti dílech, navazuje na předchozí sérii. Nišidžima Hidetoši je sice skvělý a ráda se na něj koukám, ale prostě druhá série byla zbytečně moc spletitá, až si říkám, zda sami scénáristé věděli, co přesně píšou… Je to škoda, předchozí série byla opravdu zajímavá, ačkoliv také možná zbytečně až moc složitá. Skoro to vypadá, že to má nakročeno na další pokračování.



Last Doctor
Jošizaki Kaoruko vystudovala medicínu a nyní je čas na praxi. Ale nakonec není poslána zachraňovat živé, ale zkoumat mrtvé. Všichni na jejím novém pracovišti jsou ovšem zvláštní osobnosti, od šéfa Janagi Šúheie až po doktora Akitu Šinju. Právě ten je jí přiřazen jako kolega. Jejich první případ je vyšetřit záhadnou smrt populární modelky. Policie to považuje za sebevraždu, ale Akitovi se na tom něco nezdá…

Nemastné neslané, ačkoliv jsou všichni podivíni, jen Kaoruko, kterou hraje Aibu Saki, se tváří nejnormálněji, chybí tomu šťáva. Viděla jsem zatím čtyři díly, ale pořád mě to moc nezaujalo. Sice se řeší, jak kdo umřel, a tak se to občas tváří dojemně, jenomže vůbec to tak na mě nepůsobí. Navíc se současně vysílá seriál s podobným námětem a ten je o něco zajímavější, viz dále.



Suikjú Yankees
Inaba Naoja se jako malý přestěhoval do Spojených států a vyrůstal v domnění, že delikventi jsou hrozně fajn, že když se vše vyřeší pěstmi, zlepší to charakter. Po několika letech se opět vrací do Japonska, aby zde nastoupil na střední školu, kam chodil jeho delikventí idol. Jenomže nic není, jak si myslel, že bude… a najednou slibuje, že porazí ve vodním pólu tým z druhé školy. Jenomže ještě nemá vlastní tým a ani neví, jak se takové vodní pólo hraje.

Přiznávám, že na tohle jsem se opravdu těšila, tolik hereckých nováčků, kteří se svléknou a půjdou hrát vodní pólo! Ježiši, puberťačky splněný sen. Jenomže jsem se koukla na dva díly a musela to zahodit, i když se tam chlapci sice budou svlékat, děj a chování postav je tak nesympatické a trapné, že i přesto, co seriál slibuje, že ukáže, se koukat nechci. Raději si vygůglím nějaké obrázky, nebo si počkám na nějaké video, ve kterém budou pěkně sestříhaní.



Wakamonotači
Pod jednou střechou spolu žije pět sourozenců. Každý den se hádají a někdy se dokonce i perou. Každý ze sourozenců má své vlastní problémy, ať už ve škole, nebo při hledání práce. V této rodině najdeme spousty různých problémů i malých radostí, jen se na ně pojďme podívat!

Na tohle jsem se také hodně těšila, přece jen tolik herců a hereček, na které je radost pohledět: Cumabuki Satoši, Aoi Jú, Eita, Nomura Šúhei, Hašimoto Ai, Micušima Hikari, Nagasawa Masami, Jo Kimiko, Jošioka Hidetaka a další. Prostě je to plné lidí, o kterých se mi ani nezdálo, že kdy budou hrát pospolu. A oni tu jsou! Jenomže opět je to takové ponuré, až moc naivní a Cumabuki tam v každém dílu tolik křičí, že ztrácím zájem koukat na další díly. Člověk by v létě čekal něco veselejšího, odlehčenějšího a ono ne. Ani Japoncům se to moc nelíbí, sledovanost začínala na 12,7 % a u posledního dílu, který vyšel, to kleslo téměř o polovinu, na 6, 8 %.



Zero no šindžicu
Když bylo Macumoto Mao, přestěhovala se do Spojených států. Po nějaké době se opět vrací do Japonska a stává se patoložkou. Všeobecně je považována za velmi chytrou a její IQ je prý 150. Kvůli tomu se chová jinak než ostatní očekávají a uvádí je tím do rozpaků, navíc nerespektuje vztahy na pracovišti, jak by měla, a tak jsou z toho další problémy. Ale to nic nemění na tom, že je výborná v tom, co dělá. Jenomže má postranní úmysly, proč se vrátila do Japonska a proč pracuje zrovna tam, kde pracuje.

Další seriál v této sezóně, který se odehrává na patologii. Nejprve se seriál tvářil nic moc, ale kolem čtvrtého dílu to začalo být o něco zajímavější, a tak uvidíme, jak se to vyvrbí. Vkládám do toho naděje. Takei Emi opět hraje podivínku (jednu už si zahrála minulý rok – Otenki oneesan, kde hrála se Sasakim Kuranosukem a tím hraje i zde). Takže pokud bych měla vybrat, který seriál z patologie je lepší, volím tenhle. Není to sice skvost, ale rozhodně je to zajímavější než Last Doctor.

Na co koukáte vy? Jaké máte zatím dojmy?

Žádné komentáře:

Okomentovat