8. 7. 2014

Filmy, na které se těším II.

Filmy, které v seznamu uvedu, měly/mají premiéru 2013-2015. Roku 2013 sice byly v japonských kinech, ale na DVD ještě nevyšly, a tak nejsou k mání (u minima případů vyšly nedávno, ale nemají ani anglické titulky, takže koukat na ně u nás může jen malinko lidí), proto na ně čekám a těším se. Tento článek je první ze série (nevím ještě kolik jich napíšu, protože pořád nacházím další a další filmy, které mě něčím zaujmou). Třeba se vám nějaké také zalíbí a budeme se těšit spolu. V každém seznamu bude deset filmů různých žánrů i obsazení.

11. Lupin III (2014)

Potkáváme Lupina, Džingena Daisukeho, Goemona Išikawu a Mine Fudžiko ještě předtím, než se stali jedním týmem. Společně čelí silnému nepříteli a to je právě to, co je stmelí dohromady. Infiltrují Navarone, aby získali diamant karmínové Kleopatřino srdce. Říká se totiž, že kdo ho má, může „sjednotit“ svět.

V hlavních rolích: Oguri Šun jako Lupin III, Tamajama Tecudži jako Džingen Daisuke, Kuroki Meisa jako Mine Fudžiko, Ajano Gó jako Goemon Išikawa, Asano Tadanobu jako inspektor Zenigata Kóiči
Na koho se ještě těšit: Jerry Yan, Kim Jun, Thanayong Wongtrakul, Nakajama Júki a další.

Proč to chci vidět: První hraný Lupin a ještě s takovým obsazením? Už o samo o sobě je velmi „ach, sakra, chci to vidět“. Ale potom ještě vydají ukázku, která vypadá na slušnou jízdu? Skoro se mi chce ptát, ačkoliv jsem to ještě neviděla, kdy bude pokračování?


12. Wataši no Hawai no arukikata (2014)

Minori je 26letá editorka časopisu, které se v práci i mimo ni daří dobře. Její kamarádka plánuje mít svatbu na Havaji, a tak Minori poprosí, zda by jí s tím nemohla pomoct. Ta samozřejmě souhlasí, ale nejprve bude muset nadřízené v práci přesvědčit, že Havaj je skvělé místo pro její další práci. Na Havaji se potkává Akane, která by se ráda provdala za bohatého muže, Cutomua, obchodníka, který ještě pořád hledá svůj sen, a Tomoju, syna boháče. Ti čtyři se spolu rozhodnou prozkoumat krásy nejen Havaje…

V hlavních rolích: Eikura Nana jako Ojamada Minori, Takanaši Rin jako Jošimura Akane, Seto Kódži jako Kamada Cutomu, Kase Rjó jako Abe Tomoja
Na koho se ještě těšit: Uno Šóhei, Nakamura Juri, Ikemacu Sósuke, Uehara Misa, Jasuda Ken a další.

Proč to chci vidět: Vypadá to na slušnou romantickou komedii pro dospělé a abych se přiznala, takové moc v japonském prostředí nepotkávám. Dva případné objekty lásky tu hrají Seto Kódži a Kase Rjó. Na Setoa všichni pějí chválu, a tak jsem zvědavá, co je na něm tak skvělého. Viděla jsem ho asi ve dvou seriálech jako středoškoláka a moc mě nezaujal. Proto jsem zvědavá, jak bude působit jako dospělý muž. Kase Rjó na druhou stranu mě v posledním roce velmi zaujal jako detektiv a rváč, a proto se na něj ráda podívat v tak odlišné roli, jako je tato.


13. Ruróni Kenšin Kjóto taika hen + Densecu no saigo hen (2014)

Šišio Makoto byl jako Kenšin nájemným zabijákem, ale zradili ho. Zapálili to kolem něj a ponechali ho jeho osudu. Jenomže on přežil a nyní se nachází v Kjótu, kde kuje pikle. Obklopuje se válečníky a plánuje svrhnout vládu. Kenšin začal nový život s Kaoru a s novými přáteli, když ho přijdou požádat o laskavost ve jménu vlády. I když je Kaoru proti, Kenšin souhlasí a vydává se do Kjóta, aby se postavil Šišiovi a zabránil vypuknutí občanské války.

V hlavních rolích: Sató Takeru jako Himura Kenšin, Takei Emi jako Kamija Kaoru, Fudžiwara Tacuja jako Šišio Makoto
Na koho se ještě těšit: Aoki Munetaka, Ójagi Kaito, Aoi Jú, Kamiki Rjúnosuke, Eguši Jósuke, Iseja Júsuke, Cučija Tao, min Tanaka a další.

