26. 3. 2014

Moje překlady

Co bych to byla za správného egoistu, kdybych se nepochlubila, co všechno jsem přeložila?

Filmy

7-gacu 24-ka dóri no Christmas - Honda Sajuri je vlastně obyčejná dívka z Nagasaki, která díky šódžo mangám lítá s hlavou v oblacích. Má vysněného prince na bílém koni, pro Sajuri je to osmiletá neopětovaná láska. Když se ten princ vrátí z Tokia, Sajuri se rozhodne se sebou něco udělat a lásku vysněného prince získat. A do Vánoc zbývají tři týdny…
 
Aoi kuruma - Příběh zachycující život mladíka Ričia, hudebního nadšence a DJ v jednom, nesoucího si ovšem ve svém nitru trauma z dětství. Krom jeho přítelkyně tu hraje důležitou roli i její mladší sestra Konomi, se kterou začne potají rozvíjet osobní vztah. Jenže trauma na duši Ričia je hlubší než se na první pohled může zdát... (Tyckin)
 
Another - V roce 1998 otec Sakakibary Kóičiho odjíždí pracovat do zahraničí, a tak nechává svého syna u Mikami Reiko, sestry jeho zesnulé matky. Nedlouho poté, co se k tetě přestěhuje, ho schvátí pneumotorax a je odvezen do nemocnice. Tady potkává tajemnou dívku v uniformě s páskou přes oko. Kdo to je? Brzy ji ovšem znovu potkává, když se po uzdravení nastupuje do školy. Zde zjišťuje, že tajemná dívka se jmenuje Misaki Mei, jenomže všichni ve třídě, včetně učitelů, se chovají, jako by Misaki neexistovala. Co se tu děje? Kóiči se brzy dozví, jaká hrůza obchází jeho novou třídu…

Ansacu kjóšicu - Záhadné stvoření zničí 70 % měsíce, aby demonstrovalo, jakou silou vládne. Poté vyšle varování všem vládám, že pokud ho nezabijí do března příští roku, zničí i Zemi. Dále také požaduje, že se stane učitelem 3. E na Kunigigaoské škole. Nikdo není tak mocný, aby mu mohl říct ne. A tak se toto záhadné stvoření stává třídním učitelem 3. E. Studenti nejsou vyučováni jen v klasických předmětech, ale i v zabíjení – vláda je totiž požádala, aby se o to pokusili, a komu se to povede získá odměnu deset miliard jenů. Zabije někdo z nich nového třídního, kterému dali jméno Koro, nebo to nakonec zvládne nějaký profesionál? A dokáže je učitel Koro vůbec něco naučit?!
 + druhý díl
 
Asada-ke - Asada Masaši je fotograf. Na školní projekt si vymyslel, že znovu vyfotí rodinné momentky. To se jeho rodině zalíbilo, a tak začali fotit spoustu zábavných fotek, například že si jeho otec splnil sen být hasičem. Po čase se rozhodne jezdit po Japonsku fotit zajímavé a zábavné rodinné portréty. Takhle se dostává i do prefektury Iwate, kterou posléze v roce 2011 zasáhne velké zemětřesení a cunami. Masaši se poté události vrací na místo činu, seznamuje se s Ono Jósukem a společně se snaží obnovovat ztracené fotografie katastrofou zasažených rodin. Založeno na skutečném příběhu.
 
Barbara - Úspěšný spisovatel Mikura Jósuke potkává Barbaru. Potkává jí, když se opilá válí v podchodu vedoucím z metra. Takovou si ji dovedl do svého přepychového bytu. Tím začíná jejich zhoubný, podivný a v oparu alkoholu zamlžený vztah.
 
Bokura ga Ita - Film sleduje vzájemné lásky i trápení Jana Motohara a Takahaši Nanami. Na střední škole byl Jano nejpopulárnějším klukem, a i když se do něj Nanami zamilovala a oni dva to spolu zkusili, nedokáže zapomenou na bývalou přítelkyni, která se zabila v automobilové nehodě. Jak se s tím vyrovnají?

Bokura ga Ita Kóhen - Jano odešel s mamkou do Tokia, ale s Nanami si slíbili, že se znovu setkají. I přes vzdálenost, kterou mezi sebou mají, udržují kontakt, píší si a volají. Jenomže jednoho dne Jano přestane. Jako by se po něm slehla zem. Proč? Mohou se ti dva ještě někdy znovu setkat?

Campus Confidential - Kiki je hvězdou univerzitního kampusu, je populární, krásná a všichni jsou z ní paf. Má přítele, je šťastná, ale nesnáší počítačové nadšence. Wu Chuan Shun je právě jedním takovým. Kiki by si o něj neopřela ani kolo, ale jednoho dne je svede dohromady školní legenda o jezeře Ju, která praví, že ve chvíli, kdy v něm nebude žádná vody a spadne do něj dívka, kterou zachrání chlapec, jsou si ti dva souzeni a budou spolu až do konce života. Kiki a Wuovi se přesně tohle stalo. Kiki něco takového odmítá, protože Wu Chuan Shun se jí hnusí a ten zase vypadá, že ho nějaká legenda nevzrušuje. Jenomže ti dva se náhle neustále potkávají. Je jejich osudem být spolu už navěky věků?!

Code Blue SP - Ačkoliv akce v tunelu byla úspěšná, Aizawa, Širaiši, Hijama, Fudžikawa a sestra Saedžima jsou suspendováni za neposlušnost. Vrací se, ale chvíli poté doktor Kuroda podá rezignaci. Následně se stane nehoda na trati do Čiby a naši doktoři se vydávají na místo zachraňovat lidské životy. Ale jak se jim povede bez dozoru doktora Kurody?

