30. 7. 2014

Šingeki no kjodžin budou dva filmy

Ve středu 30. července bylo oznámeno režisérem Higuči Šindžim, že připravovaná hraná adaptace mangy Šingeki no kjodžin bude mít dva filmy. Oba dva by měly přijít do kin v létě příštího roku. Filmy se momentálně natáčejí po různých lokací po celém Japonsku, například v prefekturách Nagasaki nebo Ibaraki či na ostrově Hašima. Poslední klapka měla padnou letos v srpnu.

Podle režiséra Higučiho, jsou filmy natáčené pod dohledem tvůrce mangy Isajamy Hadžimeho, děj filmů je založen na světu předlohy a jejích postavách, ale i představí nové postavy a nové impozantní nepřátele. Scénář k filmům napsal Watanabe Júsuke, který ho měl na starost i u jiných live-action, jako Gantz, Gaččaman nebo 20seiki šónen. Spolu s ním na něm pracuje i Isajama a filmový kritik Mačijama Tomohiro. Společně tedy pracují na příběhu vojáků, kteří jsou poslední nadějí lidstva v bojích proti gigantickým obrům.

Již před několika měsíci bylo oznámeno, že hlavní postavu ztvární 23letý herec Miura Haruma. Zároveň s prohlášením o vzniku dvou filmů, byla popřena předchozí zpráva, že by se na filmu měli podílet herci Horikita Maki a Macuda Šóta. Na druhou stranu byli oficiálně potvrzeni tito herci: Hasegawa Hiroki, Mizuhara Kiko, Hongó Kanata, Miura Takahiro, Sakuraba Nanami, Macuo Satoru, Išihara Satomi, Pierre Taki, Kunimura Džun, Watanabe Šú, Misaki Ajame a Takeda Rina. Bohužel nebylo oznámeno, kdo má jakou roli, a tak se můžeme zatím jen dohadovat, kdo bude hrát nejoblíbenější postavu z celé série Rivailleho. Tipuji Hongó Kanatu, protože mi na něj nejvíce sedí, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne. Co myslíte vy?

Film byl původně oznámen již 8. prosince 2011 jako velkorozpočtový projekt, který měl kočírovat Nakašima Tecuja. Ten ale o rok později z projektu odešel kvůli odlišným představám, které chtěl vnést do filmu. A tak 4. prosince 2013 bylo oznámeno, že film se nakonec natáčet bude, a žezlo převzal již zmiňovaný Higuči Šindži.

Žádné komentáře:

Okomentovat