Proč to chci vidět: Vzhledem k tomu, že jsem první díl viděla tak čtyřikrát, anime jsem viděla, mangu četla… je úplně bez debat, že chci vidět i tyhle dva filmy. Mám vysoká očekávání (jak od příběhu, OST, tak i od samotných herců), tak doufám, že nebudu zklamaná. Ale ukázky vypadají dobře, tak věřím tomu, že si filmy užiji.


14. Eien no zero (2013)

Saeki Kentaró pořád ne a ne udělat přijímací zkoušky na práva, a tak netuší, co dál dělat. Má starší sestru Keiko, která je spisovatelkou na volné noze. Ti dva spolu začnou pátrat po informacích o jejich dědečkovi Mijabem Kjúzóovi, který patřil ke speciální jednotce během 2. světové války. Byl to člověk, který se bál smrti a lpěl na životě, tak proč dobrovolně vstoupil ke speciálním jednotkám? Krok za krokem Kentaró a Keiko odhalují pravdu, která byla 60 let pohřbená.

V hlavních rolích: Miura Haruma jako Saeki Kentaró, Fukušii Kazue jako Saeki Keiko, Okada Džun-iči jako Mijabe Kjúzó
Na koho se ještě těšit: Inoue Maó, Hamada Gaku, Arai Hirofumi, Sometani Šóta, Miura Takahiro, min Tanaka, Ueda Tacuja a další.

Proč to chci vidět: Obsazení je prvotřídní (tedy Miura mě poslední dobou víc a víc přesvědčuje, že je spíš průměrným hercem), obzvláště se těším na Okadu. Příběh zní tak záhadně, že jsem neuvěřitelně zvědavá, na co ti vnoučci přijdou…


15. Džókjó monogatari (2013)

Nacumi se přestěhovala do Tokia, aby tu studovala umění. V Tokiu potkává Rjósukeho, se kterým si padnou do oka, a brzy se stávají párem. Rjósuke je hodný člověk, ale bohužel nemá práci. Každý den se jen tak poflakuje a nic užitečného nedělá. Aby Nacumi dokázala splatit každodenní výdaje, začne pracovat v baru. Nakonec se Nacumi a Rjósuke odcizí a rozhodnou se vztah ukončit. Když Nacumi vychází kniha…

V hlavních rolích: Kitano Kii jako Takahara Nacumi, Ikemacu Sósuke jako Rjósuke
Na koho se ještě těšit: Kimura Fumino, Kurosawa Asuka, Kišibe Ittoku, Seto Asaka a další.

Proč to chci vidět: Kitano Kii jsem naposledy viděla v roce 2010 v Nagareboši a od té doby mě nic, v čem hrála, nezaujalo, což je škoda, protože jsem na ni vcelku zvědavá. Film vypadá, že to bude takové to pomalé romantické ze života, které se vám musí trefit do nálady, aby vás to nenudilo. Tak uvidíme, jestli se to trefí.


16. Bakuman (2015)

Maširó měl strýčka, který kreslil mangu a miloval to tak, že se upracoval k smrti. Nechce dopadnout jako on, kreslení ho sice baví, ale předpokládá, že až vystuduje, tak půjde pracovat do nějaké firmy a tím to hasne. Jenomže když zjistí, že jeho milovaná spolužačka Mio se chce stát hlasovou herečkou a když slíbí Maširóovi, že se vezmou, pokud si oba dva splní sen, vlije mu to žil novou krev a rozhodne se jako jeho strýc stát kreslířem mangy. Dá to dohromady se spolužákem Takagim, který má talent na tvorbu příběhů. Mohou se stát uznávanými tvůrci? Podaří se Mio stát hlasovou herečkou? A co je nejdůležitější, vezmou se Mio a Maširó?

V hlavních rolích: Sató Takeru jako Maširó Moritaka, Kamiki Rjúnosuke jako Takagi Akito
Ještě se neví, na koho dalšího se dá těšit.

Proč to chci vidět: Příběh Bakumana miluju. Vážně hrozně moc, všechny tři řady anime jsem si nehorázně užívala. Satóa mám na obrazovce ráda už nějakou dobu, ale Kamikiho jsem si poslední dobou oblíbila a hrozně si užívám jeho role. Takže když jsem zjistila, že tyhle tři ƒ„věci“ dali dohromady… jsem v nebi? Začínají se mi plnit sny?! :-D
Pozn. Ukázka ještě není.

17. Mogura no uta (2014)


Kikukawa Reidži je tak trochu prosťáček, ale má silný smysl pro spravedlnost, a tak se rozhodne, že vystuduje policejní akademii. To se mu sice povede, ale s tím nejhorším hodnocením, které kdy kdo měl v celých dějinách školy. Stane se strážníkem, ale je na oko vyhozen svým šéfem, neboť je pověřen tajným úkolem. Je z něj náhle policista v utajení a musí se dostat do gangu Sukijakai, největší zločinecké skupině v Kantó. Cílem není nikdo menší než šéf celé organizace Todoroki Šúhó.