Cream Lemon - Ami a Hiroši jsou sourozenci. Sourozenci se ovšem nestali při narození, ale když se jejich rodiče vzali. Tihle dva bydlí pod jednou střechou. Hiroši studuje na Tokijské univerzitě a Ami je zatím na střední škole. Jednoho dne jejich rodiče odjedou na pracovní cestu a nechají je na pár dní doma samotné…
 
Cube - Šest osob různého věku i pohlaví se ocitá v zamčené a uzavřené tajemné místnosti ve tvaru kostky. Nemají žádné představy, kde jsou, ale rozhodnou se utéct. Musí vzájemně spolupracovat a dešifrovat kód potřebný k opuštění kostky. (JasonCZ)
 
Daiteiden no joru ni -  Když havarovaný satelit vyřadí z provozu tokijský energetický systém, tma poskytne každému z obyvatel Tokia příležitost odhalit své nejniternější pocity. A zrovna den před Štědrým večerem…

Demo, kekkon šitai! - Brzy už jí bude 34 let, ale v jejím životě není žádný muž, anebo je její život plný mužů? Fudžita je kreslířkou mangy, jejímž ústředním tématem je láska mezi muži. V kreslené formě ví, co s nimi má dělat, ale jakmile jsou z masa a kostí, nemá takové štěstí. Především žádný z mužů nedokáže její práci pořádně pochopit… Má taková kreslířka, pohlcená prací, šanci si najít chlapa, se kterým by utvořila rodinu?

Destiny Kamakura monogatari - Líbánky končí a Akiko a Masakazu se vrací domů, zpět do svého domečku v Kamakuře. Začátek manželství je u nich jako u každého jiného – Akiko odkrývá nové stránky manžela, například že je vášnivým sběratelem modelů vláčků, Masakazu se musí smířit s tím, že již není starý mládenec. Druhá věc je také to, že podle Masakazua byla Kamakura, bydliště jeho rodiny již po generace, vždy magnetem nadpřirozených bytostí. Tomu Akiko nejprve nechce moc věřit, ale vzápětí se potkává s duchem zemřelé, kappou a dalšími bytostmi, které do lidského světa nezapadnou; tedy kromě Kamakury. Ačkoliv městečko vypadá velmi poklidně, tak se v něm dějí vskutku bizarní věci!

Eien no Bokura Sea Side Blue - Na začátku léta je Macuoka Aoi ve třetím ročníku vysoké školy. Že by ji studium nějak více těšilo, se říci nedá, protože srdce ji táhlo na úplně jinou školu, ale nechtěla odporovat rodičům, a tak se podvolila jejich přání. Aoi miluje moře a když jednoho dne potkává partu studentů, jejichž oborem je studium mořského života, rozhodne se jim začít vypomáhat s jejich projektem. A tím to všechno začne. 
 
Fukai kawa - Tři japonští turisté – voják, rozvedená žena a úředník - přijíždějí do posvátného Váránasí v Indii a každý z nich hledá spirituální smysl života. Na břehu Gangy se tak setkává panteismus, buddhismus, hinduismus a křesťanství. (rivah)  
 
Gaku - Šimazaki Sanpo (Oguri Šun) je dobrovolný horský záchranář. Lezl po horách po celém světě a dobře zná jejich zrádnost i krásu. Šiina Kumi (Nagasawa Masami) je nová dobrovolná horská záchranářka, která se snaží jít ve stopách svého otce. Pod vedením velitele horské služby Nody Masata (Sasaki Kuranosuke) a Sanpa prochází Kumi přísným výcvikem. Kumi poznává nástrahy své nové práce – neúspěšné mise či dechberoucí sílu samotné matky přírody. Tísňová volání na sebe ovšem nenechají čekat...

Hanajome no čiči - Hošino Satoši před dlouhou dobou přišel o ženu a sám se od té doby staral o farmu a dcerku Mine, která je hluchoněmá. Z ní vyrostla správná žena, jež jednou na své cestě do Tokia okouzlila mladíka. Příběh se především orientuje na pocity otce, který musí dát své dceři „sbohem“; bude svatba!
 
Hoši to lemon no heja - Ičiko už je doma uzavřená přes 18 let. Všechno poznává skrze internet, i další osoby, jako je ona sama. Momentálně si dopisuje s Rjóem, který je také hikikomori, a zrovna když se baví o tom, co ji nejvíc děsí, tak se to stane: zemře jí matka. Co teď?

Ija monogatari - Bylo léto, když do Iji dorazil cizinec z Tokia. Tenhle člověk, Kudó se rozhodl, že tu bude žít, že tu začne nový život. Unaven městem se rozhodl, že mu krásná příroda zhojí všechny rány. Ale realita nebyla taková, jakou ji čekal. Potkal tu také starce a mladou dívku Harunu v srdci hor, kde žili bez plynu, elektřiny, jen si čistě užívali darů přírody. A čas plynul, roční období se střídala a Ija zůstávala dál krásná a nemilosrdná.

Initiation Love - Pozdní osmdesátky, Šizuoka. Vysokoškolák Suzuki se potkává se zubní sestřičkou Majuko. Seznamují se na hromadné schůzce a vypadá to, že si hned padnou do oka. Začnou tedy spolu randit, jenomže Suzuki dostane pracovní nabídku v Tokiu. Rozhodne se, že ji přijme, a tak jim začíná vztah na dálku. Jenomže může něco takového vydržet?

Itazura na Kiss: Love in OKINAWA - A byla svatba… A co bývá po svatbě? Přece líbánky! A přesně o tom je tento speciál k Itazura na kiss – jak si Kotoko a Naoki spolu vyjeli na Okinawu, kde je čekalo sice pár nepříjemností, ale i tak to pro ně určitě byla nezapomenutelná cesta.

Joker Game - Děj se odehrává těsně před začátkem 2. světové války a vypráví příběh fiktivní špionské společnosti, kam byl „Kató Džiró" (Kamenaši Kazuja) najat tajnou vojenskou organizací D vedenou tajemným mužem Júkim (Iseja Júsuke). Ten vytvoří zapeklitou hru plnou machinací točící se kolem dokumentu nazvaném Černé zápisky, po kterých touží i zbytek světa, aby měli převahu v diplomacii. Jenomže nic není tak jednoduché a každý sleduje vlastní zájmy...

Kimi ni Todoke - Kuronoma Sawako byla již od základní školy všemi přezdívá Sadako podle děsuplné postavy z hororu „Kruh“. Nikdo se ní nijak zvlášť nebaví, ale to se změní, když potká chlapce jménem Kazehaja. Ten v ní vidí hodnou, milou a pracovitou dívku, které se není třeba bát. Díky jeho povzbuzení, nalezne Sawako sílu oslovit dvě spolužačky Čizuru a Ajane, což vyústí až v přátelství. Co se však stane s tímto poutem, když se po škole roznesou podivné drby? A co vztah Kazehaji a Kuronomi? Změní se?

Kimi to Boku - Chlapec se právě přistěhoval do Tokia, aby si splnil sen stát se mangakem. V den přistěhování nachází zatoulané kotě. Rozhodne se jej prozatímně nechat u sebe, než mu najde novou rodinu.

Kicucuki to ame - Začínající mladý režisér Tanabe Kóiči se ocitá v horské vesnici Jamamura, aby zde i se svým štábem natočil film o zombie. Zde se setkává s místním dřevorubcem Kiši Kacuhikem, kterému nikdo neřekne jinak než Kacu. Ten nejprve nechce mít s filmovým štábem moc co společného, ale postupem času ho natáčení zaujme a dokonce bude mít příležitost si v něm zahrát.
 
Kinki - Učitelka matematiky  na dívčí škole Asai Saraje přivolána na pomoc otci, kterého někdo praštil do hlavy. Ti dva se neviděli dvacet let, ale přesto Sara za otcem jede a pomůže. Víc, než by se mohlo na první pohled zdát… Protože co byste dělali vy, kdybyste ve sklepě u rodiče našli svázanýho kluka?

Kjó kara ore wa!! Gekidžóban - Micuhaši (Kaku Kento) a Itó se vrací ve filmu spolu se všemi starými známými, aby společně čelili novému nebezpečí, které ohrožuje jejich postavení nejlepších delikventů ve městě! Na střední školu Akehisa totiž byli umístěni studenti ze střední školy Hokunei z vedlejšího města, protože jejich škola lehla popelem. A tihle noví studenti rozhodně nejsou žádná zlatíčka, naopak přišli všem ukázat, zač je toho loket.

Kjó, Koi wo Hadžimemasu - Hibino Cubaki je středoškolačka, která umí na hlavách ostatních vytvořit opravdu krásné výtvory, ale sama u sebe to nedokáže a navíc je „lehce“ staromódní. Má tu smůlu, že se dostane do cesty Cubaki Kjótaovi, který si ji začne dobírat. Kjóta je playboy a může mít každou, na kterou ukáže. Jenomže ukazovat přestane, protože se zamiluje do Hibino a ona do něj, ale…

Koko ni aru šiawase - Hirojuki zkolabuje v práci a jeho nadřízený mu doporučí, aby už dál nechodil, že je v podstatě jen slaboch. Jeho přítelkyni tohle ani nevadí, co jí ovšem vadí je to, že Hirojuki nemá žádné sny, ani cíle, za kterými by se hnal, a tak mu ve slabé chvilce řekne, aby odešel. Hirojukiho kroky zamíří do malého přímořského městečka Cujazaki, kam už dvacet let chtěl zajít navštívit bývalého spolužáka. Tady možná konečně najde, co by chtěl dělat.

Kurošicudži - Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů?
 
Kuru - Hideki si vzal Kanu, měli spolu dítě a byli šťastní až do smrti. Nebo snad ne? Jejich rodina je ohrožována tajemným To, a tak se Hideki rozhodne vyhledat pomoc. Nejprve ji hledá u starého kamaráda ze střední Cudy, který je v současnosti docentem folkloristiky, ten mu zase zprostředkuje setkání s novinářem na volné noze Nozakim. Ten má totiž známou Makoto, jež by mohla podat pomocnou ruku. Dokáže Makoto zachránit Hidekiho rodinu, než se stane obětí Toho?

L - Film ukazuje život mladé ženy L (Eru), kterak hledá lásku. Příběh je založený na albu „L-Eru-” (L-エル-)“. Jedná se o sólový projekt Acid Black Cherry japonského muzikanta yasua.
 
Little DJ - Dej filmu je zasadený do roku 1977 a odohráva sa v nemocnici na Hokkaidó. Little DJ je príbeh malého chlapca menom Taró (Rjúnosuke Kamiki), ktorý preberá rozhlasovú stanicu za riaditeľa nemocnice. Zamestnancom a pacientom v nemocnici sa Taró rýchlo zapáči, 13-ročné dievča menom Tamaki (Majuko Fukuda) nevynímajúc. Po ich zblížení sa jeho stav krvi, kvôli ktorému sa dostal do nemocnice, zhorší a jeho noví priatelia sú nútení sa vyrovnať s jeho rapídne podlomujúcim sa zdravím. (nessbeal)

Lupin III - Potkáváme Lupina, Džigena Daisukeho, Goemona Išikawu a Mine Fudžiko ještě předtím, než se stali jedním týmem. Nejenže společně čelí silnému nepříteli, ale i zradě o přítele, a to je právě to, co je stmelí dohromady. Vydejme se s partou zlodějů na honbu za Kleopatřiným náhrdelníkem a velký rubínem.
 
Mačine no owari ni - Makino Satoši je úžasným kytaristou, který má koncerty po celém světě. Po jednom z nich, tentokrát ve své domovině, v Japonsku, se setkává s novinářkou Komine Jóko. Přeletí mezi nimi jiskra, která toho zažehne víc, než by se mohlo zdát. Jenomže Jóko se vrací ke své práci do Francie, nemluvě o tom, že má snoubence…

Moe no suzaku - Film mapuje život jedné rodiny žijící v dřevařské vesnici. Hlavou rodiny je Tahara Kózó, který žije spolu se svou matkou Sačiko, ženou Jasujo, synovcem Eisukem a dcerou Mičiru. Rodinu ovšem zasáhne ekonomická krize a způsobí tragédii.