V hlavních rolích: Ikuta Tóma jako Kikukawa Reidži, Naka Riisa jako Wakagi Džunna
Na koho se ještě těšit: Jamada Takajuki, Kamidži Júsuke, Iwaki Kóiči, Okamura Takaši, Ósugi Ren a další.

Proč to chci vidět: Tak nějak už mám ve zvyku koukat na všechno, co Ikuta Tóma natočí, tak ani takhle šílenost nebude výjimkou. Dal to dohromady s Miikem Takašim a už jen podle ukázek to vypadá na pořádně ujetou ptákovinu. Prý byla zima, když natáčeli tu scénu na autě… alespoň Tóma říkal.


18. LD-K (2014)

Rodiče Nišimori Aoi se přestěhovali do jiného města, ale Aoi s nimi nešla, protože se nechtěla stěhovat a začít chodit do školy zase někde jinde. Proto teď žije sama v bytě. Kugajama Šúsei, nejpopulárnější kluk a škole, se přestěhuje vedle ní do bytu. Kvůli Aoiině chybě je vytopen Šúseiův byt, a tak se rozhodne, že dokud nebude vše v původním stavu, bude Šúsei bydlet u Aoi.

V hlavních rolích: Góriki Ajame jako Nišimori Aoi, Jamazaki Kentó jako Kugajama Šúsei
Na koho se ještě těšit: Nakao Akijoši, Okamoto Rei, Išibaiš Anna, Kirijama Ren a další.

Proč to chci vidět: Sice to zní jako typická středoškolská romantika, kde máme borce, který je určitě ublížený, ale když ho hraje Jamazaki Kentó, všechny výhrady zapomenuty a jen zbývá se těšit. Sekunduje mu Góriki Ajame a já jsem zvědavá, jak se s takovou rolí popere (ještě jsem ji v takové nezažila), navíc si nechala narůst vlasy a sekne jí to víc jak s těmi krátkými. A sestra říkala, že by to chtěla přeložit.


19. Džoší zu (2014)

Proti jejich vůli je shromážděno pět žen, aby bojovaly proti zákeřnému monstru. Těchto pět ženy bylo vybráno, neboť jejich příjmení má v sobě jednu z barev – červená, modrá, zelená, žlutá a námořnická modř. Sice mají pochyby, zda se dokáží sjednotit a společně bojovat proti monstru, ale nakonec to snad zvládnou…

V hlavních rolích: Kiritani Mirei jako Akagi Naoko (červená), Fudžii Mina jako Aota Mika (modrá), Takahata Micuki jako Kikawada Júri (žlutá), Arimura Kasumi jako Midorijama Kano (zelená), Jamamoto Mizuki jako Konno Sumire (námořní modř)
Na koho se ještě těšit: Sató Džiró, Jasuda Ken

Proč to chci vidět: Vypadá to na solidní kravinu. A na solidní kraviny by člověk koukat měl. Nejméně ve dvou.


20. Otona Drop (2014)

Je to jejich poslední léto na střední škole. Hadžime požádá kamaráda Júa, aby se pokusil mu domluvit rande s An, jeho dlouholetou láskou. Jú se o to pokusí, ale jen tím An naštve. Jenomže dřív než se spolu stihnout usmířit, tak se An přestěhuje pryč. Aby Jú zjistil, proč se An přestěhovala, rozhodne se s Hadžimem za ní vydat.

V hlavních rolích: Ikemacu Sósuke jako Asai Jú, Hašimoto Ai jako Irie An, Maeno Tomoja jako Hadžime
Na koho se ještě těšit: Kobajaši Rjóko, Watanabe Daiči, Minami, Kašii Jú a další.

Proč to chci vidět: Už dlouho jsem neviděla japonské road movie, tohle je navíc obsazené Ikemacu Sósukem a Hašimoto Ai (třeba se budu moci přesvědčit, zda se mi to jen nezdálo, že z Ai jednoho dne bude velká herečka).


První část seznamu
Třetí část seznamu

2 komentáře:

  1. Pár filmov odtiaľto, rovnako ako aj z predošlého zoznamu, som si pripísala na svoj zoznam možných prekladov - vyzerajú dobre, tak dúfam, že sa mi ich podarí preložiť.

    Zíza, tvoj blog mi je vážne veľkou inšpiráciou, nielen pri preklade, ale aj pri výbere niečoho na pozretie. Vážne oceňujem všetku prácu, ktorú do tohto vkladáš.

    Kiyo

    OdpovědětVymazat
  2. To by bylo fajn, kdybys něco přeložila. :-)

    Jsem ráda, že se ti tu líbí, mám radost, že to tu vůbec někdo čte. Díky moc. ;-)

    OdpovědětVymazat