Moratorium Tamako - Tamako (Maeda Atsuko) jí, spí, dívá se na televizi a, když je opravdu ve formě, dokáže dokonce pověsit prádlo. Škoda, že se to jejímu otci, který ji umožňuje tento životní styl provozovat, začíná zajídat. Ale Tamako dělá vše proto, aby zůstalo všechno při starém pokud možno co nejdéle. Ale krásné dny, bohužel, pomalu končí... (Bernhardiner, ČSFD)

Narratage - Vysokoškolačka Izumi (Kasumi Arimura) je kontaktována od svého bývalého profesora Hayamy (Džun Macumoto) a je pozvána do divadelního kroužku. Kdysi na střední škole k sobě tito dva měli dosti blízko, a ač se nejen Izumi snažila po celou dobu své city potlačit, musí se nyní s tím vším i okolnostmi oba dva vypořádat. (Tyckin)

Odoru daisósasen - Na jeden den toho je snad až příliš! Mrtvola v řece, jejíž žaludek je vyplněný plyšovým medvídkem, ztracené stvrzenky, hodinky, … únos vysoko postaveného policisty, „ti lepší“ opět na policejní stanici v Odaibě. Kam dřív skočit? Nejhorší tři dny Aošimy mohou začít.

Odoru daisósasen 2 - V Odaibě se nic neděje, jen běžné přestupky, každodenní pomáhání starším občankám a občanů přejít přes silnici… Když se objeví mrtvola v parku, seržant Aoišima tam utíká seč mu síly stačí, protože konečně to vypadá na pořádný případ. Jenomže to už policejní stanici v Odaibě opět navštíví vedení, protože si s případem přeci lépe poradí než nějaký řadový policista… Během povyšování se objeví další tělo. Kdo je pachatel?
 
Odoru daisósasen 3 - Aošima byl povýšen a dostal na starost stěhování celé policejní stanice. Úkol to je nelehký, obzvláště když má vykonávat několik úkolů najednou. Bohužel ani při stěhování zločinci nespí, a tak má Aošima o starost víc. Případy jsou ovšem zvláštní. Došlo k přepadení banky, ale nic nebylo ukradeno. Byl unesen autobus, ale nikdo nebyl zraněn ani nikomu nebylo nic zcizeno. O co jim jde? Pachatelé se neštítí ani vraždy. Dokážou je policisté chytit a odhalit i přes veškerou byrokracii, kterou musí překonávat?
 
Odoru daisósasen TV speciál - Klasický den na okrsku Wangan. Loupežné přepadení, bývalý náčelník a jeho zástupce přišli prudit, do toho se řeší Wanova svatba, kterou má na starosti Aošima. Zdá se vám to málo? Nedivím se. Proto také připočítejme pátrání po mezinárodní podvodnici a vražedkyni, kterou snad nikdy nikdo neviděl. Nebo snad viděl?
 
Odoru daisósasen 4: The final Arata na kibó - Za bílého dne je před mnoha svědky odvlečen muž do auta a odvezen. Poté je nalezen mrtvý s prostřeleným hrudníkem. Ačkoliv to tak nevypadá a řadového policistu by to ani nenapadlo, tento incident by mohl otřást samotnými základy japonské policie.

Party wa owatta - Toake je pozvána na oslavu 1 miliónu prodaných kopií mangy Onikawy Norihika. Není z toho příliš nadšená, protože sama mangu kreslí, a tak zákonitě cítí trochu žárlivosti. Potkává zde čtyři mladíky, a i když to zní zajímavě, nabere to trochu jiné otáčky, než by se dalo očekávat...
 
Puzzle - Středoškolačka Nakamura Azusa skočí ze školní střechy. Pád naštěstí přežije. O měsíc později do školy vpadnou čtyři maskovaní studenti, uvězní těhotnou učitelku a ostatní přítomné učitele nutí běhat po škole, pronásledovat autíčka na dálkové ovládání, ke kterým jsou připevněné kousky skládačky, kterou musí složit, jinak to s těhotnou paní učitelkou nedopadne dobře. Po incidentu zmizí ředitel a tři studenti. Kdo za tím stojí a proč to dělá? Navíc… hra nekončí.

Rip Van Winkle no hanajome - Ne příliš úspěšná učitelka Nanami pozná skrze SNS mladého muže Tecuju a rozhodne se, že si ho vezme. Vzhledem k tomu, že nemá moc příbuzných, ale zato Tecuja jich má spoustu, rozhodne se obrátit na muže jménem Amuro, který vede podnik, jenž dokáže zařídit všechno možné. Takže třeba najme herce na Nanaminu a Tacujovu svatbu, aby hráli příbuzné od Nanami. Na začátku manželství ovšem Nanami zjišťuje, že Tecuja má poměr s jeho bývalou studentkou, ale Tecujova matka zase trvá na tom, že to Nanami je ta, která má poměr. Manželství tedy končí nezdarem, ale tím Nanamin příběh zdaleka nekončí…

Ruróni Kenšin - Himura Kenšin býval legendárním zabijákem období Bakumacu. Nyní je ovšem jen tulákem, který pomáhá všem, kteří pomoc potřebují. Dělá to pro to, aby smyl svou hříšnou minulost plnou krve. Na své cestě pokání potkává Kamiju Kaoru, instruktorku kenda v Edu. Ta ho posléze nechá bydlet u sebe v dódžu. I když se mezi nimi utváří vstřícný vztah, Kenšina stále honí přízraky minulosti…

Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen - Šišio Makoto byl jako Kenšin nájemným zabijákem, ale zradili ho. Zapálili to kolem něj a ponechali ho jeho osudu. Jenomže on přežil a nyní se nachází v Kjótu, kde kuje pikle. Obklopuje se válečníky a plánuje svrhnout vládu. Kenšin začal nový život s Kaoru a s novými přáteli, když ho přijdou požádat o laskavost ve jménu vlády. I když je Kaoru proti, Kenšin souhlasí a vydává se do Kjóta, aby se postavil Šišiovi a zabránil vypuknutí občanské války.

Ruróni Kenšin: densecu no saigo hen - Šišio doplul se svou lodí ke břehům Tokia a dává vládě ultimátum – buď popraví hrdlořeza Battósaie, nebo vybombarduje celé město a země se opět ocitne v chaosu. Mezitím se Kenšin ocitne u starého mistra, díky němuž pochopí, jak by mohl Šišia porazit. Jenomže bude na to stačit sám? Navíc nebude pro vládu snazší ho popravit, aby unikla Šišiovu hněvu?

Soko nomi nite hikari kagajaku -  Tacuo skončí s prací a celé dny se jen poflakuje. Během jednoho takového poflakování potkává Takudžiho, který ho pozve na oběd, protože mu Tacuo dal zapalovač. U Takudžiho doma poznává celou jeho rodinu, včetně sestry Činacu. Tacuo je poměrně překvapený, když zjišťuje v jaké bídě rodina žije, protože otec je upoutaný na lůžko. O to víc je ale překvapený, když později zjišťuje, co všechno Činacu dělá a snáší, aby se rodina nerozpadla.

Speed Master - Do městečka, kde mladí žijí závody aut a mají svého místního frajera, přijde tichý, tajemný muž Hajato Akaboši. Hned první večer zachrání Mahiru Sakuraiovou před výpraskem. Ona mu ani nepoděkuje a prchá domů, ale on si ji najde, aby jí vrátil, co na místě „činu“ zapomněla. Mahirin otec býval skvělým mechanikem, ale nyní kvůli zdravotnímu stavu není schopen nadále pracovat s auty, a tak jejich rodina strádá. Ukáže se, že Hajato autům rozumí, a tak ho Mahiru požádá o pomoc. Hajato přijímá, ale idylka, o kterou Mahiru stojí, se nedostaví, protože…
 
Spy no cuma - Fukuhara Júsaku vede obchodní společnost, která spolupracuje především s cizinci. Je šťastně ženatý se Satoko, firmě se daří, on je schopným obchodníkem. Mohla to být idylka, kdyby se nepsal rok 1940 a on se nebyl podívat se svým synovcem do Manžukua, kde byli svědky událostí, jež jsou označeny jako vojenské tajemství. Júsaku s tou znalostí chce nějak naložit, ale co na to Satoko?

Strawberry Night - Detektivka Himekawa Reiko vede tým policistů řešící různé případy. Jako jediná žena na takto vysokém postu to nemá jednoduché, ale tvrdou prací bojuje s nespravedlností, se kterou se potýká v práci, ačkoliv její podřízení ji obdivují. Do rukou se jí dostane případ těla bez žaludku. Proč mu žaludek vyňali? A končí tento případ jen u jednoho těla?
 
Šikatanakatta to ju'u te wa ikan no desu - Torii Taiči je docentem na lékařské fakultě císařské univerzitě Seibu. Na konci války je donucen se podílet na vivisekci a po ní je za to odsouzen. Nejen jemu se to zdá nespravedlivé, ale i jeho manželce, která se ze všech sil snaží o změnu rozsudku. Podaří se jí to? Jenomže Taiči má posléze pocit, že si trest zaslouží, i když se na tom podílet nechtěl...
 
The Fable - Geniální nájemný zabiják Fable dostane od šéfa po vydařené akci další úkol. Rok musí v Ósace předstírat, že je naprosto normální a obyčejný člověk. Což znamená, že má zakázáno někoho zabít. V Ósace je do péče předán místní jazukácké klice, do toho ještě po něm jdou dva cizí nájemní zabijáci, z vězení propouštějí násilnického magora… A Fable nesmí zabíjet, tak se raději stará o papouška a hledá si práci.

The Limit of Sleeping Beauty - Před deseti lety Aki Oria přišla do Tokia. Chtěla se stát herečkou, ale nikoho tu neznala. Naštěstí potkala Kaita, který jí zařídil místo k pobývání. Aby se odvděčila lidem, kteří ji ubytovali v Auroře, místu ne nepodobnému cirkusu, rozhodla se vypomáhat s místními představeními a stala se asistentkou kouzelníka. Nyní je z ní herečka, ale opravdu má to, co chtěla?

Tokijský ghúl - Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Jeho život se prudce změní. Není schopný jíst normální jídlo, a postupně se propadá do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a jdou po něm brutální policejní organizace! (Crew)

Tókjó kazoku - Starý manželský pár Hirajamových se rozhodne vyjet do Tokia z Hirošimy za dětmi a vnoučaty. Bohužel je všechny zastihnou zaneprázdněné, v podstatě nikdo není moc nadšený, že své rodiče po dlouhé době zase vidí, obzvláště, když by se o ně musel starat po dobu pobytu. Nakonec si je přehazují jako horkou bramboru a vysílají je do luxusního hotelu. Ale staříci do Tokia přeci nepřijeli, aby polovinu návštěvy strávili v nějakém, ač prvotřídním hotelu...
 
Tokyo Revengers - Takemiči (Kitamura Takumi) je lůzr, který cestuje zpátky časem do středoškolských let, kdy se s nejlepšími kamarády dostal do potyčky s lidmi, se kterými neměl, a tak skončil se školou a tím si zničil budoucnost. Jenomže teď je zpátky v minulosti a třeba dokáže něco změnit. Třeba by mohl zachránit život své tehdejší přítelkyni…
 
Too Young to Die! - Daisuke je zamilovaný do své spolužačky Hiromi. Jenomže když jedou se třídou na školní výlet, mají nehodu a když se Daisuke probouzí, zjišťuje, že skončil v pekle. Daisuke je pěkně zklamaný, protože umřel moc mladý a ještě ani nikdy nikoho nepolíbil. Zklamaný potkává pekelníka Killera K, který je leaderem zdejší rockové skupiny Heruzu. Od něj se pak Daisuke dozvídá, že je tu možnost, aby se opět vrátil na svět a dostal od své lásky Hiromi polibek.
 
Tošokan sensó - Zákon o kvalitě médií zavedl přísná omezení na knihy a další média, která by mohla navádět k porušování zákonů či lidských práv. Na dodržování zákona dohlíží Výbor kvality médií, který má takřka neomezené pravomoce. Jako protiváhu k tomuto celostátnímu výboru posílily jednotlivé provincie pravomoce knihoven. Ty mohou cvičit ozbrojené jednotky, které ochraňují knihy před cenzurou a zničením. K takové jedné jednotce patří i Kasahara Iku. 
 
Tošokan sensó: Last Mission - Příběh se odehrává rok a půl po prvním dílu. Výbor kvality médií si opět došlápne na svobodu projevu, ale chtěli by víc, a tak se spojí s Ministerstvem školství, konkrétně s Tezukou Satošim a jeho Plánem budoucnosti. Proti Výboru kvality médií a jejich cenzuře se staví jediný subjekt, který může – svobodné knihovny a jejich cvičená armáda. A to je čeká rozhodující bitva...

Usagi Drop - Příběh o soužití sedmadvacetiletého, svobodného a pracovně značně vytíženého Daikichiho a šestileté dívenky Rin. Ti dva se poprvé potkají na pohřbu Daikichiho dědečka, kde se Daikichi dozví, že malá Rin je dědečkovo nemanželské dítě - a tedy Daikichiho teta. Otráven přístupem své rodiny, ve které se nikdo nechce o Rin postarat, se Daikichi rozhodne vzít si ji k sobě sám a přes noc se tak vlastně stát svobodným otcem. (Sykon)

Villon no cuma - Pohledná Sači si vzala spisovatele. Vypadá to, že nepíše špatně, ale přesto má dluhy, neustále pije a tahá se s ženskýma. Jednoho dne dokonce ukradne pět tisíc jenů v hospodě, kam chodí pravidelně pít na sekeru. Sači se to pak snaží všechno urovnat. Přes všechny jeho neduhy s ním ovšem i dále zůstává.

Vražda v Orient-expresu - Luxusním vlakem se veze různorodá směsice lidí. Mezi nimi dokonce i slavný detektiv či paranoidní podnikatel. Tento paranoidní muž má podezření, že ho chce někdo zabít, a tak se pokusí domluvit se slavným detektivem, aby ho ochránil. Tomu se ovšem přístup podnikatele nelíbí, a tak odmítá. Jenomže hned následující den je nalezen mrtvý, a tak náš detektiv zapojí šedé buňky mozkové, aby vraha dopadl.

Wataši no otoko - V roce 1993 tehdy devítiletá Hana přišla o celou rodinu během zemětřesení a následné cunami na Hokkaidu. Džungo je její vzdálený příbuzný, který se rozhodne, že se o ni postará. Hana se v té chvíli rozhodla, že ji od něj už nikdy nic nerozdělí.


Wood job - Hirano Júki neudělal přijímací zkoušky na vysokou školu, jenomže všichni jeho kamarádi ano, dokonce i přítelkyně, která se s ním hned na to rozejde. Je v bezradné situaci, nechce další rok šprtat na zkoušky, a tak se rozhodne, že si udělá nějaká kurz. Přihlásí se tedy na lesnictví a to jenom kvůli tomu, že na propagačním letáku měli pěknou slečnu. Jenomže práce v lese je úplně o něčem jiném než honit sukně… Může v takovém prostředí Júki přežít?

Yankee Bokó ni Kaeru Special - Tabidači no Toki - Příběh speciálu se odehrává před seriálem, konkrétně v roce 1988. To byla ještě Střední škola Hokusei Joiči v plenkách. Do takové školy přišel žák, který nevěřil nikomu. Jošiie Hirojuki, tak znělo jeho jméno. Chtěl se polepšit? Najít si přátele? Najít svůj smysl života? Dokázal změnit za pomoci učitelů a spolužáků své zatvrzelé já a stát se konečně někým, na koho by mohl být pyšný?

Zenigata keibu - Zenigata Kóiči je trochu nekonvekční policista; je hlučný, netváří se nikdy inteligentně a věří své intuici. Tohle všechno může působit na ostatní uhlazené policisty trochu nedůvěřivě, ale přece jenom jde o slavného Zenigatu, který se nikdy nevzdává a zločince chce dostat za každou cenu. Tentokrát je jeho protivníkem nikoliv Lupin třetí, ale pan Otazník, který po Tokiu nastražil několik bomb.


Seriály

Antique -  Tačibana Keiičiro se rozhodne otevřít cukrárnu, kterou pojmenuje Antique. Chce ji mít co nejlepší, a proto najme prvotřídního cukráře Ona Jusukeho. Jak to tak vypadá, Jusuke má problémy se ženami, ale to nevadí, protože do kuchyně žádné přijít nemusejí, že. Do party k nim přibude Kanda Eidži, bývalý boxer, který miluje dortíky, a Kobajakawa Čikage, blízký přítel majitele a současně jeho bodyguard. Všichni mají ve svém životě nedořešené otázky, stejně tak i jejich zákazníci. Nad zákusky toho ale člověk dokáže vyřešit spoustu…
 
Beach Boys -  Vyhozen z bytu své přítelkyně se Hiromi (Sorimači Takaši) ocitá bez střechy nad hlavou – tedy pokud nepočítáme jeho „auto“. Kaito (Takenouči Jutaka) je úspěšný a slibný zaměstnanec velké obchodní společnosti v Tokiu, ale právě ztratil klíčového klienta. Každý z jiného důvodu, ale tito dva se setkají v malém přímořském městečku, kde se rozhodnou zakotvit v témže hostelu vedeným panem Masarem (Mike Maki) a jeho vnučkou Makoto (Hirosue Rjóko). Jak moc na ně zapůsobí místní, moře a absolutně jiné klima než to, které znali z Tokia? Ale Tokio nebo ne, všichni a všude mají problémy, tajemství…

Face Maker -  Kirišima Šun je plastický chirurg. Dříve pracoval pro FBI a jejich program na ochranu svědků, kde získal přezdívku Face Maker. Navštěvují jej lidé, kteří doufají, že by jim pomohl začít nový život – jako úplně někdo nový. Kirišima jim jejich přání zaručí, splní, a dokonce ani nevyžaduje, aby mu zaplatili. Chce jen malou drobnost. Ponechat si jejich minulé já.

Full House - Omaem má ráda korejskou kulturu, takže když jí sestra se švagrem řeknou, že vyhráli zájezd do Koreje, ale nemají čas, aby tam jeli, tak ať jede místo nich, nadšeně souhlasí. Jenomže během její nepřítomnosti prodají dům, ve kterém bydlí. Omaem ale na cestě do Koreje potkává hvězdičku Mikea, jejich setkání ovšem rozhodně není vystřižené z růžové knihovny. Mike doufá, že ji už nikdy nepotká, ale jejich cesty se ještě několikrát propletou, jako by si snad byli souzeni… Byl to právě Mike, kdo koupil její dům.

Gegege no njóbó – Příběh je založen na autobiografii Mury Nunoe, manželky známého autora komiksu Gegege no Kintaró Mizukiho Šigerua (1922-2015). Budeme sledovat každodenní život manželského páru z pohledu manželky. Jaké to asi je být manželkou slavného kreslíře mangy?

Gú-gú datte neko de aru -  Asako se živí jako kreslířka mangy, ale jednoho dne již nedokáže kreslit, protože jí zemře mazlíček Sabu. Její editor Ómori jí tedy doporučí, aby se přestěhovala do jistého domu, o kterém předpokládá, že jí pomůže. Jenomže se tak nestalo. Asako nemá radost ze života a bloudí po okolí. Prochází se parkem Inokašira, kde potkává bezdomovce s nemocným koťátkem. Asako se rozhodne koťátku pomoci a bere ho k veterináři, aniž by o tom bezdomovci pověděla.
 
Hacukoi - Midori je vdaná žena, která má jedno dítě, hodného muže a spokojený manželský život. To se ovšem obrátí vzhůru nohama, když zjistí, že má rakovinu jater. Nejen to, jejím ošetřujícím lékařem je její první láska Mišima. A tak se pomalu začne rozvíjet milostný trojúhelník…
 
Higuma 1. + 2. série - Miniseriál o jednom nemotorném medvědovi, kterak se snaží vydělat na živobytí ve firmě na zpracování lososů a žít si svůj medvědí život.

Itazura na Kiss - Love in Tókjó - Aihara Kotoko nepatří zrovna mezi nejchytřejší, ale to jí nezabrání v tom, aby vyznala lásku školnímu géniovi Iriemu Naokimu, který ji samozřejmě odmítne. Větší šok pro ni nastane, když na nový dům, do kterého se nastěhuje s otcem, dopadne malinký úlomek meteoritu, který ho totálně zničí. Nezbývá tedy nic jiného, než aby se nastěhovali k otcovu nejlepšímu příteli, otci Irie Naokiho. (andiek05)

Kazoku no katači - Nagasato Daisuke je 39letý svobodný mládenec, který se konečně nastěhoval do vlastního bytu. Užívá si to a těší se, jak si to bydlení ve svém sám užije. Ale jeho plány mu překazí otec, který se u něj zničehonic objeví, prohlásí, že se znovu oženil, představí Daisukemu nového bratra Kótu a rozhodne se k Daisukemu nastěhovat. Kromě toho že se poznává s novým bratrem, se Daisuke seznámí i se sousedkou bydlící nad ním – Kumagai Hanako. Je to pohledná 32letá žena oddaná práci a stejně jako Daisuke bydlící sama. K té se zase zničehonic přistěhuje matka, protože chce vyzkoušet, jaké to je žít odděleně od manžela. Co z takové situace může vzniknout, ví jen pánbůh…
 
Kišibe Rohan wa ugokanai - Kišibe Rohan (Takahaši Issei) je slavný kreslíř mangy, který chce mít svá díla co nejreálnější. Pokud kreslí o zloději, rozhodne se nechat odemčený dům, aby ho takový zloděj navštívil a on se o něm dozvěděl co nejvíc. O jeho dětství, rodinném zázemí, motivacích stát se zlodějem... ale jak se takové až intimní informace dozví? Jednoduše. Má totiž schopnost v lidech číst jako v knize. Doslova. Nalistuje si v nich, co potřebuje, dokonce jim tam může i něco přidat...  
 
Koi desu - Akaza Jukiko chodí do školy pro nevidomé. Trpí tupozrakostí, kvůli které rozezná tak maximálně barvy a i na obří znaky potřebuje lupu. Při procházkách nosí vždy bílou hůl. I tak je to veselá holčina a svůj hendikep moc neprožívá. Jednoho dne potkává delikventa Kurokawu Moria, kterému se zalíbí. On jí tedy ze začátku moc ne, ale postupem času si k sobě cestu najdou.
 
Konno-san to Asobó - Středoškolačka Konno Mijuki, její záliby, přátelé či milostný život. To všechno tu uvidíte, ale pozor, je to velmi podivné…!

Kóri no sekai - Vyšetřování záhadné ženy Toko začne, když je Sonoe, učitelka a její kolegyně z fakulty, nalezena mrtvá, a vše vypadá jako nešťastná náhoda. Detektiv z pojišťovny Eiki a policejní detektiv Takeshi nakonec zjistí, co spojuje tento případ a smrti tří snoubenců Toko. (CSFD)
 
Last Christmas - Ve společnosti zabývající se sportovním vybavením vede Haruki Kendži oddělení pro zimní sporty. Na výletě na Novém Zélandu, kde je mimo jiné i se svým šéfem a dlouholetým přítelem Šintani Goróem, který si s sebou vzal novou sekretářku Aoi Juki, do které je blázen. Po příjezdu se někdo stěhuje vedle Harukiho a není to nikdo jiný než nová sekretářka Aoi.
 
MOTHER - Suzuhara Nao je učitelkou na základní škole na první stupni. Jednoho dne si uvědomí, že jedna z jejích žákyň, Mičiki Reina, je týrána vlastní matkou, a tak se rozhodne jí pomoci. Jenomže legální cestou to nejde, a proto se rozhodne, že s holčičkou uteče, že se stane její matkou. Jenomže to přeci nemůže vyjít, nebo snad ano?
 
Nagareboši - Okada Kengo vypadá na první pohled jako obyčejný zaměstnanec Mořského světa, ale má to své něco, pro co by obětoval celý svět. Makihara Risa, mladá žena, která je donucena pracovat jako prostitutka, aby splatila bratrovy dluhy. Netuší, jak z bezvýchodné situace, a proto zvažuje sebevraždu. Tito dva lidé, zabředlí do zoufalství, se potkávají a souhlasí s manželstvím díky benefitu, který z toho plyne. Jenomže co když k sobě najdou nějakou cestičku…?

Neko - Mineko čeká každým dnem na smrt kvůli nádoru na mozku, když potkává Kóičiho. Pozve ho na jídlo, ještě ten den ho seznamuje se svou kondicí a zve ho k sobě domů, aby u ní přespal. Kóiči totiž zrovna nemá kde složit hlavu. Jenomže i když by mohla Mineko kdykoliv umřít, tak se do ní Kóiči zamiluje a touží s ní být až do konce.

Odoru daisósasen - Aošima Šunsaku býval prodavačem počítačů. Býval jím do té doby, než se jen tak rozhodl, že se stane detektivem. Netrvalo dlouho a už byl členem Wanganské policejní stanice, kde začal řešit různé případy a překonával obtíž v podobě policejní byrokracie.
 
Otóto no otto - Jaičimu nedávno zemřel bratr Rjódži, jeho dvojče. Jenomže ti dva se dlouho neviděli, protože se Rjódži přestěhoval do Kanady, kde i zemřel na rakovinu. Důvodem, proč se ti dva nestýkali, je fakt, že byl Rjódži gay, který se dokonce v Kanadě oženil. Jeho manžel pak sám po pohřbu odlétá do Japonska, aby se seznámil se svým švagrem, s Jaičim, jak si s Rjódžim slíbili. Dokáže se s tím Jaiči vyrovnat a švagra přijmout nebo mu navždy zůstane cizí?

Platonic - Je černočerná noc a na Saře je vidět vyčerpání, přesto zapíná počítač a začíná brouzdat po internetu. Poprvé v životě se dostane na fórum, kde si píšou lidé, jak by chtěli umřít. Svým způsobem rozhořčena na fórum napíše, že když už chtějí tolik umřít, aby darovali srdce její nemocné dceři. V tu chvíli na její zprávu reaguje mladík, který jí své srdce přislíbí…

Quartet - Jedné zimy se čirou náhodou potkají čtyři lidé. Čirou náhodou jsou to všichni hudebníci. Tahle náhoda je donutí si sednout a popovídat si, z čehož se zrodí nápad na vytvoření kvarteta. Dva muži, dvě ženy, všichni přibližně stejně staří, se dají dohromady a dokonce spolu začnou bydlet pod jednou střechou v Karuizawě. Ale je to všechno náhoda? 
 
She - Nišizawa Rjóko je poklidná středoškolačka se skvělou hlavou, která se chce stát novinářkou. Během prvního školního dne její nejlepší kamarádka Ogiwara Azusa zmizí a nikdo netuší, kde by mohla být. Azusina matka okamžitě zalarmuje policii a začne se s vyšetřováním jejího zmizení. Aby odhalila, co se skrývá za zmizením její nejlepší kamarádky, se Rjóko rozhodne vzít vyšetřování do vlastních rukou, obejít policii a zjistit, co se doopravdy stalo a proč muselo k Azusinýmu zmizení dojít. Čím víc se v tom ovšem Rjóko hrabe, tím víc nepříjemných pravd odkrývá.

Signal -  Dva detektivové si pomáhají v řešení odložených případů. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby nekomunikovali skrze vysílačku a nedělilo je patnáct let…

Tennó no rjóriban - Akijama Tokuzó je mladý muž žijící na venkově. Jednoho dne ochutná řízek a díky tomu se rozhodne, že se chce stát kuchařem specializovaným na západní jídlo. Nejprve se jde vzdělávat do Tokia, ale posléze odchází až do Paříže, aby se zde naučil pravému kulinářskému umění. Překoná diskriminaci a předsudky a stává se kuchařem v hotelu Ritz. Ale touto metou to nekončí, protože po návratu do Japonska se stává šéfkuchařem samotného císaře!

Ueno Juri to Itsutsu no Kaban - Pět různých příběhů, ve kterých se v hlavní roli ukáže herečka Ueno Džuri. Tento projekt je nazván „Ueno Džuri a pět tašek“, a tak je jasné, že v každém příběhu o nějakou tašku půjde.
 
xxxHOLiC - Watanuki Kimihiro od dětství vidí duchy. Nemůže s tím nic udělat, jediné, co mu zbývá, je sledovat je. Nic víc. Jednoho dne se dostane do obchodu patřícímu Ičihaře Júko. Tam mu slíbí, že mu splní jakékoliv přání, pokud za něj zaplatí odpovídající částku – a samozřejmě nemluví o penězích. Co si bude Kimihiro přát? A co ho to bude stát?

Jókame no Semi - Kiwako Nonomiya má aférku s ženatým mužem Takehirem Akiyamou. Otěhotní s ním a Takehiro ji přemlouvá, že si ji vezme, když půjde na potrat. Jenže potom se odmítá rozvést se svou ženou a Kiwako se dozví, že Takehirova žena čeká dítě. Jednoho dne, když Takehiro a jeho žena Etsuko nejsou doma, se Kiwako vkrade k nim domů, aby se podívala na jejich šestiměsíční dítě. Aniž by přemýšlela o následcích, dítě si odnese a sama jej vychovává. Jenže jak dlouho dokáže utíkat před zákonem?



Žádné komentáře:

Okomentovat